Neredzīgo sporta diena pilsētdzīves piedzīvojumu festivālā "PUTOI"

Biedrības „Es Redzu” preses dienests, 24.08.2015., 07:17

Vasarai noslēdzoties 29. augustā Rīgā, Zunda dārzā, Ūdens ielā 6, norisināsies piedzīvojumu un sajūtu meklētāju, stāstnieku, sapņotāju un pārējo pilsētdzīves baudītāju festivāls "PUTOI" (Pop Up Total Outdoor In Fest).

Neredzīgo sporta diena pilsētdzīves piedzīvojumu festivālā "PUTOI"To organizē biedrība "Piedzīvojuma gars" sadarbibā ar tukšo ēku atdzīvināšanas kustību "Free Riga".

Festivāla ietvaros notiks Neredzīgo sporta diena, kad neredzīgo sporta projekta "Citāda Latvija" dalībnieki un eksperti izaicinās redzīgos izmēģināt cilvēku ar redzes traucējumiem spēles un sacensties ar tiem skrienot, skrituļojot, braucot ar velosipēdiem – parastajiem un tandēma, kāpjot klintīs un laivojot.

Neredzīgo sporta dienas dalībnieki varēs piedalīties arī citos festivāla "PUTOI" notikumos, kas norisināsies turpat no plkst. 14.00 līdz 22.00. Rāpelēt pa klinšu sienu, izmēģināt virvju šķēršļu šķērsošanu, balansa dēļus un "LĒCienu", piedalīties balonu cīņās, gatavot ēdienu uz ugunskura, doties noslēpumainajā baiļu istabā, darboties ar āra dzīves ekipējumu, apgūt mezglu siešanas mākslu un rāpties kokos. Būs iespēja piedalīties orientēšanās sacensībās "Face the spirit", kuras stiepsies arī ārpus Ķīpsalas robežām. Kā arī staigāties pa slackline, braukāties ar Bumper Bike un citiem interesantiem braucamrīkiem, būs iespēja vērot uguns savaldītājus, nodarboties ar jogu labsajūtai un harmonijai, kā arī mākslas un dejas darbnīcas un citas aktivitātes. 18.00 savu darbību sāks Kultūras skatuve, uz kuras uzstāsies smieklīgie "Comedy Latvia", "Improvide", kā arī skanošie "VIŅA", "PYOR", "In My Head", "Mazie Meža Dīvainīši", "Rīta Stienis" un līdz pēdējam dancotājam DJ Mistah Zivs.

Ieeja: pirmās 200 biļetes 5 eiro, pēc tam 10 eiro. Līdz 16 gadu vecumam un ar invalīda apliecību bez maksas!

Redzes invalīdu sabiedriskās integrācijas biedrības "Es redzu" projekta "Citāda Latvija" ietvaros 2015. gadā no 1. līdz 10. maijam un no 20. līdz 29. jūnijam Kuldīgas apkārtnē Īvandes muižā norisinājās divas iekļaujošā sporta nometnes neredzīgajiem jauniešiem un viņu draugiem. To organizētāji patlaban gatavojas trešai, Ziemassvētku, nometnei. Kuldīgas nometņu desmit dienu laikā jaunieši ar redzes traucējumiem ar pieredzējušo ekspertu un brīvpratīgo vienaudžu palīdzību iekštelpā un svaigajā gaisā nodarbojās ar dažādiem sporta veidiem, ieskaitot riteņbraukšanu un jāšanu. Fiziskais treniņš, jauni draugi un dzīves baudīšana katru dienu. Kā arī svinēja svētkus, apmēklēja Liepāju un Ventspili, kā arī ikdienā baudīja Kuldīgas pasakainās Vecpilsētas un tās apkārtnes valdzinājumu.

Projekta mērķa auditorija ir jaunieši ar redzes traucējumiem vecumā no 15 līdz 24 gadiem. Kā arī tāda paša vecuma Latvijas vispārizglotojošu skolu skolnieki un studenti, kuriem ir gan redze, gan tieksme, lai viņu neredzīgo vienaudžu dzīve kļūtu laimigāka. Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) un Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta atbalstīta projekta "Citāda Latvija" galamērķis ir izstrādāt metodiskos materiālus fizisko aktivitāšu nodrošināšanai arī bērniem un jauniešiem ar daļējiem vai pilnīgiem redzes traucējumiem. Šādi materiāli ir sevišķi svarīgi vispārizglītojošo skolu sporta pedagogiem, kuri šobrīd nav gatavi strādāt ar šādiem skolēniem.

Pieteikties ziemas nometnei var no 30.10.2015. pa elektronisko pastu: atis.kengis@gmail.com.

Sīkāka informācija par projektu: www.esredzu.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties