Tenisa centrs "Ādaži" paplašinoties kļūst par vienu no lielākajiem tenisa centriem Latvijā

Latvijas Tenisa savienība, 02.10.2015., 07:20

Šo piektdien, 2. oktobrī, plkst. 11.30 tenisa centrā "Ādaži", kas nominēts balvai "Labākais Tenisa centrs Latvijā 2015", svinīgi atklās jauno 2100 m2 lielo zāli ar 3 tenisa laukumiem.

Tenisa centrs "Ādaži" paplašinoties kļūst par vienu no lielākajiem tenisa centriem LatvijāTādējādi tas kļūs par vienu no lielākajiem tenisa centriem Latvijā, tenisa spēlētājiem piedāvājot kopā 11 laukumus un sniedzot iespēju vienlaicīgi trenēties vairāk kā 40 sportistiem.

"Šovasar Latvijā notikuši 8 gan vietēja, gan starptautiska mēroga tenisa turnīri, kuros visās vecuma grupās piedalījušies vairāk nekā 1000 spēlētāji. Tenisa popularitāte valstī viennozīmīgi aug un šādā situācijā izšķiroša nozīme ir tam, lai ikvienam spēlēt gribētājam treniņu vieta būtu pieejama. Veicot paplašināšanos, tenisa centrs "Ādaži" sniedz nozīmīgu ieguldījumu tenisa pieejamības veicināšanā, turklāt tas piedāvā lielāko apsildāmo laukumu skaitu Latvijā, sniedzot iespēju trenēties visa gada garumā," atzīmē Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Latvijā šobrīd reģistrēti aptuveni 50 tenisa klubi, tomēr, salīdzinot ar Rietumeiropas valstu mērogiem, tas ir maz. Berlīnē vien tenisa klubu ir vairāk nekā visā Latvijā, un tajos darbojas tūkstošiem biedru. Latvijā tenisa klubi vēl attīstās, tomēr labākie jau atbilst pasaules standartiem. Viens no tādiem ir tenisa centrs "Ādaži", uz kuru trenēties brauc tenisisti arī no Rīgas un citām attālākām vietām.

Tenisa centrs "Ādaži" dibināts 2001. gadā, bet straujāka tā attīstība sākusies 2004. gadā, kad tika uzcelta slēgta apsildāma tenisa halle. Latvijas mainīgajos laikapstākļos tā sniedz iespēju komfortabli trenēties visa gada garumā, turklāt īpašā ēkas konstrukcija nodrošina to, ka ziemā ir pietiekoši silts, bet vasarā – vēsāks. Tā ir vienīgā halle Latvijā, kur ar speciāliem sensoriem uz katra no laukumiem ikviens apmeklētājs var iestādīt sev vēlamo temperatūru.

Šogad par privātām investīcijām veiktā paplašināšanās nodrošinājusi to, ka tenisa centrs "Ādaži" kļuvis par vienu no lielākajiem tenisa centriem Latvijā, šobrīd tajā atrodas 3 atklātie laukumi, 2 pludmales tenisa laukumi un nu jau 6 apkurināmi slēgtie tenisa laukumi. Iekštelpu laukumos izvietots unikāls ATP standartiem atbilstošs cietais segums – vienīgais šāda veida segums Baltijā. Tas ir piemērots gan iesācējiem, gan augstas klases profesionāļiem, jo mazina iespēju gūt kāju un pēdu traumas, kā arī mazina triecienu uz sportista mugurkaulu.

"Tenisa klubi ir vieta, kur var ne tikai izkustēties, bet arī labi pavadīt laiku kopā ar domubiedriem, atrast jaunus draugus. Turklāt šis ir sports, ar kuru var nodarboties gandrīz jebkurā vecumā. Ādažos trenējas daudzi bērnudārzu audzēkņi, tāpat notiek nodarbības skolas vecuma bērniem, aktīvajiem sportistiem, arī vecmeistariem un vienkārši tenisa cienītājiem. Ņemot vērā tenisa augošo popularitāti Latvijā, jaunu laukumu izveidei ir būtiska nozīme – pēc paplašināšanās centrā ir iespēja vienlaicīgi spēlēt pat 40 un vairāk tenisistiem," stāsta viens no Ādažu tenisa kluba līdzīpašniekiem Andris Upmiņš.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties