Pļaviņu novadā aizvadītas spraigas cīņas "xRace" sacensībās

Marta Zumberga, 09.06.2015., 08:22

Sestdien, 6. jūnijā, Pļaviņu novadā norisinājās otrais piedzīvojumu sacensību "xRace" sezonas posms.

Sacensību dalībniekus šajā posmā priecēja saulainais laiks, kā arī skaistās ainavas, daba un īpašais reljefs. Sporta klasē uzvarēja spēcīgā "Isostar" vīriešu komanda, bet īsajā distancē otro posmu pēc kārtas triumfēja "Riga Adventure Team".

"xRace" sezonas otrais posms Pļaviņās

"xRace" sezonas otrais posms Pļaviņās bija unikāls, jo starts sacensībām netika dots pilsētā, bet šoreiz sacensību centrs atradās atpūtas un sporta kompleksā "Mežezers" pie Odzes ezera. Sacensībās bija iespēja startēt garajā "Sporta distancē", vidējā "Tautas distancē" un īsajā jeb "Ģimenes distancē".

"xRace" sezonas otrais posms Pļaviņās

Sporta distances kopvērtējumā uzvaru izcīnīja komanda "Isostar", kuras sastāvā startēja Jānis Krūmiņš un Toms Veits, otrā spēcīgākā komanda bija "ABC Construction", bet labāko trijnieku noslēdza vīriešu komanda "Gandrs". Jaukto komandu konkurencē garo distanci vislabāk veica "Isostar Mix" komanda ar Guntaru Mankus un Gunu Zagorsku komandā, kas aiz sevis atstāja "VELUX/mySport" komandu otrajā vietā un "Garmin Sport" komandu trešajā vietā. Savukārt, sieviešu komandu konkurencē uz pjedestāla kāpa komandas "viegli", "Spēkakoks" un "Naskie degunlāči".

"xRace" sezonas otrais posms Pļaviņās

Tautas klasē jau otro posmu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Rinalds Trukšs un Edgars Laķis no komandas "Ŗiga Adventure Team", par 15 minūtēm apsteidzot "Anzāģe BOSS team" un vēl par 7 minūtēm pārspējot "xteam IKŠĶILE" komandu, kas finišēja trešajā vietā. Jaukto komandu konkurencē otrā uzvara šajā sezonā komandai "Evolution meža rulete", bet sieviešu konkurencē labākās bija "IzKusties" komandas sievietes. Ģimenes klasē divarpus stundās distanci veica un uzvarēja komanda "Lilastnieki", kur startēja Ģirts un Laura Jankovski.

"xRace" sezonas otrais posms Pļaviņās

Dalībnieki un komandas sacentās arī dažādos posmos distancē – "Vichy velo karaļu" posmā, "Fazer kāju karaļu posmā", bet pēc sacensībām ikvienam dalībniekam un atbalstītājam bija iespēja izmēģināt spēkus "xRace kalnā kāpēja" aktivitātē, kur bija pēc iespējas ātrāk jāveic distance no kalna apakšas līdz kalna augšai. Labākie dalībnieki ieguva balvas no "Aldaris" un "Velosock".

Nākamais "xRace" posms norisināsies Smiltenē 11. jūlijā. Lētāka pieteikšanās sacensībām vēl iespējama līdz 21. jūnijam. Šogad populārās sacensības notiek ievērojamās un interesantās vietās Latvijā – 25. aprīlī Carnikavā, 6. jūnijā Pļaviņās, 11. jūlijā Smiltenē, 15. augustā Rīgā un 19. septembrī Kuldīgā.

"xRace" piedzīvojumu sacensību pamatā ir komandas darbs, skriešana, orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, braukšana ar laivu un stratēģiskā plānošana,  kā arī speciālie uzdevumi. "xRace" dalībnieki var sacensties gan "Sporta klasē", gan "Tautas klasē", gan "Ģimenes klasē". Atsevišķās kategorijās sacenšas uzņēmumu komandas.

Sacensības atbalsta Carnikavas novada dome, "Sportland", "Garmin", "Isostar", "Vichy", "Vivasport", "Velosock", "Sony Action Cam", "TC Motors", "Subaru Fazer", "Vitamax", "Red Bull", 1188.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties