Alfā noritēs fingerboard čempionāts

Mareks Šekstello, 15.10.2010., 12:25

16.oktobrī, no plkst. 12.00 tirdzniecības parkā "Alfa" jau otro reizi notiks fingerboard jeb "pirkstu dēļošanas" čempionāts. Sacensībās piedalīties un pārbaudīt savu veiklību, kā arī parādīt labākos meistarstiķus aicināti visi interesenti neatkarīgi no vecuma un sagatavotības līmeņa.

Fingerboard turnīrs norisināsies tirdAlfā noritēs fingerboard čempionātszniecības parka "Alfa" centrālā laukuma 2. stāvā. Čempionāta organizators SIA "Fingerline" aicina šī sporta veida Latvijas veiklākos braucējus un triku meistarus, profesionāļus, amatierus vai vienkārši interesentus jebkurā vecuma kategorijā. Būs uzstādītas īpaši šim sporta veidam piemērotas miniatūras rampas un šķēršļi, un sacensības notiks trīs dažādās vecuma kategorijās.

 

Sacensību laikā katram dalībniekam tiks dota 1 minūte laika, kuras laikā dalībnieks demonstrēs savu veiklību un apgūtās fingerboard prasmes turnīra tiesnešiem un skatītājiem. Uzvarētājs tiks noteikts, izvērtējot triku sarežģītību, dažādību, rampu un šķēršļu izmantojumu, un – kas ir vienlīdz svarīgi - arī pirkstu stāju. Fingerbord turnīru organizē fingerboard rampu, estakāžu un aksesuāru ražotājs un izplatītājs SIA "FingerLine" sadarbībā ar tirdzniecības parku "Alfa" un Picu "LuLu".

 

Pieteikšanās sacensībām iespējama sacensību organizatora mājas lapā www.fingerline.com vai sūtot pieteikumu uz e-pastu: fingerline@fingerline.com, taču būs iespējams pieteikties arī sacensību dienā. Dalības maksa turnīra dalībniekiem būs viens lats, skatītājiem savukārt izklaide bez maksas.

 

Fingerboard (atvasināts no angļu board - dēlis + finger - pirksts) ir sporta veids, kurā, izmantojot miniatūrus skrituļdēļus un tikai divus rokas pirkstus, dalībnieki sacenšas meistarībā, ar roku pirkstiem veicot dažādus trikus tieši tāpat kā skeitbordā streetstile disciplīnā. Lai gan Latvijā šī sporta disciplīna ir salīdzinoši jauna, pasaulē tā jau ir kļuvusi par ļoti izplatītu aktīvās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas veidu. Latvijā ar šo sporta veidu lielākoties nodarbojas jaunieši, pārsvarā vecumā no 6 līdz 18 gadiem, bet pasaulē lielākie meistari ir 30-40 gadu veci. Fingerboard kā sporta disciplīnā notiek arī pasaules čempionāti.

 

Latvijā fingerboard kustības attīstītāji - "FingerLine" komanda – plāno sacensību posmus organizēt arī citviet Latvijā. Vairāku sacensību kopsummā plānots atrast labākos triku meistarus, izveidojot savu komandu sacensībām Eiropā un pasaulē.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties