"Rīgas rogainings" aicina bērnus uz bezmaksas rogaininga pastaigu

Marta Zumberga, 16.02.2015., 11:11

21.martā Rīgā notiks jau otrais "Rīgas rogainings" – orientēšanās sacensības, kur komandas no 2 līdz 5 dalībniekiem pārvietojas mežā un pilsētā un apmeklē kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, tādējādi cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu.

Pērn sacensībās piedalījās vairāk kā 750 rīdzinieku, pašmāju viesu, kā arī ārvalstu dalībnieki.

"Rīgas rogainings"

Šogad sacensības norisināsies jau otro reizi, un "Rīgas rogaininga" organizatori dāvina bērniem bezmaksas rogaininga pastaigu instruktora pavadībā, kurš 2 stundās izvedīs bērnus pa rogaininga sacensību apvidu un kontrolpunktiem gan mežā, gan pilsētā. Pa ceļam bērni varēs sasildīties ar siltu tēju, bet finišā – cienāties ar pusdienām. Rogaininga pastaigā var pieteikt bērnus līdz 12 gadu vecumam, nosūtot bērna vārdu, uzvārdu un vecumu uz e-pasta adresi xrace@xrace.lv līdz 15.martam.

"Rīgas rogainings"

Bērnu vecāki tikmēr var izmantot iespēju piedalīties rogaininga sacensībās kādā no distancēm – 2 stundu, 4 stundu vai 6 stundu garumā. Lētākā dalības maksa sacensībām pieejama līdz 8.martam, bet reģistrēties sacensībām iespējams līdz pat 19.martam ieskaitot, aizpildot reģistrācijas anketu sacensību mājas lapā www.rigasrogainings.lv.

"Rīgas rogainings"

Pērnā gada sacensībās lielu atsaucību izrādīja ģimenes ar maziem bērniem un arī zīdaiņiem. Starp dalībniekiem bija arī dzimšanas dienas svinētāji, kas izmantoja iespēju interesanto pasākumu pārvērst dzimšanas dienas ballītē, un jautrā gaisotnē pieveica 2 stundu rogainingu, finišā baudot savu dzimšanas dienas kliņģeri.

"Rīgas rogainings" ir orientēšanās sporta sacensības, kur komandas no 2 līdz 5 dalībniekiem pārvietojas mežā un pilsētā – pa ielām - un noteiktā laika periodā brīvi izvēlētā secībā apmeklē apvidū izvietotus kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu noteiktajā laikā. Vienlaikus "Rīgas rogainings" būs pirmais Latvijas Rogaininga kausa izcīņas posms. Rogainings ir Latvijā arvien lielāku popularitāti gūstošs orientēšanās sporta veids, turklāt 2017.gadā Latvijā tiks rīkots "15. Pasaules čempionāts rogainingā".

Sacensības piedāvā Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Organizē – xRace sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un "O!Latvija".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties