Zemes stundu Rīgā sagaida ar akustisku koncertu

Edīte Husare, 26.03.2011., 08:59

26.martā 19:00 klubā "Nabaklab" Rīgā notiks starptautiskās akcijas "Zemes stunda" sagaidīšanas pasākums.

Pasākuma ietvaros akustiski uzstāsies un muzikālo noskaņu radīs netradicionālās akustiskās ģitāras spēles virtuozs Rihards Lībietis, kas plašākai sabiedrībai pazīstams ar skatuves vārdu "Tēja vienam", filozofs, dzejnieks un dziesminieks Imants Daksis un pēdējā laikā atzinību guvušais alternatīvā/ indie roka duets "Momend".

Paralēli koncertam, sagaidot Zemes stundu, pasākuma apmeklētājiem sadarbībā ar Homely.lv speciālistiem būs iespēja izliet savu Zemes stundas sveci un uzrakstīt apņemšanos planētas labā, lai pēc tam 20:30 kopā ar citiem rīdziniekiem pie Brīvības pieminekļa no svecēm izveidotu Zemes stundas simbolisko "60+" zīmi un pēc tam dotos vērot Zemes stundas laikā Rīgā aptumšotos objektus.

Pasākumā par dabas dzērieniem gādās Madara drinks. Ieeja pasākumā, sveču liešana un dabas dzērieni ir bezmaksas.

Uz kopīgo Zemes stundas pasākumu aicina SIA "Zaļā josta", "Pasaules Dabas Fonds" un "Latvijas Universitātes Studentu padome". Paldies pasākuma draugiem: "Latvijas Universitātei", klubam "Nabaklab", ekoloģisko un mājīgo lietu vietnei "Homely.lv", portālam draugiem.lv un dabas dzērienu līnijai "Madara drinks".

Muzikālas aktivitātes Zemes stundā notiks arī citās Latvijas pilsētās: Ogres novadā tiks organizēts pasākums pie Ogres kultūras centra - spēles, akustiski muzikāli priekšnesumi, dažādi priekšlasījumi sveču un lāpu gaismā, novada domes priekšsēdētāja uzruna un citas aktivitātes. Liepājā muzicēs folkloras kopa "Vēlavas" un "Saknes", svecīšu stundu ar dziesmām pieskandinās "Austras bērni" un citi muzikanti. Cēsīs, pilsētas centrā, tiks cepta īpašā maize, skanēs dzīvā mūzika, pirmo reizi gaisma tiks izslēgta arī Vienības piemineklim.

Zemes stunda ir starptautiska akcija, kurā 26. martā uz vienu stundu no 20:30 – 21:30 vakarā visā pasaulē cilvēki izslēdz gaismu, lai simboliski paustu savu apņemšanos planētas labā. Šogad Zemes stunda notiks vairāk kā 130 pasaules valstīs.

Vairāk par Zemes stundu.
Grupas "Instrumenti" vēstījums Zemes stundai 2011.
Savu apņemšanos vari paust: http://www.beyondthehour.org/
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties