Rīgā un Jelgavā notiks robotu cīņas un auto rallijs

Viktorija Klimko, 04.11.2010., 08:21

Jau šajā nedēļas nogalē – 6. novembrī Rīgā, Rīgas Tehniskajā universitātē, un 7. novembrī –Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, norisināsies pirmie Tehniskās jaunrades dienu pasākumi.

Pasākumu laikā jaunieši sacentīsies sumo robotu un transportlīdzekļu būvē un rallijā, skudru kolonijas algoritma programmēšanā, vulkāna izvirdumu rīkošanā u.c.

Visu dienu jaunieši piecās tehniskās jaunrades darbnīcās gan Rīgā, gan Jelgavā veidos un konstruēs dažādus palīglīdzekļus un priekšmetus, ar kuriem pasākuma noslēgumā tiks aicināti startēt robotikas, ķīmijas, programmēšanas, transportlīdzekļu konstruēšanas un ūdens rata būves sacensībās.

Robotikas darbnīcā" dalībnieki treneru vadībā būvēs sumo robotus, kuru uzdevums sacensībās būs izstumt otru sacensību robotu no speciāli izveidota ringa, tāpat kā japāņu sporta veidā - sumo. "Programmēšanas labirintā" dalībnieki iegūs programmēšanas pamatiemaņas un izveidos algoritmu, kas vadīs skudru koloniju. "Mehānikas praktikumā" tiks konstruēti transportlīdzekļi rallijam, kura laikā, ripinot transportlīdzekļus pa slīpu trasi, tiks pētīta to aerodinamika un veiktā distance, kā arī vērtēta konstruētāju izdoma un precizitāte. "Ķīmijas virtuvē", izmantojot vielas, ko var atrast jebkurā virtuvē, būs iespēja izveidot darbīgu vulkānu. Bet "Energo stacijā" varēs iemācīties ražot enerģiju, uzbūvējot ūdens ratu un piemontējot to ūdens dzirnavām.

Tiem Tehniskās jaunrades dienu apmeklētājiem, kas nevēlēsies iesaistīties konstruēšanā un sacensībās, būs iespēja vērot "Ķīmijas trikus" – ķīmijas eksperimentu paraugdemonstrējumus, kā arī būs iespēja pielaikot neparastas tehniskās galvas un nofotografēties ar tām. Pasākuma laikā darbosies arī informatīvais stends, kur varēs saņemt konsultācijas par dabas, dzīvības un inženierzinātņu studiju iespējām Latvijas augstskolās.

Tehniskās jaunrades dienas 6. novembrī no plkst. 12 līdz 18.30 norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā, Rīgā, Kaļķu ielā 1, bet 7. oktobrī no plkst. 12 līdz 18.30 – Latvijas Lauksaimniecības universitātes centrālajā ēkā, Jelgavā, Lielajā ielā 2, foajē pie Lielās aulas. Dalība pasākumā ir bez maksas. Dalībnieki tiks nodrošināti ar darba rīkiem un materiāliem. Reģistrēties dalībai Tehniskās jaunrades dienā iespējams vai nu klātienē, ierodoties pasākumā, vai arī aizpildot reģistrācijas anketu, kas atrodama mājas lapā: www.tjd.lv.

Nākamie Tehniskās jaunrades dienu pasākumi paredzēti Latvijas lielākajās pilsētās: 14. novembrī – Valmierā (Vidzemes Augstskolā), 21. novembrī – Rēzeknē (Rēzeknes Augstskolā), 28. novembrī – Liepājā (RTU Liepājas filiālē).

Tehniskās jaunrades dienas 2010 organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu. Pasākums tiek īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Vairāk informācijas.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties