Ziemas noskaņu mūzikas koncerts "Baltais sapnis"

Koris „Domino” , 09.12.2015., 09:06

Šī gada 13. decembrī, trešajā adventes svētdienā plkst. 19.00 Rīgas jauktais koris "Domino" un Jaunpils vokālā grupa "Vocalica" ielūdz uz kopīgu ziemas noskaņu mūzikas koncertu "Baltais sapnis" Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā.

"Baltais sapnis"Tajā tiks atskaņoti gan garīga, gan laicīga rakstura skaņdarbi, kas rosina uz domām par tuvumā jau jaušamajiem Ziemassvētkiem un cerībām uz balti sniegotu ziemu.

Koncertā dzirdēsiet gan individuālus kora un vokālās grupas priekšnesumus, gan kopīgi atskaņotus a cappella skaņdarbus. Programmā iekļautas Ūlas Jeijū (Ola Gjeilo), Simona Vāvera (Simon Wawer), Enjo Morikones (Ennio Morricone), Leonarda Koena (Leonard Cohen), Irinas Rebhūnas, Eduarda Fiskoviča, Ginta Stankeviča, Normunda Pauniņa un Aigara Voitišķa oriģināldziesmas un to aranžijas, kas veidotas īpaši korim "Domino" un vokālajai grupai "Vocalica". Īpaša vieta programmā būs komponistes Anitas Rezevskas dziesmām no 2014. gada nogalē iznākušā albuma "Tu tikai notici", kura ierakstā piedalījās koris "Domino" un kurā ietvertie skaņdarbi šoreiz skanēs oriģinālā vokālās grupas "Vocalica" izpildījumā. Ieeja koncertā bez maksas.

Jauktais koris "Domino" ir dziedāt gribošu un varošu cilvēku pašiniciatīvas rezultātā izveidots Rīgas amatierkolektīvs, kas regulāru darbību uzsāka 2011. gadā. Pēc četru gadu darbības mākslinieciskā vadītāja Eduarda Fiskoviča, kormeistara Aināra Plezera un diriģenta, vokālā pedagoga Vitālija Stankeviča vadībā koris apvieno 40 dziedātājus. Koris sevi pozicionē kā kolektīvu aizņemtiem brieduma gadu cilvēkiem, kuriem nav zudusi vēlme kvalitatīvi muzicēt un piedāvāt klausītājiem interesantu repertuāru – dažādu laiku un stilu a cappella mūziku. Savas pastāvēšanas laikā koris piedalījies muzikālos pasākumos dažādās Latvijas pilsētās, kā arī sekmīgi startējis ikgadējās koru skatēs, iegūstot 1. pakāpes kora statusu. 2015. gadā labi panākumi gūti arī XI starptautiskā garīgās mūzikas festivāla "Sudraba zvani" un 11. Starptautiskā Varšavas koru festivāla "Varsovia Cantat" (Polija) koru konkursos.

Jaunpils vokālā grupa "Vocalica" muzicē kopš 2004. gada rudens Aināra Plezera vadībā. Grupas dalībniekiem vokālā māksla nav ne profesija, ne ikdienas nodarbošanās. Tomēr mūzikas mīlestība un vēlme dziedāt grupas dalībniekus mudina arvien jauniem muzikāliem izaicinājumiem. Grupas izpildījumā dzirdama viduslaiku un renesanses laika mūzika, kā arī latviešu un ārzemju komponistu oriģināldziesmas un dziesmu apdares. Grupa pārsvarā muzicē a cappella. "Vocalica" bieži priecē klausītājus Jaunpils pilī, taču laiku pa laikam viesojas citos Latvijas novados un pilsētās. Grupa uzstājusies arī ārpus valsts robežām – Igaunijā, Vācijā, Spānijā, Itālijā un Austrijā.  "Vocalica" regulāri piedalās rajonu, novadu un valsts mēroga vokālo ansambļu skatēs, gūstot godalgas. Ar labiem panākumiem startēts starptautiskajā vokālo ansambļu a cappella konkursā "Vokal Total 2011". Jaunas vokālās iemaņas apgūtas meistarklasēs pie vokālajām grupām "Voces8" un "The Real Group".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties