Pirms FMX Latvijas Grand Prix situācija čempionātā saasinās

Ģirts Avotiņš, 12.10.2010., 13:29

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ķelnē pēc četru mēnešu vasaras atvaļinājuma Motofrīstaila Pasaules čempionātā sākās 2010. gada sezonas otrais cēliens.

Šīs sacensīPirms FMX Latvijas Grand Prix situācija čempionātā saasināsbas, kas notika pirms 23. oktobrī paredzētā FMX Latvijas Grand Prix, krietni izmainīja situāciju Pasaules čempionāta kopvērtējumā, "pielejot eļļu ugunij", kas nozīmē, ka Rīgā būs iespējams redzēt ārkārtīgi spraigu cīņu.

Pasaules čempionāta līderis un Latvijas skatītāju mīlulis Libors Podmols īsi pirms šīm sacensībām, kuras viņš tik ilgi gaidīja, guva traumu un nespēja startēt, tādējādi kopvērtējumā papildus neiegūstot nevienu punktu. Šo situāciju izmantoja Podmola sīvākie konkurenti – Braiss Izo un Hose Miralles. Viņi Ķelnē savā starpā noskaidroja uzvarētāju, un katrs ieguva pietiekami daudz punktu, lai čempionātā bīstami pietuvotos līderim. Pēc septiņiem aizvadītiem čempionāta posmiem čeha Libora Podmola kontā ir 112 punkti, savukārt Braisam Izo ir 106 un Hose Mirallesam – 104 punkti. Jācer, ka līdz FMX Latvijas Grand Prix mūsu skatītājiem tik iemīļotais čehu braucējs spēs sadziedēt ievainojumus un atgriezīsies uz motocikla, jo tad Rīgā būs iespēja sekot līdzi ļoti aizraujošai trīs ārkārtīgi spēcīgu motofrīstaila sportistu cīņai par vietu sadalījumu Pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Šajā cīņā iesaistīsies arī pagājušās sezonas čempions Remī Bizārs, kurš čempionātā ir atgriezies pēc ilgstošas atveseļošanās. Šis francūzis gan iepriekš solīja atgriezties tikai uz savu čempionāta mīļāko posmu Latvijas Grand Prix, taču savus spēkus jau izmēģināja Ķelnē, kur izcīnīja trešo vietu.

Sacensības Ķelnē ir saasinājušas arī situāciju čempionāta "otrajā ešelonā" – līdzīgi kā līderu trijniekā, arī otrajā trijniekā sportistiem ir izlīdzinājies kopvērtējumā iegūto punktu skaits – Robs Adelbergs ir zaudējis savu iepriekš uzkrāto pārsvaru pār Masimo Biankončīnī, savukārt Brodijs Vilsons ar lielisku sniegumu Ķelnē ir pietuvojies iepriekš minētajiem sportistiem, kas nozīmē, ka arī šie sportisti Rīgā cīnīsies "ar zobiem un nagiem", lai pašu iemīļotajā Rīgā izcīnītu pēc iespējas augstāku vietu un vairāk kopvērtējuma punktu.

Latvijas Grand Prix 2010. gada 23. oktobrī Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas domes, Live Riga, Latvijas Krājbankas, Kurt Koenig, Arčers, Binders, Nākotne, Latvijas Dzelzceļš, Cēsu Alus, Santeko un Red Bull atbalstam, kā arī informatīvajiem sponsoriem – LNT, TV5, Novo News, Radio SWH, SWH+, SWH Rock, DELFI, SportaCentrs, Kurzemes Radio, Latviešu Radio, epadomi.lv, Adrenalin un Moto-X.

Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast www.fmxlatvia.lv, kā arī www.nightofthejumps.com
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties