Neredzīgie jaunieši un viņu draugi sporto Kuldīgā

Aivija Bārda, 24.04.2015., 08:09

Redzes invalīdu sabiedriskās integrācijas biedrības "Es redzu" projekta "Citāda Latvija" ietvaros 2015. gada no 1. līdz 10. maijam Kuldīgas apkārtnē Īvandes muižā norisināsies iekļaujošā sporta nometne neredzīgajiem jauniešiem un viņu draugiem.

Sporta nometne neredzīgajiem jauniešiem un viņu draugiemSabiedrības integrācijas fonda (SIF) un Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta atbalstīta projekta "Citāda Latvija" galamērķis ir izstrādāt metodiskos materiālus fizisko aktivitāšu nodrošināšanai arī bērniem un jauniešiem ar daļējiem vai pilnīgiem redzes traucējumiem. Šādi materiāli ir sevišķi svarīgi vispārizglītojošo skolu sporta pedagogiem, kuri šobrīd nav gatavi strādāt ar šādiem skolēniem.

Kuldīgas nometnes desmit dienu laikā jaunieši ar redzes traucējumiem ar pieredzējušo ekspertu un brīvpratīgo vienaudžu palīdzību iekštelpā un svaigajā gaisā nodarbosies ar dažādiem sporta veidiem, ieskaitot riteņbraukšanu un jāšanu. Kā arī tikšanās ar Kuldīgas novada domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu.

Nometnes piedāvājumu klāstā ir:

  • kontaktimprovizācijas pamatelementi;
  • iepazīšanās ar pielāgotajām sporta spēlēm (sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo savienību);
  • brauciens ar tandēma velosipēdiem (piedāvā partneri no Sanktpēterburgas);
  • pārgājiens kopā ar biedrības "Piedzīvojuma gars" jauniešiem;
  • Garšu darbnīca (mākslas entuziastes Janas Jankovskas vadībā);
  • skaņu meditācija;
  • lentošanas (slacklining) vakara nodarbības;
  • pilsētorientēšanās ar īpašiem uzdevumiem, kas veicina dalībnieku savstarpējo sadarbību;
  • jogas nodarbības;
  • sporta spēles ar vietējo, Kuldīgas, jauniešu piedalīšanos;
  • Kuldīgas Vecpilsētas vides pieejamības testēšana;
  • līderības nodarbības kopā ar biedrības "Piedzīvojuma gars" līderu programmas LEC jauniešiem.

Starp nometnes treneriem un meistariem ir Latvijas paralimpiskās komandas trenere Nadija Strazdiņa, peldēšanas instruktori Viktors Sergejevs un Andrejs Kirins (Latvijas neredzīgo sporta savienība), neredzīgie alpīnisti no Sanktpēterburgas (Krievija) un citi. Nometnes pasākumos piedalīsies un nodrošinās Latvijas Neredzīgo savienības pārstāvji, kā arī brīvprātīgie tās dalībnieku vienaudži, arī romu tautības pārstāvji, ar ko tiks veicināta viņu integrācija sabiedrībā.

Projekta mērķa auditorija ir jaunieši ar redzes traucējumiem vecumā no 15 līdz 24 gadiem. Kā arī tāda paša vecuma Latvijas vispārizglotojošu skolu skolnieki un studenti, kuriem ir gan redze, gan tieksme, lai viņu neredzīgo vienaudžu dzīve kļūtu laimigāka.

Biedrības "Es Redzu" valdes priekšsēdētāja Aivija Bārda ir pārliecināta, ka projekta "Citāda Latvija" nometnes laikā jaunieši ar redzes traucējumiem varēs ne tikai pilnveidot individuālās prasmes un iemaņas konkrētos sporta veidos, bet arī atrast jaunus draugus un attīstīties kā personības.

Pieteikties pa elektronisko pastu: atis.kengis@gmail.com — līdz 26.04.2015.

Sīkāka informācija par projektu: www.esredzu.lv.

Radio interviju (krievu valodā) ar Aiviju Bārdu var klausīties šeit: soundcloud.com/mixnews-ru/21042015a.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties