Pārsteigumi 4.Latvijas kausā piezemēšanās precizitātē ar paraplānu

Inese Subevica, 25.01.2010., 08:51

Šā gada 23.janvārī Rīgā, lidlaukā "Rumbula" notika 4.Latvijas kauss piezemēšanās precizitātē ar paraplānu, kuru organizēja Latvijas Paraplanierisma federācija sadarbībā ar paraplanieristu klubiem "Adrenalīns" un "Spārni" un kurā piedalījās vairāk kā 20 paraplanieristi no visas Latvijas.

Sacensības tika organizētPārsteigumi 4.Latvijas kausā piezemēšanās precizitātē ar paraplānuas ar mērķi drošā un godīgā cīņā noskaidrot labākos Latvijas paraplānu pilotus un popularizēt paraplanierisma sportu Latvijā.

Šī gada sacensības paraplanieristus un viņu atbalstītājus sagaidīja ar vairākiem iepriekš nepiedzīvotiem notikumiem. Lai arī Latvijas kauss piezemēšanās precizitātē ar paraplānu jau tradicionāli notiek janvāra mēnesī, pirmo reizi sacensību dalībnieki piedzīvoja tiešām ekstremālus laika apstākļus sacensību norises dienā – sals dienas laikā reizēm sasniedza pat -22 grādus pēc Celsija. Piedevām, paceļoties gaisā minimālajā sacensībām nepieciešamajā augstumā (apm. 200 m augstumā), temperatūra krīt par 5-10 grādiem. Tas arī bija viens no iemesliem, kāpēc daudzi paraplanieristi pieņēma lēmumu šoreiz Latvijas kausā nepiedalīties.

Otrs vērā ņemams fakts sacensību norises vēsturē bija tas, ka pateicoties arvien pieaugošajai interesei no dāmu puses par paraplanierismu kā brīvā laika pavadīšanas iespēju un ekstrēmo sporta veidu un dāmu – pilotes – skaita straujo pieaugumu pagājušā gadā, šogad pirmo reizi sacensību vēsturē atsevišķi tika vērtēts vīru un dāmu starts, tajā pašā laikā saglabājot Open klasi – rezultātu kopvērtējumu nedalot klasēs.

Pagājušā gada čempionātā visas godalgotās vietas izcīnija paraplanieristu kluba "Adrenalīns" piloti. Un šogad izdevās sasniegumu atkārtot – dāmu konkurencē visas godalgotās vietas saņēma Adrenalīns pilotes, vīru konkurencē – pjedestālā 2 no 3 pirmajām vietām nonāca kluba Adrenalīns pilotu īpašumā.

Sacensību dalībnieki bija patiesi priecīgi par savu apņēmību piedalīties sacensībās. Ikvienas sacensības tikai vairo pilotu profesionalitāti, paaugstina viņu sagatavotību, līdz ar to samazinās negadījumu risks un ceļas pašapziņa pašiem pilotiem par to, ko viņi dara savā brīvajā laikā.

Nākamās nozīmīgās sacensības ar Latvijas pilotu dalību notiks 13.-16.februārī Traķos, Lietuvā, kad čempiona godu starptautiskajās sacensībās piezemēšanās precizitātē ar paraplānu aizstāvēs kluba Adrenalīns vadītājs Mihails Vavilovs. Arī šīs ir paredzamas vēsturiskas sacensības – pirmo reizi tajās piedalīsies dāmas, iespējams pat startējot ar atsevišķu komandu.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Theme site super 000*** hc.lv

rhfjGKKOJA

Theme site super 000*** lv.hc.lv

IcvANPaKri

handwritten by the author.

Wirelesszra


ienāktreģistrēties