Vērienīgā "Origo Summer Stage" programma turpinās

Linda Vecvagare, 18.08.2015., 10:12

Turpinot daudzveidīgo vasaras koncertprogrammu, šonedēļ kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" klausītājiem piedāvā divus aizraujošus koncertus.

Vērienīgā "Origo Summer Stage" programma turpināsTrešdien, 19. augustā plkst. 16.00 uz skatuves kāps ārzemju viesi no Francijas - "SOS fanfare", kas savas koncerttūres ietvaros arī "Origo Summer Stage" apmeklētājus izklaidēs ar neaizmirstamu muzikālo improvizāciju. Savukārt piektdien, 21. augustā plkst. 16.00 uzstāsies blūza meistari "Mitrokhin’s Master Band" ar leģendāro ģitāristu Vjačeslavu Mitrohinu priekšplanā.

Kultūras aktivitāšu centra "Origo Summer Stage" augusta programmas turpinājumā 19. augustā no plkst. 16.00 līdz 18.30 Stacijas laukumā uzstāsies viesi no Francijas, Lotringas pilsētas. Grupa "SOS fanfare" ir neliels izpildītāju ansamblis jeb fanfāra, kā to mēdz dēvēt Francijā, kas jau 15 gadus kopā spēlē dzīvespriecīgu mūziku, populārus šansonus un diksilendu visīstākajās franču tradīcijās. Grupas sastāvā spēlē pieci talatnīgi mūziķi - MisterGoldhand (alta saksofons), YeahMan (tenora saksofons), Bouba (bandžo), Ventilo (suzafons) un DiddleMan (perkusijas).

Grupas dalībnieki paši sevi raksturo ar vārdiem: "Viņi pārsteidz! Viņi nerunā! Viņi iepriecina! Tas ir oriģināli!". "SOS fanfare" mūziķu saspēle ir balstīta uz improvizāciju un zibenīgu reakciju konkrētajā brīdī, grupas priekšnesumos skaņdarbi parasti tiek atlasīti, balstoties uz publikas vēlmēm, un arī šo trešdien koncerta programmas veidotāji būs tieši "Origo Summer Stage" apmeklētāji.

Savukārt piektdien, 21. augustā no plkst. 16.00 līdz 19.00 uz skatuves kāps blūza grupa "Mitrokhin’s Master Band". Apvienība ir dibināta 1995. gadā un tās pamata repertuāru veido populāru hitu un rokmūzikas skaņdarbi. Šī koncerta laikā "Origo Summer Stage" viesiem būs iespēja izbaudīt tādu pasaulē iemīļotu grupu kā "The Beatles" un "Creadence Clearwater Revival" dziesmu kaverversijas, kā arī tādu par klasiku kļuvušu skaņdarbu kā "Čardašs", "Melnās Acis" un "Ungāru Dejas" aranžējumus. Grupas sastāvu veido leģendārais ģitārists, par Latvijas rokenrola aristokrātu dēvetais Vjačeslavs Mitrohins, bundzinieks Robin, kā arī basists Gļebs Ležanins.

"Mums ir paties prieks "Origo Summer Stage" koncertu programmas ietvaros klausītājiem dāvāt ne tikai pašmāju labāko izpildītāju koncertus, bet arī ārzemju viesu uzstāšanās. Šonedēļ tāds būs lieliskā franču ansambļa "SOS fanfare" priekšnesums, kas pašā nedēļas vidū priecēs ar vēl nebijušu muzikālo formātu – pilnīgu improvizāciju, kas nodrošinās pārsteigumiem pilnu koncertu ikvienam skatītājam. Tāpat priecājamies pie sevis sveikt jau labi iepazītus un iemīļotus mūziķus - blūza spēlmaņus "Mitrokhin’s Master Band", kuru meistarība un kvalitāte komentārus neprasa," par šīs nedēļas koncertiem stāsta tirdzniecības centra "Origo" vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, vasaras vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no āra kafejnīcām un ļauties dažādu izpildītāju priekšnesumiem. 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes. Savukārt dizaina objekts "Saules pulkstenis - Origo Universi" ikvienu rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Dizaina objekts "Saules pulkstenis - Origo Universi" ir "Linstow Center Management" dāvana Rīgai, kas 2014.gadā bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Mājaslapa: www.summerstage.lv.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties