Vai mēs patiesībā gribam dzīvi bez narkotikām, bez ļaunuma utt, respektīvi - utopiju?

16.06.2007 17:44:13 aizsāka dzēsts lietotājs
60 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!
dzēsts lietotājs, 16.06.2007. 17:44:32
Komentāra reitings: 0.041

Un vai cilvēce tiešām ir jāglābj no iznīcības? Mēs vispār gribam tikt glābti un novērst "pasaules galu" ? Vai mēs labāk tagad gribam turpināt kaifot un viens otram darīt pāri, tai skaitā sev, līdz pilnībā sevi un savu pasauli iznīcināsim?

dzēsts lietotājs, 16.06.2007. 18:36:52
Komentāra reitings: 9.035

Daudzi runā, maz dara!
Lai piedod man!

dzēsts lietotājs, 16.06.2007. 18:42:56
Komentāra reitings: 2.528

es negribu dziivi bez narkotikaam

deni2s, 16.06.2007. 22:04:50
Komentāra reitings: 10.592

Ja nezināsim, kas ir slikts, mēs nekad nezināsim, kas ir labs, jo nebūs ar ko salīdzināt. Viss ir relatīvs.

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 06:29:41
Komentāra reitings: -0.086

nuu a kpeec ne? :)

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 07:18:10
Komentāra reitings: 7.18

protams ka negribam

alus
shnjabis
leetie viini
tie ir muusu vitamiini

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 10:57:37
Komentāra reitings: 1.25

redz she, kāpēc ir tā lielā runāšana un nekā nedarīšana, tāpēc ka cilvēki nemaz negrib, lai kaut kas mainītos...

vegan, 17.06.2007. 11:33:00
Komentāra reitings: 2.391

Runājat savā vārdā! ;) tomēr, ne visi ir vienādi!

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 12:18:48
Komentāra reitings: 2.44

un ja driikst jautaat ko tu esi izdariijusi, lai kaut kas mainiitos, ak, augsti godaajamaa zilaa roze???... :)

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 12:24:30
Komentāra reitings: 0.612

esmu brīvs no tiem sūdiem.
tikai pa retam h2o pīpe .

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 12:29:18
Komentāra reitings: -0.997

par kaadiem suudiem tu runaa ja driikst jautaat???...tu domaa ka tu esi briiivs vai tu patieshaam esi briivs???...

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 12:34:54
Komentāra reitings: 2.89

alkohols un narkotikas!un jaa esmu briivs!

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 12:35:26
Komentāra reitings: -5.116

domaa tad taa tik taalaak un viss buus labi hahaha

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 13:37:32
Komentāra reitings: 1.819

tas pats nekas :) šo to esmu, bet būtībā, ko viens cilvēks var izmainīt? tas impulsiņš ko viens cilvēks ar savu rīcību būs panācis, ja neatradīs kur atbalsoties lai paplašinātos, viņš apslāps... Un tā vēlme, kad visur ir tik noraidoša attieksme, arī zūd. Vnk brīžiem pat sāk likties, ja jau visi ir tik savtīgi un tik ļauni, tad varbūt tiešām jānāk pasauls galam, vai lai sāktu domāt ir jānotiek vēl milzīgākām katastrofām nekā līdz šim? Gribās ticēt ka vel ir domājoši un labi cilvēki, kas būtu gatavi rīkoties, ziedot savu laiku un enerģiju, lai kaut ko darītu labāku un liktu cilvēkiem aizdomāties, kas būtu labāk un ko viņi grib. Tieši tāpēc arī šī tēma. Daudzi redz pozitīvas iezīmes tajā ka pasaulē ir daudz ļaunuma (teksti - ja nebūtu tā sliktā , kas ar mani noticis, tad es tagad tāda nebūtu utt., ) bet ja nebūtu ļaunā, tad mēs, protams, nebūtu tādi ka tagad, piesardzīgi, gudrāki savā ziņā, utt., bet mums arī daudzko no piesardzības piemēram nevajadzētu, pie tam, ja arī pasaulē būtu utopija (nu pietuvinājums utopijai, jo absolūtas lietas tomēr nevar gluži sanākt) , neviens neliegtu domāt un tieši domāšana mūs padara tādus kādi mēs esam, tikai nu kas kādu domāšanu izraisa, utopijas variantā nebūtu to ljaunuma seku, kas tos impulsus rada...

adellada, 17.06.2007. 15:10:10
Komentāra reitings: 1.747

es nezinu vai citi grib, bet es gribu un pagaidām mana dzīve tāda arī ir.

vienīgi - cigaretes, bet arī tās sāk palikt retākas un retākas.

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 15:39:51
Komentāra reitings: 1.627

blueroze, mani katraa zinjaa iepriecina tavs ideaalisms, bet mans viedoklis ir taads, ka cilveeki un cilveece kopumaa ir taada, kaada taa ir, un tas ir logjisks evoluucijas rezultaats, ja tie suudi ko mees daram viens ar otru un ar dabu ir, tad taa iespeejams taa ir jaabuut. ikvienam indiviidam taas probleemas kas notiek ap vinju un apkaarteejo pasauli ir buutiskas atseviskjos liimenjos (redz tevi varbuut uztrauc bads Āfrikā, adellada uzskata ka vieniigaa probleema ir tas, ka vinja veel piipee), es protams nesaku ka nemitiigaas dabas katastrofas un nevainigu cilveku bojaeja dazhados brunjotos konfliktos ir normala paradiba, un ir buutiski lai tiktu dariits viss iespejamais, lai tie suudi kas notiek nenotiktu.......

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 16:01:17
Komentāra reitings: 0.168

tas pats nekas: bet varbūt tā tam ir jābūt tāpēc, lai cilvēki sāktu domāt un rīkotos.:

"(..)cilveeki un cilveece kopumaa ir taada, kaada taa ir, un tas ir logjisks evoluucijas rezultaats, ja tie suudi ko mees daram viens ar otru un ar dabu ir, tad taa iespeejams taa ir jaabuut."

lieliskais kārlis, 17.06.2007. 16:06:41
Komentāra reitings: -2.234

es neredzu nekā slikta ne alkoholā, ne cigaretēs, nedz arīdzan narkotikās, jo katram ir savs veids kā atbrīvoties, protams, ar mēru. Tāpēs arī visas šis lietas tiek uzpūstas kā kkas tik šausmīgs. MAn daudzi cilvēki ir teikuši, ka ir mēģinājuši tabletes rīt, pīpēt to pašu marihuānu vai šņaukuši balto. Viņi man godīgi atzinās, ka viņiem tas patika, bet ir viens pavisam mazītiņš "bet", viņi to dara ar mēru. Ēšana arī tādā gadījumā ir nāvējoša, priekš kam jāēd, tāpat agri vai vēlu nomirsim, kāpēc ne tagad? šīs visas diskusijas ir bezjēdzīgas, kā to nevar saprast?

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 16:07:24
Komentāra reitings: 1.62

varbuut, varbuut, bet kaut kas jau arii notiek, taa jau nav ka viss staav uz vietas, redz tikko bija G8 sanaaksme, kur uz antiglobaalistu aktivitaashu fona tomeer liela uzmaniiba tika pieveersta tieshi jautaajumiem kas skar siltumniicas efektu gaazu izmeshu samazinaashanu, lielaa ASV vien tur kaut ko pishas ar Kioto protokola ratificeeshanu...bet nu kaut kas jau notiek...nu vismaz shinii zinjaa...gan jau Amerika visaa pasaulee "ieviesiis" demokraatiju un tad buus miers virs pasaules un cilveekiem labs praats :D

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 16:11:14

:D ...nu jā... tas pats nekas :) bet es te jautāju par to vai mēs vēlamies utopiju, vai pietuvinājumu tai :) darīts tiek, bet darīts tiek arī pretējais...

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 16:16:25
Komentāra reitings: 1.624

utopiju vari veeleeties bet tieshi taapeec taa ir utopija ka taa nekad nebuus...var tikai meegjinaat tai tuvoties...bet tikai kas tad taa ir par utopiju???...par pasauli kur nav karu, bada, dabas katastrofu un visi draudziigi savaa starpaa sadziivo???...varbuut tieshi taada pasaule kaada taa ir tagad padara muus par cilveekiem, par to kas mees esam...

lieliskais kārlis, 17.06.2007. 16:18:13
Komentāra reitings: 1.552

Pff, cilvēki mīļie, nu nekad nebūs miers. Ņemsim piemēru Romas Impēriju, no sākuma jau neviens negribēja, lai viņus kāds pkļauj, bet tad šiem pieleca, ka tomēr ir labāk, ja ir vienota kārtībaun miers, bet opā... tā sabruka, jo cilvēki vnm tieksies pēc augstākā, proti, par varu pār cilvēci. Protams, šis nav iemesls, k'\apēc sabruka, bet varētu būt viens no, tas viss notiek uz riņķi, senā grieķija, romas impērija, franku valsts, psrs un kas būs tālāk? to mēs varam tikai minēt. Un kā tas_pats_nekas minēja, ka asv mēģinās ieviest mieru un kārtību pasaulē, ka tas viss nebeidzas ar to, ka tiek dibināta jauna impērija.

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 16:19:17

ps. vārdu utopija lietoju kā idealizētu, labu pasauli, vidi kur dzīvojam, bez ljaunuma, negācijām, pašiznīcināšanās utt utjpr

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 16:22:34
Komentāra reitings: 2.657

jaa, lieliskais kaarli, viss ir labs kas ar meeru ;)

lieliskais kārlis, 17.06.2007. 16:23:16
Komentāra reitings: 2.265

labi, es neko neteikšu vairs, jo tieku ignorēts :D

dzēsts lietotājs, 17.06.2007. 16:27:28
Komentāra reitings: 1.131

nee netiec ignoreets. blueroze, ja, runajam par lielo ljaunumu narkotikaam, tad taa skaista lietinja kaa skaabe (LSD) bija, ak jel, skaisto 60to hipiju lielais pieluugsmes objekts un kaa tu drosvien zini tad tieshi hipiji bija tie kas loloja ideju par daudz skaistaku pasauli, mieru utt., vinji bija tuvu tam lai kaut ko ari panaaktu, bet tad kultuura pashizniicinaajaas jo taa bija, ir un buus utopija...man jau galva saak saapeet....kurukuku

dzēsts lietotājs, 18.06.2007. 06:30:39
Komentāra reitings: 0.302

bet nu pirmkārt, hipijiem, jā doma jauka un laba, bet vai viņi nebij nu...tādi, nepārdomāti, jo viņi bija arī par dabu utt, bet taj pat laikā dabisko sevī iznīcināja ar narkotikām...? muļķīgi, ne? Vnk es uzskatu ka ir jādomā, jo mēs savu prātu izmantojam padaudz tieši. lai to pasauli iznīcinātu nevis, lai darītu labāku, vai glābtu, mēs domājam par ikdienišķo un par to, kā sev paņemt citiem atņemot, kā piekāst pasauli, lai labumu savākt sev... bet tas atstāj iespaidu arī uz pašu piekāsēju un galā zaudētāji ir visi.

sviestmaize, 18.06.2007. 07:51:46
Komentāra reitings: 1.129

kā bez sliktajām lietām atradīsi labās.
jo labās lietas parādās tikai uz slikto fona.
un galu galā, katram taču ir iespēja izvēlēties, kā dzīvot, proti, ko lietot, ko nelietot, kā izturēties pret apkārtējajiem utt.

jānis, 18.06.2007. 08:00:09
Komentāra reitings: 6.316

Jāsāk ir ar sevi nedomājot cik daudz vai maz tu spēj izdarīt.
Nedari citam to, ko nevēlies, lai dara tev.

hepatits, 18.06.2007. 13:19:45
Komentāra reitings: 2.789

dodot guutais neatnjemams. ko dosi citam to gan jau pats apakalj dabuusi!!!

un rezultaataa - ES NEFIGAA NEVIENAM NEKO NEGRIBU DOT!!! :D :D

un iesaku jums arii neko nevienam nedot un nekas jums pashiem no citiem netiks [ne gudriiba,ne muljkjiiba, ne kulaks, ne smaids]!!! kas tu taads esi,lai kaadam kauko dotu [bet tas neskaitaas, ja vinjsh pats njem :)], neticu,ka taadu nastu [atbildiibu] var panest kaads.. - matj nafigaa ti minjee ragjila?!?

ui!!!

paprasam,lai alkaida uzmet paaris siivaas bumbinjas uz lielajaam pilseetaam, jo kur lielaaka tautinja, ir arii lielaaks bardaks un tas puulja efekts caur savtiigajaam intereseem vispaar suukaa!!! nu vo.. lai uzmet uz tiem dullajiem spotiem bumbinjas, bet taa pa vienai, lai citi saak aatraak riikoties un brauc uz laukiem ar saveejiem kartupeljus rakt un jeerus audzinaat [taadus smukus puukainus].

es personiigi ieshu mezjaa.

dzēsts lietotājs, 18.06.2007. 17:19:23
Komentāra reitings: -1.466

Skaidrs ir viens - utopijas nebūs nekad. Un īstenībā šķiet, ka nemaz nevajag. Tad cilvēki vienkārši notrulinātos, kļūtu kā tādi roboti - un patiesībā tad jau tā vairs atkal nebūtu utopija, vai ne? Šī pasaule, civilizācija nemaz nav gatava tādai skaistai un tīrai bezļaunuma dzīvei. Turklāt man utopija nesaistās ar faktu, ka nav narkotiku, alkohola utt. Tas ir kaut kas vairāk, dziļāk...

rxx, 18.06.2007. 18:57:50
Komentāra reitings: 4.461

Galvenais ir spēja piemēroties apstākļiem un neapjukt no situācijas. Tas, kurš to spēs būs gan laimīgāks, gan tiks pie lielā lata.

Otra lieta. Kamēr visas šitas sliktās lietas nenomoca mani, vai manus tuvākos, tikmēr man par tām ir puslīdz vienalga. Jo, jo vairāk visādu dzērāju un narkomānu, jo darba tirgū man mazāk konkurentu...

hepatits, 18.06.2007. 19:18:43
Komentāra reitings: 2.687

diez kaa mees buutu piemeerojushies apstaaklim,kad dr. ljaunums gribeeja zemes centraa ieurbt iekshaa kauko baigu!!?! :)

[moshk pastamies simsonus???.. vai parakstam dzejoljus]

rxx, 19.06.2007. 09:30:19
Komentāra reitings: -3.645

Varbūt labāk iemācīsimies normāli rakstīt, hepatit!

Ja nu galīgi nesanāk, vari palietot "aa>ā".

dzēsts lietotājs, 19.06.2007. 19:50:19
Komentāra reitings: 0.837

Tu neeksistē tāpēc, lai ietekmētu šo pasauli. Tu eksistē, lai dzīvotu savu dzīvi tā, lai tu būtu laimīgs. /R. Bahs/

rxx, 19.06.2007. 20:03:08
Komentāra reitings: 2.636

To, kāpēc kurš esksistē, būs noteikt katram pašam, nevis visādiem gudreļiem!..

dzēsts lietotājs, 19.06.2007. 20:31:39
Komentāra reitings: 3.002

Noliec priekšā sevi un apskaties, pavēro.

rxx, 19.06.2007. 21:50:06
Komentāra reitings: -1.616

Tā visi saka. Nu ko, jums ir teisības atbildēt man līdzīgi kā to daru es vai arī nesekot maniem ieteikumiem...

Labāk gan sekot! :D

Viemēr esmu uzskatījis, ka paša vārdiem ir lielāka vāretība nekā citātiem.

dzēsts lietotājs, 20.06.2007. 06:42:52
Komentāra reitings: -1.613

es, piemeeram, esmu par anarhiju, saatanu un atomkaru.

dzēsts lietotājs, 20.06.2007. 11:03:33
Komentāra reitings: 0.007

rxx: tas citāts man vienkārši likās atbilstošs, bet patiesībā es tev piekrītu par to, ka paša vārdi vērtīgāki.

rxx, 20.06.2007. 16:27:54
Komentāra reitings: 0.007

no problems

dzēsts lietotājs, 21.06.2007. 19:39:00
Komentāra reitings: -2.551

rxx, lielā mērā piekrītu tam ko raksti.

Par to ko dēvēju par utopiju te, es biju uzrakstiijusi. Būtībā iet runa par pareizu pasauli, labu, kas lieliem soljiem neskrien uz pashizniicinaashanos. Vai nav tā, ka mēs tiecoties uz komfortu, varu un bagātību radam arvien vairāk ļaunuma pasaulei, nu dabai, līdz ar to sev? Mēs izgudrojam auto un tādas ērtības un komfortu , 'tri varam pārvietoties un naav jaaiet kaajaam utt, bet tai pashaa laikaa taa razhoshana ar saviem razhoshanas atkritumiem sabojaa veseliibu un tik daudzi tagad slimo ar astmu un mokaas ar elpas truukumu... No ilgstoshas autovadiishanas aptaukojamies, dabuujam sirdsslimiibas utt. Un tas ir tikai viens piemērs...
Mums smadzenes ir dotas lai mēs domātu, mēs varam tālu attīstīties, bet mēs visu to potenciālu nositam ar visādiem mēsliem un meklējot varu , baudu un komfortu ar vnk pashapmierinaashanos un augstie mērķi aiziet nebūtībā... Mēs taču degradējamies... Un daļai ir vienalga un viņiem tas patīk... deva , apmierinājums un viss dzīves mērķis, gūt baudu, lai fiziski ir labi... un pareiz, tādiem nav domu par to kas patiesībā notiek un ko viņi dara... Kā var justies labi, ja tu laic sev indi iekshaa??? protams, katram ir sava izvēle, bet es gribu ticēt ka ir vēl domājoši cilvēki, kas saprot, ka iznīcinot un kropļojot sevu un pasaauli laimiigs nebūsi...

Nedomāju ka mēs būtu roboti, jūs visu tā iedomājaties ka visi kaa zombiji staigaa un smaidaa, nee, to juus varat ar narkotikaam panaakt, mēs tad kad paši sev pāri nedarīsim, mēs turpināsim domāt, tikai tad mēs jutīsimies labāk un attīstīsimies un kā jums šķiet, labāk pasaulei sadoties rokās un uztaisīt tādu kur visi jūtas labāk un laimīgāk un tāa dzīvot un censties mērķus sasniegt vai arī ielīst katram savā alā, nīgri aplūkot pārējos un kost katram kas tuvojas un baudu kjert kropļojot sevi, vienalga, vai tās ir narkotikas vai nazis...vai cits saarijās saldumus un burgerus.. un ar katru devu attālinoties no sava sapnja...

eemm, 21.06.2007. 20:59:24
Komentāra reitings: -0.312

Attiecībā uz tik globālām lietām, jāatceras, ka tas "Mēs" ir tāds stipri nosacīts, jo absolūtas vienotības nav un visticamāk arī nekad nebūs. Tādēļ prātīgāk ir meklēt un atrast vienotību sevī, un dzīvot saskaņā ar to, ko sauc par sirdsapziņu. Jo dzīvojam taču mēs tikai vienreiz.

rxx, 22.06.2007. 04:23:36
Komentāra reitings: 0

Klausies, man tagad jābrauc likt skaņa Čiekurkalna tirgū. Tāpēc uz atbildi vajadzēs pagaidīt... :)

dzēsts lietotājs, 22.06.2007. 06:47:05
Komentāra reitings: -0.816

eemm : aha, atrodi vienotību sevī un ar prieku sagaidi kad vēlviena černobiļa uzsprāgs, pārklājies ar tulznām un sevī vienots izlaid garu , jee, nodzīvoju vienreiz, īsi un kodolīgi! Katrs skatīsimies ne tālāk par sevi un dažiem draugiem vai radiem un globālām problēmām neviens virsū neskatīsies, lai arī attiecas viņas uz visiem, un tas jums liekas prātīgi? Domā vienotības nav un nebūs vai nav un nevajag?m? vnk mēs paši tik daudz varam izdarīt tikai esot vienoti un tas daudz neprasa no katra, bet mēs esam ierakušies savā ikdienā, sevis uzbarošanā ar komfortu un vnk vairs tālāk par savu nobaroto pakaļas malu vnk neskatamies un izrādam konkrētu pohujismu uz pārējo pasauli un tas mums liekas normāli, kāpēc apgrūtināt sevi ar tādām lietām , uzvedamies tā itkā mēs pie šīs pasaules vispār nepiederētu, tikai vācam labumus, kas beigās mums tikuntā beidzas (labumu vākšana) ar slimībām un problēmām. Cilvēks laikam iedomājas ka var uz pasaules atnākt, paņemt to kas patīk , pied--st un aiziet . Savā mājā tak mēs uz katra stūra ned--šam, jo mums tur jādzīvo, tā ir mūsu māja utt, tur mēs istabas vidū atkritumus nededzināsim, bet vai pasaule, zeme, nav mūsu mājas??? Kāpēc tad mēs varam kapitāli d--st atmosfērā un pēc tam paši elpot gaisu un kropļot sevi un tad staigāt žēlodamies, ai cik man grūti , tādas un tādas kaites, veselības aprūpe galīgi garām, pareiz, jo taču ja jau pārējie tādi ir, tad kāpēc arī ārsti nevar strādāt tikai naudas dēļ un haļavu dzīt pie pirmās izdevības un tik savākt piķi, nav jau mana pakaļa, ne??? Saražosim astmas zāles plastmasas iepakojumos, tai pat brīdī izmetot atmosfērā to, kas astmu izraisa? vēl jaukāk!

dzēsts lietotājs, 22.06.2007. 08:08:44
Komentāra reitings: 3.582

blueroze, tev buutu jaaiet mezhaa dziivot - tur viss ir zaljsh, ne izpluudes gaazes, ne slaavi semochkas met uz ielas. savaac veel paaris hipijus un aidaa taisiet savu primitiivo kopienu. tu vareetu buut muusdienu robins huds pret industrializaaciju. pietiek reiz muldeet, SAAC DARIIT!

eemm, 22.06.2007. 08:17:27
Komentāra reitings: 2.054

Es laikam vienkārši tādām "Kopā mēs varam visu" un "Ja visa pasaule sadodas rokās, tad.. " pasaciņām neticu. Bet, ja tevi tas tiešām tik ļoti satrauc, tad pamēģini iestāties kādā organizācijā, kas saistīta ar dabas aizsardzību vai ko tamlīdzīgu, nevis tērē laiku te vienkārši gvelžot. Kā teica bxz - Sāc darīt!

rxx, 22.06.2007. 11:13:25
Komentāra reitings: 2.2

Saskaņā ar sevi ir jādzīvo, tas nu noteikti, taču šo saskaņu mēs varam panākt daudz un dažādos veidos, mainās tikai tas, cik daudz darba pie tā jāpieliek.

Ir labi, ka ir tādi cilvēki kā Blueroze, jo pasaulē ir jābūt līdzsvaram, viens posta, otrs uztaucas un parasti tas otrs pamana, ka kaut kas nav kārtībā un varbūt pats sāk kaut ko darīt lietas labā. Pēc tam to varbūt aptver pārējie un arī sāk rīkoties. Tas ir vajadzīgs.

Un par pasauli tomēr ir jāuztraucas, tādā veidā var rast arī to daudzināto saskaņu ar sevi. Nu paņem un saplacini to pudeli, gabals nenokritīs, arī pudeles mājsās atšķirot no citiem atkritumiem neko daudz neprasa... Taču kaut kāds mazumiņš ir paveikts, varam paši sevi par to paslavēt un tādā veidā sevi iepriecināt, pie veina arī izdarot ko labu.

Nu ir jau tomēr tā, ka, ja santīmus nekrāsi, pie lata netiksi, nu sākuma kaut ko labu izdara viens cilvēks, vēlāk izdarīs desmit un būs labi. Tāpat, ja mēs tagad normāli attīstīsim atkritumu šķirošanas kultūru un varbūt arī kaut kādā veidā ietaupīsim enerģiju, tad mūsu eventuālajiem bērniem tas neliksies dīvaini, bet viņi to pieņems par normālu un saprotamu rīcību. Un tā tā kultūra ies plašumā un Getliņi paplašināsies nedaudz mazāk. jauki. :) tas pats ar enerģijas ietaupīšanu. Turklāt taupot enerģiju, var ietaupīt naudu.

Bet, priotams, nevajag tam pieiet ar baigo fanātismu, nav jābeidz braukāt ar auto vai dzert kolu no plastmasas pudeles, vnk vajag padomāt, vai mēs kaut kādā viedā nevaram bez kaut kā iztikt vai kko izdarīt videi draudzīgāk.

Un vajag arī domāt reāli. Kokrēts piemērs - Jaunā AES Iganlinā, nu ir viņa jāceļ tādēļ, ka atomenenerģija mūsdienās ir droša un tie atkritumi nodara mazāk ļaunuma nekā mazie HESi.

vajag domāt ar galvu un, galvenais, neieslīgt aizspriedumos.

dzēsts lietotājs, 22.06.2007. 11:23:13
Komentāra reitings: 2.361

rxx, tu vienkārši pieduries vai visu šito tiešām nopietni domā?

rxx, 22.06.2007. 11:33:13
Komentāra reitings: 1.06

vairāk nopietni, nakā nenopietni. Un es arī mēģinu tā dzīvot (par pudelēm runājot).

eemm, 22.06.2007. 13:12:52
Komentāra reitings: 0.753

Atnāk arābs. Norauj gredzenu. Iet bojā viņš un vēl 1000 nevainīgu cilvēku. Nevēlos, lai starp šiem 1000 būtu es vai kāds no man tuviem cilvēkiem. Lūk, kas mani satrauc. Tas, kas ir šeit un tagad. Nevis tas, cik nepārstrādājušos PET pudeļu augsnes virskārtā būs pēc 100 gadiem. Atbildot uz virsrakstā uzdoto jautājumu - jā, es gribu.

rxx, 22.06.2007. 13:21:52
Komentāra reitings: 2.203

To, vai tu būsi starp tiem cilvēkie, būsim godīgi, tu vari ietekmēt visai maz... ;)

eemm, 22.06.2007. 13:44:19
Komentāra reitings: 0.753

Lai neteiktu vispār nemaz.

dzēsts lietotājs, 22.06.2007. 14:20:19
Komentāra reitings: -2.564

bhz, es jau daru, starpcitu, gudriniek, tikai cik ir liela mana crīcībspēja salīdzinot ar visu plašo pasauli.... Un ja nerunāšu, rezonances nebūs... un arī jēgas līdz ar to...pie tam runāšana palīdz gan labāk izprast kas jādara gan arī ar to var kaut ko panākt, un turpmāk te raksti lūdzu tikai tad kad būsi sācis domāt, šis jautājums paredzēts tikai domājošiem un domātspējīgiem. Piedod, bet dusma rauj ka šitā uzraksta.

dzēsts lietotājs, 22.06.2007. 14:36:31
Komentāra reitings: -2.565

jeej rxx sācis reāli domāt!! :D apldies par to, tas bija galvenais mans mērķis. Tagad pamazām par tām pretenzijām pret mani, fanātiskms man ir tikai uz lietām par kurām esmu pilnīgi pārliecināta un domāšanai vērtību piešķiru tad kad tā ir loģiska nevis caur kaut kādiem aizspriedumiem, stereotipiem un principiem. Protams šie trīs dziļākajā būtībā nav slikti, bet tikai tad kad pie tiem nonāk rūpīgas analīzes un domāšanas ceļā un par tiem pāliecinās un tos pārdomā vienmēr kad grasās pielietot, tas tā vispārīgi.

eemm : ja pati neko nevēlēsies darīt lietas labā nekas nebūs. Un manuprāt cilvēkiem jau sen bija jāsaprot ka viens sīkums var būt par cēloni kam grandiozam un viena itkā pavisam ar kaut ko nesaistīta lieta var spēcīgi ietekmēt ar to kaut ko saistītu lietu. Un nekad ar slinkošanu, paviršību un savtību neviens nekā laba nepanāks, alga vienmēr būs atbilstoši darbam, tikai jārēķina reālo algu ņemot vērā visus faktorus un reālo darbu... Bet nu tik smalki mēs vnk nepārzinam pasauli lai varētu visas pozitiivaas un negatiivaas domas veel darbaa un algaa izskaitiit, bet ja logjiski padomā, tā vnk ir... Nekas nezūd un nekas nerodas no jauna. Vielas nezūdamības likums tas pats, ja jau viela nezūd nekur, kā tad var rasties ne no kurienes? tā pat ar enerģiju utt /te lūdzu nerunāsim par pasaules rashanos un dievu. to vnk neviens nezin, tas ir tikai ticiibaa ne logjikaa/

jā , pasaule un zinātne jau pamazām iet uz to ka nu nepiesārņot utt, bet nu tāpēc jau nevajag tagad izlaisties un paļauties ka tagad mūsu vietā kāds cits visu izdarīs, tā nebūs un jo mazāk pats kauko darīsi, jo mazāk Tev kaut kas būs...labs :) Tā ir vienkārši dir*ana uz galvas tiem, kas cenšas kaut ko labu darīt (atvainojos ) :)

piparbodīte, 22.06.2007. 15:13:22
Komentāra reitings: 0.095

cilvēki nespētu novērtēt labo, ja nebūtu ļaunā, visam ir jābūt zināmā līdzsvarā.

dzēsts lietotājs, 22.06.2007. 16:32:02
Komentāra reitings: 2.382

vai mani vieniigo tracina taa vinjas gudraa muldeeshana? no 15 teikumiem ar saliidzinaajumiem 1 ir par teemu. viss ir elementaari - mezhaa ir viena plastmasas pudele. tu uzvelc gumijniekus un ej vinju savaakt. tu vinju atnes maajaas un iemet miskastee. no tavas miskates vinja nonaak izgaastuvee. no izgaaztuves vinja nonaak augsnee. un tagad shausminoshaa moraale - NO TEVIS NAV JEEGAS! :D

eemm, 22.06.2007. 17:02:13
Komentāra reitings: -0.569

Skarbi teikts, bxz. Vispār jau pastāv varbūtība, ka tā pudele tiks otrreiz pārstrādāta un izmantota vēlreiz. ;) Man gan liekas, ka blueroze savu tukšo muldēšanu balsta uz sakāpinātām emocijām, cerībā piepildīt bērnības sapni - kļūt par lielo varoni. Nez, nez..

ed, 22.06.2007. 18:17:04

eemm, nez pareizāk būtu teikt, ka TERORISTS ienāk un sāk visus spridzināt. Citādi izklausās, ka arābi tavā skatījumā ir staigājoši spridzdekļi ar pubertātes(vai kas kuram tur tīk vairāk) laika degli.

eemm, 22.06.2007. 18:22:47

ed, tas tikai tā piemēram. Manis pēc kaut vai latvietis, krievs vai nigērietis, bet doma taču skaidra, vai ne? Par "pubertātes laika degli" gan laikam tev labāk spriest.. ;)

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Ciao, volevo sapere il tuo prezzo.

MiaSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

DimaSax

ЛАДА деталь: качественные автозапчасти, которые не подведут каталог запчастей ваз <a href=zapchasti-vaz-01.ru>zapchasti-vaz-01.ru</a> .

lada_detal_vlmt

ienāktreģistrēties