Sācies atklātais Latvijas Jūras burāšanas čempionāts

Ģirts Avotiņš, 01.07.2010., 20:43

Daugavā pie Vanšu tilta, 1. jūlijā tika dots starts Latvijas Jūras burāšanas čempionātam, kurā no 1. līdz 4. jūlijam par čempiona tituliem cīnīsies divdesmit jahtas no Latvijas un Igaunijas.

Sācies atklātais Latvijas Jūras burāšanas čempionātsPirmajā sacensību dienā, kas norisinājās Daugavā un Rīgas jūras līcī starp Daugavas un Lielupes ietekām, uzvaras savās klasēs izcīnīja jahtas "Sugar" (Igaunija), "Ventoux Deux" (Latvija) un katamarāns "Kani Keli" (Latvija).

Pirmajā sacensību dienā visām jahtām bija jāmēro distance no Vanšu tilta līdz Rīgas pieņemšanas bojai, Lielupes pieņemšanas bojai un jāfinišē Daugavā iepretim Bolderājas jahtklubam. Ātrāko un lielāko jahtu grupā asa cīņa par pirmo vietu norisinājās starp latviešu jahtu "Bering" un divām igauņu jahtām – "Sugar" un "Katariina II". Pēc finiša pārrēķinot rezultātus, kas notiek pēc starptautiskās ORC handikapu sistēmas, atklājās, ka "Bering" igauņu jahtai "Sugar" ir zaudējis tikai 3,1 sekundi. Savukārt "Katariina II" līderiem ir zaudējusi 38,3 sekundes. Paredzams, ka turpmākajās dienās šo jahtu vidū ir gaidāma ļoti asa cīņa.

Otrajā un viskuplāk pārstāvētajā vienkorpusa jahtu grupā, kurā piedalās tikai Latvijas burātāji, pirmajā sacensību dienā uzvaru izcīnīja jahta "Ventoux Deux", kas Daugavā no starta līdz ietekai jūrā asi cīnījās ar savu sīvāko konkurentu "Confetti". Jau Daugavā "Ventoux Deux" izmantoja konkurenta pieļautās kļūdas un ieguva nelielu pārsvaru, ko noturēja līdz pat finišam. Trešo vietu šajā grupā pēc pārrēķina ieguva jahta "Beauty".

Daudzkorpusu jahtu grupā pārliecinošu uzvaru pirmajā posmā izcīnīja katamarāns "Kani Keli". Otro vietu šajā grupā izcīnīja "Lover", bet trešo "Orion" katamarānu komandas.

Atklātais Latvijas Jūras burāšanas čempionāts turpināsies vēl trīs dienas – 2. jūlijā, Daugavā, iepretim Bolderājas jahtklubam, pulksten 11:00 visām jahtām tiks dots un tās dosies uz Kuivižu ostu. Trešajā sacensību dienā, kurai starts tiks dots pulksten 10:00, vienlaikus ar vērtīgajiem čempionāta punktiem distancē no Kuivižu ostas līdz Kihnu salai un atpakaļ tiks izcīnīts "Kuivižu Kauss 2010". Pēdējā sacensību dienā, 4. jūlijā jūrā pie Kuivižu ostas notiks divi īsi sacensību braucieni. Pirmajam no tiem starts tiks dots pulksten 11:00 no rīta, taču jau pulksten 16:00 Kuivižos, Kapteiņu ostā tiks sveikti godalgoto vietu ieguvēji un godināti Latvijas čempioni.

Plašāku informāciju un rezultātus iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā www.sailinglatvia.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock

Theme site super 000*** hc.lv

fbHphOOPNU

Salut, ech wollt Äre Präis wëssen.

RobertSax


ienāktreģistrēties