Konkurss "Drag Queen Show 2015"

Tālivaldis Kronbergs, 06.03.2015., 08:57

Naktī no 2015.gada 7. uz 8.martu bārā - klubā "Golden" tiks atzīmēta ne vien Starptautiskā sieviešu diena, bet plkst. 1.00 pirmo reizi notiks konkurss "Drag Queen Show 2015".

"Drag Queen Show 2015"Konkurss "Drag Queen Show 2015" notiks trīs uznācienos - iepazīšanās ar publiku brīvā stila apģērbā, individuālais priekšnesums un uznāciens vakarkleitā. Konkursu "Drag Queen Show 2015" vērtēs žūrija, arī skatītāji izvēlēsies savu simpātiju. Konkursā "Drag Queen Show 2015" ir plānots arī pārsteiguma priekšnesums no kāda žūrijas pārstāvja un viņa partneres, kā arī priekšnesums no viesmākslinieces - parodiju šovdāmas.

Drag Queen ir persona, vīrietis, kas tērpjas sieviešu apģērbā un parasti izturas pārspīlēti sievišķīgi. Lai sasniegtu komisku, dramatisku vai satīrisku efektu, uzstājoties bieži tiek pārspīlēts sieviešu izskats vai rīcība, piemēram, lietota dekoratīvā kosmētika un skropstas, vilktas augstpapēžu kurpes, izmantotas kuplas un/vai spilgtas parūkas.

Drag Queen savu lomu spēlē ne vien tāpēc, lai piesaistītu uzmanību, bet arī, lai ar pārspīlējumiem mēģinātu uzvedības modeļus "vīrietis" un "sieviete" novest līdz absurdam. Drag Queen kā kustība ir ļoti saistīta ar homoseksuāliem vīriešiem un viņu kultūru, tomēr pastāv abu dzimumu un visu seksualitāšu izpausmju "drag" mākslinieki, piemēram, Drag King, kad vīriešu apģērbā tērpjas sievietes.

Drag Queen kā apzīmējuma rašanās ir strīdīga. Iespējams, tas ir radies no angļu valodas slenga un apzīmēja "mīkstčaulīgus" homoseksuālus vīriešus sieviešu apģērbā. Pirmo reizi Drag Queen lietojums fiksēts 1870.gadā. Nedaudz vēlāk radās arī apzīmējums Drag King. Tajā laikā dažās vietās sievietēm vēl bija aizliegts uzstāties uz skatuves, tāpēc vīrieši — aktieri — bija spiesti pārģērbties par sievietēm. Saskaņā ar leģendu, Viljams Šekspīrs ar vārdu "drag" esot norādījis, kad lugā vīrietim ir jāuzstājas kā sievietei. Tāpēc apzīmējums "drag" bieži tiek interpretēts arī kā "dressed as a girl" ("ģērbies kā meitene") vai "dressed as a guy" ("ģērbies kā puisis").

Konkursā "Drag Queen Show 2015" piedalīsies piecas dalībnieces:

Pasaulē slavenākā Drag Queen Končita Vursta: www.conchitawurst.com.

Organizē bārs - klubs "Golden" sadarbībā ar informācijas platformu "Pride.Lv" un privātpersonām.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
All time cool 000*** hc.lv

OYzeoADrpe

Hello from LeadsMax.biz!! We are shutting down and have made all our data available for all the countries! Come check us out and search your business and consumer data for free LeadsMax.biz

Leads

All time cool 000*** rus.hc.lv

bcXGUUIbmo


ienāktreģistrēties