"Židrūns" dodas izbraukumā

SKYR, 14.11.2010., 22:10

Novembrī un decembrī blice "Židrūns" uzstāsies sešos koncertos, kā arī nodod klausītājiem otro dziesmu no "Židrūns Dzeltenbaltdzeltenais".

Šī gada martā izdevniecība "SKYR" laida klajā Pilsrundāles "trulā roka" kvinteta otro albumu "Židrūns Dzeltenbaltdzeltenais". Ieraksts ir saņēmis atzinīgu vērtējumu kā no klausītāju, tā mūzikas kritiķu puses par neikdienišķi nervozo skanējumu. Kā raksta vērtētāji, klasiskā un mūslaiku latviešu dzeja neatkarīgā roka enerģiskajā ģērbā izskan brīvi un nepiespiesti. "Židrūns" velk kompozicionālas paralēles ar laiku, kad rokmūzikas balsts bija dzejolis."Židrūns"

Tiem, kuru atskaņotājos šis ieraksts vēl nav nonācis, blice piedāvā noklausīties otro dziesmu no "Židrūns Dzeltenbaltdzeltenais" – "Fabrikas meitenes dziesma" ar Raiņa vārdiem. Padomju laikā tāda paša nosaukuma dzejolis bija iekļauts skolas obligātajā literatūrā, un daudzi to ir mācījušies no galvas kā strādnieku šķiras protesta saucienu. "Židrūns" pēc grupu "Kartāga" un "Gas of Latvia" mūziķa Andžona pamudinājuma to interpretējuši no jauna kā rūpnīcā strādājošas meitenes personisku kliedzienu klusumā.

Ar šī albuma repertuāru blice uzstājusies vien dažos koncertos Latvijā un Lietuvā, tādēļ, sākot no nākamās nedēļas nogales, 19. novembra, "Židrūns" dodas koncertizbraukumā pa valsti. Klausītāji ir laipni aicināti uz kādu no sešām pieturvietām:
19. novembrī Liepājā, klubā "Fontaine Palace"
20. novembrī Rīgā, velobārā "Miit", Lāčplēša 10
26. novembrī Preiļos, alternatīvās kultūras atbalsta centrā "PAKAC", Liepu 2a
27. novembrī Jelgavā, bārā-galerijā "Melno cepurīšu balerija", Raiņa 20
10. decembrī Valmierā, "Unfinished Perestroka" jeb "Nepabeigtajā debesskrāpī" /Mālu ielā 2/
11. decembrī Jaunpiebalgā, Jaunpiebalgas kultūras namā, Gaujas 2a

Koncertos būs iespēja iegādāties savu "Židrūns Dzeltenbaltenais" eksemplāru. Sīkāka informācija par koncertiem būs pieejama norises vietās, to mājas lapās un myspace.com/zidruuns.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties