Zināmi "Mono" koncertu ievadošie mākslinieki

SKYR, 18.02.2010., 23:05

Kļuvuši zināmi vietējie mākslinieki, kas ievadīs jeb "iesildīs" japāņu instrumentālās ģitārmūzikas kvarteta "Mono" koncertu Rīgā.

Pirms viesiem koncertā Ģertrūdes ielas teātrī 30.marta pievakarē uzstāsies kopīgs "Sound Meccano/ Evgeniy Droomoff" un Undīnes Balodes projekts.

Projekta kodolu veido Sound Meccano jeb Rostislavs Rekuta un Evgeniy Droomoff. Pēdējais no abiem ar mūziku saistījies kopš pagājušā gadsimta 90.gadiem – bijis pianists grupā Yaputhma Sound System, dibinājis trip-hop žanrā muzicējušo kolektīvu Spinners. Viņa radošā biogrāfija ietver arī ierakstus "nodarbojas ar audiodizain"Sound Meccano"u un eksperimentālām skaņām projektā Kriipis Tulo", "bijis saistījies gan ar aprindās leģendāro Latvijas eksperimentālās mūzikas izdevniecību Kolka, gan radošo apvienību Orbita".

Sound Meccano autors Rostislavs Rekuta gadsimtu mijā vairāku projektu ietvaros radīja ierakstus pats, producēja tos citu labā, kā arī sadarbojās ar dažādu citu radošo žanru pārstāvjiem. Kopš 2001.gada viņš elektronisko, elektro-akustisko un akustisko instrumentu mijiedarbības un skaņas viļņu pārklāšanās pētījumiem nododas ar segvārdu Sound Meccano. Rostislavs darbojas arī kā DJ, ētera personība radio NABA un dažādu pasākumu organizators. Kopīgā projektā ar Jevgēņiju viņš iesaistījies kopš 2004.gada, sadarbojoties ar video mākslinieku no Kanādas radīdami gan multimediālu darbu Volokno, gan uzstādamies pasākumos Parīzē, Tallinā, Ļubļinā, Strasbūrā, un, protams, dažādās vietās Latvijā, gan radīdami mūziku instalācijai "Vienas mājas sapnis" nesen notikušā festivāla "Staro Rīga" ietvaros.

Koncertā 30.martā, "iesildot" viesus no Japānas – grupu Mono, duetam pievienosies čelliste Undīne Balode, klājot sevis ar akustisko instrumentu radītos skaņas viļņus virs un līdzās Sound Meccano/ Evgeniy Droomoff ar elektroniskām ierīcēm iniciētajiem.

Biļetes uz koncertu, kura durvis būs atvērtas no plkst. 19:00, nopērkamas internetā – www.bezrindas.lv. Cena šobrīd ir Ls 10.00, taču, pasākuma dienai tuvojoties, tās kļūs dārgākas.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties