Noslēgušās sacensības nosēšanās uz precizitāti ar paraplānu Lietuvā

Inese Šubēvica, kluba “Adrenalīns” pilote, 17.02.2010., 07:58

No 13-16.februārim Lietuvā, Traķos notika starptautiskas sacensības Open Paragliding Accuracy Landing Competition "Trakai 2010" (starptautiskās sacensības nosēšanās uz precizitāti ar paraplānu "Traķi 2010"). Sacensībās piedalījās 79 paraplānu piloti no 5 valstīm.

 Latvija šogad bija pārstāvēta ar 4 komandām un pirmo reizi sacensībās dalību pieteikusi bija sieviešu komanda, pārstāvot paraplanieristu klubu Adrenalīns (Latvija).

Komandu vērtējumā AdrenalinNoslēgušās sacensības nosēšanās uz precizitāti ar paraplānu Lietuvās.lv vīru komanda ieguva 3.vietu, nosargājot pagājušā gada sasniegumus. Diemžēl, individuālajā konkurencē, šogad latviešiem veicās mazāk – ja pagājušā gadā, pirmo reizi šo sacensību vēsturē, Latvijas paraplanierists Mihails Vavilovs izcīnija 1.vietu, tad šogad individuālajā konkurencē labākais rezultāts bija tikai 4.vieta.

Kā atzina paši paraplanieristi, šī gada sacensības Lietuvā bija jauna pieredze ikvienam dalībniekiem, un tas bija tā vērts. Laika apstākļi nevienu nelutināja – gan sniegs, vējš, gan netipiski zemā gaisa temperatūra bija pārbaudījums ikvienam pilotam. Sacensībās uzvarētāju nosaka pēc tā, kurš no visiem pilotiem sacensībās organizētajos sacensību raundos lidojot ar paraplānu piezemējas visprecīzāk iezīmētajam piezemēšanās laukuma centram. Sacensības izvērtās ļoti sportiskas – visas sacensību dienas, laika apstākļi bija ļoti mainīgi, virs nolaišanās apļa patstāvīgi turējās rotora vējš, kas veidojās no Galves ezera daudzajām salām, nepārtraukti pārbaudot pilotu meistarību.

Paralēli sacensībām jau tradicionāli tika organizēta arī kultūras programma – gan amatieru filmu festivāls "Let`s Fly" (Lidojam!), gan kopīga Valentīndienas svinēšana, neformālas sarunas pirtī un Gaisa festivāls, uz kuru sabrauca skatītāji no tuvienes un tālienes. Notika paraugdemonstrējumi - lidojumi tandēmā (ar paraplānu lido divatā), lidoja motopiloti (tautā saukti Karlsoni), kad paraplaniera pilots piestiprina sev uz muguras motoru, gaisa balons, lidmašīnas, deltaplāni, traiki, aerokamanas, modelisti. Un tas viss notika uz ledus, kas Gaisa festivālu padarīja vēl jo īpašu.

Vienas sacensības tikko noslēgušās, bet latvieši jau sāk kalt jaunus plānus jauniem sasniegumiem nākamā gada sacensībās "Traķi 2011", kas tradicionāli notiks atkal februāra vidū.

Vairāk par paraplanierismu Latvijā varat skatīt internetā www.adrenalins.lv


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
sex

Thaddeus

Влияние дистанционного образования на карьеру в медицине аккредитация под ключ <a href=atx86.ru>atx86.ru</a> .

obucheniye_vrachey_vwmi

This is very interesting, You're a very skilled blogger

Coppercet


ienāktreģistrēties