Jahtas "Micros" komanda Pasaules čempionātā Francijā izcīna sudrabu Latvijai

Ģirts Avotiņš, 26.08.2010., 10:56

2010. gada Pasaules čempionātā Micro klases jahtām, kas notika Kiberonā, Francijā, Latviju pārstāvēja tikai viena jahta – "Micros", kuras pieredzējusī komanda Vladimirs Smoļakovs un Andris Zjatkovs spēja izcīnīt Latvijai sudraba medaļu Racer divīzijā un 20. vietu absolūtajā vērtējumā.

VJahtas "Micros" komanda Pasaules čempionātā Francijā izcīna sudrabu Latvijailadimirs Smoļakovs, kurš ar jahtu "Micros" izcīnīja Pasaules čempiona titulus 2007. un 2008. gadā uz Franciju devās apņēmības pilns izcīnīt kārtējo uzvaru divdesmit piecu Racer divīzijas jahtu konkurencē, taču franču burātāji ar jahtu "Micro Mood" izrādījās pārlieku ciets rieksts ne tikai Latvijas burātājiem, jo pārsteidza arī daudzas ātrāko Proto divīzijas jahtu komandas un izcīnīja 6. vietu absolūtajā vērtējumā. Šīs jahtas komandā startēja gados jauni Francijas burāšanas čempioni, kuri bija nopietni gatavojušies tieši Pasaules čempionātam un lieliski pārzināja vietējās akvatorijas specifiku.

34. Pasaules čempionātā Micro klases jahtām četru dienu laikā burātājiem Kiberonas līcī, kas atrodas Biskaja līča ziemeļu piekrastē, tika dots starts desmit sacensību braucieniem. Tikai pirmajā sacensību dienā, kad arī tika uzrādīti labākie rezultāti, pūta Latvijas jahtai "Micros" piemērots, stiprs vējš. Trešajā sacensību dienā, kad vēja stiprums bija apmierinošs, "Micros" komanda centās uzlabot savu rezultātu absolūtajā vērtējumā, taču neveiksmīgi pieļāva kļūdu par kuru saņēma sodu – diskvalifikāciju.

"Šis Pasaules čempionāts izcēlās ar ļoti stipru un pieredzējušu burātāju dalību tajā. Līdz šim tik daudz dažādu valstu burāšanas čempionu dalība Micro klases čempionātā nebija pieredzēta. Mūsu rezultātu ļoti ietekmēja nogurums, kas radās, veicot ar automašīnu nepilnus trīs tūkstošus kilometrus līdz sacensību vietai, kā arī tas, ka finansiālu apstākļu dēļ startējām ar četrus gadus vecām burām, kas ir piemērotas daudz stiprākam vējam. Atzīmēšu, ka faktiski visas jahtas, kas iekļuva pirmajā divdesmitniekā, startēja ar pilnīgi jaunām burām. Es būtu apmierināts ar mūsu rezultātu, ja mēs absolūtajā vērtējumā ieņemtu aptuveni 15. vietu. Mūsu problēma arī ir pieredzes trūkums startēšanā lielā dalībnieku grupā – labāku rezultātu sasniegšanai ir biežāk kā reizi gadā ir jāpiedalās sacensībās, kurās vienlaikus uz starta stājas vairāki desmiti jahtu." pēc sacensībām savu komentāru sniedz jahtas Micros kapteinis Vladimirs Smoļakovs.

34. Pasaules čempionātā Micro klases jahtām, neskatoties uz dažu valstu izteikto neoficiālo boikotu, kuram pievienojās arī lielākā daļa Latvijas Micro klases burātāju, kuri ar franču pieļautajām organizatoriskajām kļūdām saskārās 2006. gada Pasaules čempionātā, piedalījās sešdesmit sešas jahtu komandas no dažādām pasaules valstīm. Šogad visplašākās valstu delegācijas bija čempionāta saimniekiem un Micro klases pamatlicējiem francūžiem, kā arī Krievijai un Polijai. Uzvaru absolūtajā vērtējumā un Proto divīzijā izcīnīja Krievijas jahtas "Monte Cristo" komanda, 2. vietu ieguva poļu jahta "Toyota Klif", bet trešo vietu izcīnīja vēl viena Krievijas jahta "Spartak".

2011. gada Pasaules čempionāts Micro klases jahtām no 14. līdz 20. augustam jau otro reizi Latvijas vēsturē notiks Usmas ezerā. Usmas jahtklubs tiek uzskatīts par Latvijas Micro klases burāšanas centru un tajā katru gadu tiek rīkots Eiropas Micro klases jahtu čempionāta posms.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
porn

Enrique

Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

RobertSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyPal


ienāktreģistrēties