Pļaviņu novadā turpinās azartiskā "xRace" sacensību sezona

Marta Zumberga, 21.05.2015., 08:08

Sestdien, 6. jūnijā, Pļaviņu novadā norisināsies otrais "xRace" piedzīvojumu sacensību posms šajā sezonā.

Pļaviņu novadā turpinās azartiskā "xRace" sacensību sezonaStarts tiks dots pie atpūtas kompleksa "Mežezers", bet distance vedīs pa dažādām interesantām vietām Pļaviņu novadā, kas iekļaus orientēšanos, braukšanu ar velosipēdu un laivām, kā arī speciālos uzdevumus. Sacensībām var reģistrēties mājas lapā www.xrace.lv.

Pārējie šīs sezonas posmi notiks ievērojamās un interesantās vietās Latvijā – 11. jūlijā Smiltenē, 15. augustā Rīgā un 19. septembrī Kuldīgā. Sezonas laikā komandas cīnīsies arī par kopvērtējumu un katrā posmā izcīnīs punktus par iegūtajām vietām. Pēc pēdējā posma tiks noskaidroti sezonas uzvarētāji, kopā skaitot iegūtos punktus 4 posmos. Jaunas sajūtas šī gada sacensībās dalībniekiem radīja komandas sastāva maiņa no trim uz diviem dalībniekiem, kā arī bezkontakta čipu izmantošana rezultātu fiksēšanai un rezultāta vērtēšana pēc savāktajiem punktiem, nevis laika.

Sezonā sacensībās piedalās vairāk kā 2500 dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm. Sacensības piedāvā vienas dienas laikā izbaudīt tādus sporta veidus kā orientēšanos, skriešanu, braukšanu ar kalnu velosipēdu, virvju uzdevumus un citus speciālos prāta vai spēka uzdevumus.

Šī sezona iesākusies ar veiksmīgi aizvadīto posmu Carnikavā, kur dalībnieki iepazina Gaujas tuvumā esošo pilsētu no dažādiem skatu punktiem un pusēm. Nākamais posms dalībniekus aizvedīs pie citas no Latvijas lielākajām upēm – Daugavas, kuras krastos mitinās Pļaviņu novads.

"xRace" ir populārākās piedzīvojumu sporta sacensības Latvijā. Šo sacensību pamatā ir skriešana, orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, braukšana ar laivu un stratēģiskā plānošana,  kā arī citi aizraujoši un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. "xRace" dalībnieki varēs sacensties gan Sporta klasē, gan Tautas klasē, gan Ģimenes klasē. Atsevišķās kategorijās sacentīsies uzņēmumu komandas.

Sacensības atbalsta Pļaviņu novada dome, "Sportland", "Garmin", "Isostar", "Vichy", "Sony Action Cam", "TC Motors", "Fazer", "Vitamax", "Red Bull", "1188.lv", "Velosock".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


ienāktreģistrēties