Rēzeknē noslēgsies velotūre "Ieminies par iecietību 2010"

Agnija Jankovska, 31.07.2010., 18:54

1.augustā Velotūre "Ieminies par Iecietību 2010" pēc 800 km gara ceļa ap plkst. 15:30 iebrauks Rēzeknes kultūras un atpūtas parkā, kur no 14:30 līdz 16:30 notiks sagaidīšanas pasākums.

Ar jauniešu klubu dalību, jauno mūziķu koncertu un orientēšanās spēli par dažādiem diskriminācijas veidiem tiks noslēgta šī gada Velotūre "Ieminies par Iecietību 2010".

Velotūres laikā tika apceļotas 7 Latvijas pilsētas, tostarp Saldus (24.07), Jelgava (24.07), Rīga (25.07), Cēsis (27.07), Ogre (28.07), Aizkraukle (30.07) un Rēzekne (1.08). Jaunieši minas ne tikai savam priekam vai izaicinājumam, bet, lai vairotu sabiedrības izpratni par dažādas sabiedrības priekšrocībām un palīdzētu tiem, kuri tiek diskriminē pēc to etniskās piederības, reliģiskās pārliecības, vecuma, invaliditātes vai seksuālās orientācijas.

Papildus koncertiem un citiem pasākumiem, katrā pilsētas pasākumā Latvijas Tiesībsarga juristes tiekas ar iedzīvotājiem, izplata informatīvus materiālus, aicina ziņot par diskriminācijas gadījumiem darba vietā un apkopo iedzīvotāju sūdzības.

Diskriminācija, t.i. atšķirīga attieksme, kuras mērķis vai rezultāts ir personas nostādīšana mazāk labvēlīgā situācijā attiecībā pret citu personu, kas atrodas ar šo personu salīdzināmos apstākļos, ir aizliegta. Tanī pat laikā katru gadu miljoniem cilvēku Eiropas Savienībā tiek diskriminēti.

Saskaņā ar Eirobarometra aptauju, etniskā piederība (61%) ir visizplatītākais iemesls diskriminācijai Eiropas Savienībā, tam seko vecums (58%) un invaliditāte (53%). 16% intervēto apliecina, ka pēdējā gada laikā ir tikuši diskriminēti. Tanī pat laikā, tikai puse ES iedzīvotāju zina savas tiesības gadījumā, ja tiek diskriminēti. 2009. gada dati norāda uz to, ka Latvijā 67% iedzīvotāji uzskata, ka vecums ir viens no galvenajiem diskriminācijas iemesliem, tam seko invaliditāte (64%) un diskriminācija pēc seksuālās orientācijas (40%).

Latvijas Velotūri "Ieminies par iecietību 2010" organizē Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne ar mērķi rosināt cilvēkus domāt par daudzveidīgas sabiedrības priekšrocībām un savstarpējo toleranci. Brauciens ilgst 9 dienas dienas un ir aptuveni 800 km garš. Katrā Velotūres posmā piedalās ap 25 jauniešiem, tostarp arī jaunietis no Rēzeknes.

Velotūres ietvaros būs iespējams iedzīvotājiem parakstīt "Labās gribas memorandu", kuru līdz šim ir parakstījušas vairāk kā 600 personas. "Labas Gribas Memoranda" mērķis ir iecietīgākas sabiedrības veidošana. Memorands aicina gan organizācijas, gan privātpersonas, īstenojot savus mērķus un realizējot dažādas aktivitātes, būt tolerantiem, respektēt dažādību, izskaust diskrimināciju un nevienlīdzīgu attieksmi un veicināt integrāciju."

Velotūre "Ieminies par Iecietību 2010" notiek Eiropas Komisijas kampaņas "Par Dažādību. Pret Diskrimināciju" ietvaros, līdz ar pasākumiem 27 Eiropas valstīs un 23 valodās.

"Eiropas Savienība savā ziņā ir grandiozs apliecinājums stingrai nostājai pret diskrimināciju - neskatoties uz faktu, ka to veido 500 miljoni visdažādāko ļaužu, ES ir veiksmes stāsts, kam līdzīga nav visā pasaulē. Veiksme, protams, nenāk pati, pie tās ir jāstrādā, un velobrauciens ir daļa no šī darba." teica Jānis Krastiņš no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Balancing CPU Load with the Best Optimizers: A How-To Guide cpu software <a href=cpu-optimization-app.com>cpu-optimization-app.com</a> .

cpu_optimizer_hgPn

Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Emmanuel

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

RobertSax


ienāktreģistrēties