Pretrasisma konference

21.03.2007 17:27:00 aizsāka rxx
12 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!
caps, 21.03.2007. 17:36:41
Komentāra reitings: 0

Vēlviens antirasists..

rxx, 21.03.2007. 17:52:53

Šodien man bija tas gods kopā ar visu savu klasi viesoties iekš World Trade Center (Riga). Tur norisinājās kaut kāda konference ar domu, ka rasisms Latvijā ir milzīģa problēma un ar to jācīnās... :) Pasākums kopumā bija dziļi tizls! :D

Viss sākās at ro, ka mēs tikām sasveicināti no O. Kastēna k-ga, kurš, kā izrādās, nu ir kļuvis pat par Integrācijas lietu ministru. Ehh, atceros viņu vēl Panorāmā.. :) Nu tā. Viņš škiet bija vienīgais latvietis tajā visā organizatoru barā. Pārējie bija krievi, kuriem ar latviešu valodu īpaši spoži negāja, lai gan viņi strādā ministra sekretariātā.

No sākuma mums tika demonstrēta filam, kas bija nekvalitātīvs montējums no dažām citām filmām, no kurām viena bija ierakstīa (zagta) no tv XXI, bet otra no Ren-tv, trešā laikam bija novilkta internetā. :) Monetējis to kopā bija kāds Deniss, kura uzvārdu neatceros. Mūsējais nebija.

Filma(s) bija diezgan pabreismīga(s), bija parādīti baigie rasistu izlēcieni pret dažādām minoritātēm. Smagi. Norises vieta bija 80. un 90. gadu sākuma Eiropa.

Pēc tam bija pienācis laiks runāt ekspertiem. Pirmais no tiem bija afroamerikānis Džordžs Stīls, kurš nāca klajā ar paziņojumu, ka rasisms ir milzīga problēma un ka viņa draugiem pēdējo laikam četru mēnešu laikā ir uzbrukts trīs reizes. Žēl, protams. Bet! Vai kāds ir skaitījis, cik reizes ir uzbrukts latviešiem? Nav. Līdz ko uzbrūk kādam ar citu ādas krāsu, tā valstī izceļas milzīgas problēmas. Bet, kad uzbrūk kādam pamatnācijas pārstavim, tā nekādas problēmas nav. Stulbi.

Pēc tam sākās baigā muldēšāna, kurā piedalījos arī es. Lielākā daļa cilvēku runāja krieviski, turklāt nemākot izteikties sakarīgi, nemaz nerunājot par prasmi izteikties skaisti. Baigie cīnītāji, bļe.

Nu tā, tad es nedaudz uzbraucu valdībai tādējādi izsaucot zāles prieku. Forši.

Tā nu tas viss sviests turpinājās. Beigās mēs bijām spiesti skatīties M. Dzēksona klipu "Black or White", bija tiaki nedaudz smieklīgs bet citādi tizls. Ā, arī tas bija ierakstīts (zagts) no MTV... :)

Pēc tam beidzot bija kafijas pauze. Jāatzīst, ka šī konferences daļa bija organizēta ļoti labi. Mazās maizītes bija patiešām garšīgas. Dzeramais gan varēja būt foršāks.

Pēc tam bija jāuztaisa svinīgā bilde kopā ar minoritāsu pārstāvjiem. Fotogrāfs nelikās diez ko labs, bet lai jau.

Nu tā. :D

anialv, 21.03.2007. 18:43:29

interesanti, saki, kā īsti tu uzbrauci valdībai?

rxx, 21.03.2007. 19:01:23

Nu es pateicu, ka pietrūkst naudas kultūrai, kas varētu veicināt rasisma līmeņa samazināšanos. Tad es teicu, ka pārāk daudz naudas tiek tērēts valsts aizsardzībai, ko netieši atbalsta arī Integrācijas lietu ministrija, jo tās ministra pārstāvētā partija veido koalīciku, kas tad lemj par naudas sadalījumu. Teicu, ka tas ir maizņš paradoksiņš. :)

anialv, 21.03.2007. 19:06:49

bāc cik gudri! (laigan pusi es nesapratu) , lai nu kā, :DDD

keder, 21.03.2007. 19:27:23

un tu viens mēģināsi ko panākt?
ha haa ;D

dzēsts lietotājs, 21.03.2007. 19:29:03

nu jā - ''varētu veicināt''... ja tantei būtu riteņi, tad viņa būtu tante ar riteņiem. nez vai piešķirot ūber kāpostu kultūrai uzreiz visi atmarožinnie urlas/rasisti/naciki paliks baigi kulturālie.
es vispār domāju, ka šī koference bij, jo kāds aiz nefig ģelaķ izdomāja kko tādu uztaisīt, no kkadiem fondiem namuķija biš kāpostu, priekš garšīgajām maizītēm un pretīgā padzēriena, sasauca kkadus razpizģajus un aiziet...

rxx, 22.03.2007. 19:48:42

Domāju nedaudz (!) līdzigi kramam.

deni2s, 22.03.2007. 20:17:12

Nav jau svarīgi, cik kurus sit, svarīgi ir aiz kāda iemesla.

Piedalījos kādā darba organizētā pasākumā 1. septembrī Dzegužkalnā, kur apmēram 10 gadīgi sīči apsaukāja latviešus un šausmīgi priecājās par to un jutās ļoti vareni. Ne jau nu viņiem kāds latvietis ko nodarījis, vienkārši viņi tādā vidē ir audzināti (ja ne ģimenē, tad pagalmā).

K.Ulmanis vismaz to bija sapratis, ka lai ko mainītu cilvēku attieksmē, ir jāsāk ar ģimeni, nevis ar salūtu/konferenci/dajebko, kas nav personisks.

deni2s, 22.03.2007. 22:33:36

Redzku piektdien var apmeklēt vēl vienu konferenci par tēmu rasisms:
http://www.ljp.lv:80/index.php?id=news&seid=snews&itid=720

santa ze., 24.03.2007. 12:29:46

es esmu rasiste.
dooh.
cilvēku rase ir nožēlojama.

rxx, 24.03.2007. 13:52:16

Nu, Denis, pēc stundām uz tādu pasākumu? Nez, nez.. :)

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Ciao, volevo sapere il tuo prezzo.

MiaSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

DimaSax

ЛАДА деталь: качественные автозапчасти, которые не подведут каталог запчастей ваз <a href=zapchasti-vaz-01.ru>zapchasti-vaz-01.ru</a> .

lada_detal_vlmt

ienāktreģistrēties