Rīgas Svētku naktī noticis Lielais "xRace" Rīgas piedzīvojums

Marta Zumberga, 18.08.2015., 07:47

Jau sesto gadu pēc kārtas Rīgas Svētkos notikušas pilsētas orientēšanās sacensības "Lielais xRace Rīgas piedzīvojums".

Rīgas Svētku naktī noticis Lielais "xRace" Rīgas piedzīvojumsŠogad sacensības noritēja neparastā laikā - ar startu vakarā pie Rīgas Kongresu nama un finišu naktī uz svētdienu. Sacensību ietvaros dalībnieki izbaudīja dažādus galvaspilsētas nostūrus, pilsētu, mežu, peldes ar laivām, bet pie paša Kongresu nama izpildīja aizraujošu atrakciju – "xRace drosmes torni". Sporta klasē uzvaru svinēja komanda "Gandrs", bet tautas klasē labākie bija "Riga Adventure Team".

"Lielais xRace Rīgas piedzīvojums" šogad noritēja neparastā gaisotnē – starts sacensībām tika dots vakarā, līdz ar to lielākā daļa komandu distancē pavadīja visu nakti un finišēja agrā svētdienas rītā. Dalībnieki pildīja orientēšanās uzdevumus Rīgas centrā, Mežaparkā un Mangaļsalā, peldēja ar laivām Pilsētas kanālā un Mīlgrāvī, kā arī pildīja speciālos virvju uzdevumus piedzīvojumu parka "Mežakaķis" virvju trasēs. Sacensību centrā – pie Kongresu nama – visus dalībniekus sagaidīja īpašs uzdevums – "xRace" drosmes tornis 12 metru augstumā.

Sporta distances kopvērtējumā otro gadu pēc kārtas "Lielajā xRace Rīgas piedzīvojumā" uzvarēja komanda "Gandrs", kuras sastāvā startēja Uldis Žimants un Atis Krūmiņš, otrajā vietā palika "xRace" sezonas kopvērtējuma līderi "ABC Construction", bet trešo vietu izcīnīja komanda "Riga Adventure Team 1-2-3". Jaukto komandu konkurencē garo distanci vislabāk veica "Isostar Mix" komanda ar Guntaru Mankus un Iritu Puķīti sastāvā, kas pārliecinoši aiz sevis atstāja tuvākās sekotājas – komandas "Gandrs Lafuma" un "IMPRO". No sieviešu komandām labākās bija komanda "viegli", kur startēja Zane Zamarina un Guna Martinsone.

Tautas klasē uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa "Riga Adventure Team", kuri šosezon visos posmos ir atradušies uz goda pjedestāla, otrajā vietā vīriešu grupā ierindojās komanda "xteam IKŠĶILE", bet trešo vietu ieguva "Riga Adventure Team AJJS". Jaukto komandu konkurencē labākais tandēms bija "Evolution meža rulete", aiz kuriem otrajā un trešajā vietā ierindojās komandas "Riga Adventure Team - 2 koki un citi zvēri" un "INITIATIVE LATVIA". Sieviešu komandu cīņās šoreiz uzvarēja komanda "steam IKŠĶILE", kas par nepilnu minūti apsteidza komandu "IzKusties" un par nepilnām 20 minūtēm finišēja pirms komandas "Kārklu muiža". Ģimenes klasē ātrākā komanda bija "Rūsas draugi", kur startēja Daina Pastare, Eduards Kalnāre un Marta Kalnāre.

Pēdējais "xRace" sacensību posms norisināsies 19. septembrī Kuldīgā. Lētāka pieteikšanās sacensībām iespējama vēl līdz 30. augustam. Noslēdzošais posms būs izšķirošais sezonas posms, kur noskaidrosies 2015. gada sezonas 6 labākās piedzīvojumu sacensību komandas katrā distancē. Četru posmu summā šobrīd labākās komandas Sportland Tautas klasē ir "Riga Adventure Team", "xteam IKŠĶILE" un "Kailie brieži", bet nedaudz garākajā Garmin Sporta klasē šobrīd līderi ir "ABC Construction", "Gandrs" un komanda "Isostar Mix". Kopvērtējuma apbalvošana notiks 17. oktobrī Ādažos pēc velorogaininga "xVelo".

"xRace" ir populārākās piedzīvojumu sporta sacensības Latvijā. Šo sacensību pamatā ir skriešana, orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, braukšana ar laivu un stratēģiskā plānošana,  kā arī citi aizraujoši speciālie uzdevumi. "xRace" dalībnieki var sacensties gan Sporta klasē, gan Tautas klasē, gan Ģimenes klasē. Atsevišķās kategorijās sacenšas uzņēmumu komandas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties