Notiks folkloras un seno cīņu kopas "Vilkači" Jāņu dziesmu albuma prezentācija

Iluta Beķere, 10.06.2015., 10:33

Tuvojoties gada īsākajai un maģiskākajai naktij, – vasaras saulgriežiem – sestdien, 13. jūnijā, plkst. 21.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā (Rīgā, Kandavas ielā 2) tiks prezentēts folkloras un seno cīņu kopas "Vilkači" Jāņu dziesmu albums "Jānis".

"Vilkaču" Jāņu dziesmu albuma prezentācijaAlbumā ietverti 13 skaņdarbi – vīru Jāņu dziesmas. Ieeja pasākumā bez maksas.

"Jāņu pamattēmas ir auglība un aizsardzība – šajos aspektos būtiska ir vīrišķā un sievišķā mijiedarbība. Mūsdienu folklorā Jāņu kontekstā ierasts dzirdēt galvenokārt daiļā dzimuma dziedājumus, taču "Vilkaču" jaunā albuma mērķis ir akcentēt, ka sieviešu maģiskajām saulgriežu dziesmām ekvivalentas var būt arī vīru dziedamās latviešu tautas dziesmas. To spēcīgais skanējums veicina ne tikai vēlmi atgriezties tuvāk senču saknēm, bet rada pat meditatīvas sajūtas," stāsta kopas "Vilkači" un albuma projekta vadītājs Edgars Zilberts.

Albums "Jānis" CD formātā ierakstīts sadarbībā ar mūzikas izdevniecību "LAUSKA", radot jaunus latviešu tautas dziesmu aranžējumus, kā arī kopjot, saglabājot un popularizējot latviešu mutvārdu daiļradi un vienlaikus parādot, iespējams, vēl nedzirdētas latviešu tautasdziesmas plašākai Latvija sabiedrībai. Muzikālā pavadījuma veidošanā izmantoti dažādi tautas instrumenti – kokle, dūdas, ģīga, stabula, celma bunga.

Folkloras un seno cīņu kopa "Vilkači" veiksmīgi darbojas jau 14 gadus. 2008. gadā ieskaņotais CD "Ko kundziņi" ir atzinīgi novērtēts gan Latvijā, gan ārpus tās. Vairākas dziesmas no albuma tikušas iekļautas Dziesmu un Deju svētku repertuārā.

Dziemsu no diska var noklausīties soundcloud.com/vika-i/skaistu-cirtu-03-04.

Albumu varēs iegādāties Mūzikas ierakstu veikalos "UPE" un "Random".

Plašāka informācija par kopu "Vilkači": www.facebook.com/Vilkaci un www.vilkatis.lv/.

Prezentācijas pasākuma norisi atbalsta: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums", Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs (disku atbalstīja RD, VKKF, - prezentāciju atbalsta Ritums un Botāniskais dārzs).


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties