"Zelta balss" – Patriks Tabaks dzied pat prezidentiem

Inese Libere, 10.12.2015., 12:24

Jau 25. un 26. decembrī zēns ar "zelta balsi" kāps arī uz Rīgas Ziemassvētku koncerta skatuves Ķīpsalā!

Patriks Tabaks Sākumā varētu šķist, ka Patriks Tabaks ir gluži parasts 11 gadus vecs puika, kam patīk gan pablēņoties, gan makšķerēt un snovot. Taču ne katrs puika, kas pat ir apveltīts ar skanīgu balsi, ir dziedājis Latvijas prezidentiem, muzicējis kopā ar Sonoru Vaici un uzstājies operā!

"Dziedāt prezidentam ir forši!" tā Patriks, kuram ļoti patīk Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Kopā ar vēl trim dziedošiem puikām viņš daudzkārt ir pavadījis Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni un eksprezidentu Andri Bērziņu dažādos Latvijas valsti pārstāvošos pasākumos un dziedājis Latvijas himnu "Dievs, svētī Latviju!". Patriks ar smaidu arī atceras, ka abi prezidenti savas darbības sākumā esot pieļāvuši vienu un to pašu kļūdu – dziedājuši līdzi himnu (pēc protokola prezidentam esot jāstāv klusējot).

Ar patīkamu satraukumu Patriks gaida Rīgas Ziemassvētku koncertus Ķīpsalā, kuros viņš kopā ar Elīnu Šimkus dziedās skaisto E. L. Vēbera "Pie Jesu", bet duetā ar Martu Kristiānu Kalniņu – priekpilno Ziemassvētku dziesmu "Little Drummer Boy". Sirsnīga dāvana klausītājiem būs arī melodiskā itāļu dziesma "Santa Lucia" no visu laiku slavenākā dziedošā zēna Robertīno Loreti repertuāra.

Savos 11 gados Patriks var lepoties ar plašu radošo biogrāfiju. Viņš ir bijis solists 2014. gada Siguldas Opermūzikas svētkos, piedalījies Latvijas Nacionālās operas izrādēs "Toska", "Karmena" un "Valentīna", šobrīd iejuties arī mazā Sikspārņa lomā Jāņa Lūsēna "Putnu operā". (Pats Patriks atzīst, ka operas dziedāt viņam ļoti patīk.) Viņš ir dziedājis duetā ar operas prīmu Sonoru Vaici, kā arī Rīgas Doma zēnu kora sastāvā kopā ar Latvijas Radio kori, Valsts akadēmisko kori "Latvija" un Igaunijas Simfonisko orķestri. Pats jaunākais zēna sasniegums – tikko decembrī iegūta 2. vieta bērnu un jauniešu vokālajā konkursā "Putna bērni".

Noskaties video: Sonora Vaice un Patriks Tabaks dzied E. L. Vēbera "Pie Jesu": www.youtube.com/watch?v=egxpfYYFI0c.

Patriks Tabaks mācās Rīgas Doma kora skolas 5. klasē, dzied Rīgas Doma zēnu korī un apgūst arī klavierspēli un vijoļspēli. "Ar Patriku ir viegli strādāt, jo viņš ļoti ātri visu uztver un ir mērķtiecīgs. Viņam ir potenciāls!" savu skolnieku raksturo vokālā pedagoģe Valda Tračuma. Patrikam ir skaidrs – savu nākotni viņš vēlas saistīt ar mūziku, tādēļ daudz trenējas dziedāšanā. Un saka tā: "Ja dienā būtu trīs stundas solo dziedāšana un pārējās sports – tā būtu ideāla diena!"

Bet ko gan Ziemassvētkos vēlas Patriks, kurš vienmēr ir gatavs atbalstīt citus? Izrādās – snovborda dēli, lai katru reizi tas nebūtu jāīrē! Novēlam Patrikam izdošanos un lai sapņi piepildās!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties