Pirmo reizi Latvijā Eiropas kauss snovbordkrosā

Latvijas Slēpošanas Savienība, 01.02.2011., 11:48

Jau pavisam drīz, 5. un 6.februārī, Cēsu tuvumā esošajā slēpošanas un atpūtas parkā Ozolkalns norisināsies Eiropas kauss snovbordkrosā.

Pirmo reiPirmo reizi Latvijā Eiropas kauss snovbordkrosāzi Latvijā notiks tik augsta līmeņa sacensības šajā olimpiskajā disciplīnā. Sacensībās piedalīsies vadošie Eiropas snovbordisti, kuru vidū būs arī mūsu labākais un starptautiskus panākumus guvušais Toms Vasins.

Snovbordkross ir viena no snovborda disciplīnām, un tā kopš 2006. gada ir iekļauta ziemas Olimpisko spēļu programmā. Trase, par kuru vienlaicīgi četri vai seši sportisti cenšas pēc iespējas ātrāk nobraukt lejā, tiek viedota kalna nogāzē ar dāžādām virāžām un šķēršļiem. Ātrums bieži vien var sasniegt pat 70km/h un sportistu lēcieni pāris desmitu metru tālumu. Vienīgā vieta Baltijā, kur var sarīkot tik augsta līmeņa sacensības, ir Ozolkalns, kur, pateicoties vietējo speciālistu prasmīgai plānošanai, kalna īpašnieku atbalstam un neatlaidīgiem pūliņiem, ir izveidota gandrīz vienu minūti gara trase, kas atbilst visām starptautiskajām prasībām un kuru ir slavējuši arī ārvalstu sportisti. Pēdējos divus gadus Ozolkalnā ir veiksmīgi noorganizētas Straptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensības, un tas ir ne tikai pamanīts, bet arī novērtēts, jo šogad FIS ir piešķīrusi tiesības rīkot Eiropas kausa posmu. Tādai valstij kā Latvija, kas reljefa ziņā ne tuvu nevar sacensties ar Franciju, Austriju vai Šveici, tā ir liela atzinība. "Trase ir ļoti labi pielāgota reljefam, ideāli saplūst ar to. Ļoti interesants un aktīvs starts, ātra noslēdzošā daļa ar četriem tramplīniem, teicamas virāžas," tā pēc sacensībām pagājušā gadā par Ozolkalna trasi izteicās 2010.gada Pasaules kausa ieguvējs francūzis Pjērs Voltjē.

Eiropas kausā Ozolkalnā startēs praktiski visi šobrīd Eiropas kausa kopvērtējumā vadošās vietās esošie Eiropas snovbordisti gan vīriešiem, gan sievietēm, daži no kuriem ir arī vieni no labākajiem pasaulē. Arī Igauņu sportiste Kadri Pihla, kura Cēsīs ieradīsies tieša ceļā no ASV slavenajām sacensībām X-GAMES. Viņa ir pirmā Baltijas valstu sportiste, kas uzaicināta startēt šajā pasaules lielākajā ekstrēmo ziemas sporta veidu pasākumā! Šobrīd ir pieteikušies vairāk kā 50 sportisti no vismaz 7 valstīm. Taču vietējiem līdzjūtējiem nebūs jānoskatās tikai ārzemnieku cīņās par uzvaru, jo dalībnieku vidū būs arī mūsu galvenā cerība Toms Vasins, kurš šosezon otro reizi karjerā iekļuva labāko trīsdesmitniekā Pasaules kausā un pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla Eiropas kausa posmā. Bez Toma startēs vēl vairāki Latvijas pārstāvji – tai skaitā vairākkārtējais Latvijas čempions, pieredzējušais Inārs Bīrmanis. Tā kā cīņas solās būt spraigas.

Snovbordkrosistu aizraujošās cīņas varēsim redzēt divas dienas. Sestdien, 5.februārī, notiks FIS sacensības, bet svētdien pats galvenais notikums – Eiropas kauss. Abas dienas sacensību sacensību sākums plkst. 10.30. Jāatzīmē, ka zaļā un sarkanā slēpošanas trases, kā arī kamaniņu kalns netiks slēgti un ierastais nedēļas nogales ritms netiks traucēts. Darbosies āra un iekšas kafejnīca, bērnu rotaļu istaba, inventāra noma, tā kā skatītāji ir aicināti pavadīt nedēļas nogali lieliskā sacensību gaisotnē Ozolkalnā, ar atbalstu arī palīdzot mūsu sportistiem saniegt labākus rezultātus.

Gan sestdienas, gan svētdienas vakarā līdzjutēji ir aicināti arī uz Rožu laukumu Cēsu vecpilsētā, kur sestdien pulksten 19.00 Meteņu dienas tradīcijā notiks Eiropas kausa oficiālā atklāšanas ceremonija, bet svētdien pulksten 18.00 viduslaiku noskaņās svinīgā uzvarētāju apbalvošana.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
турецкий сериал на языке онлайн

Tamie

porn videos

Vincent

Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

Robertunsab


ienāktreģistrēties