Valsts svētkiem veltītie koncerti

Kristīne Lipenite, 18.11.2015., 10:01

Sveicot Latvijas Republikas 97. Proklamēšanas gadadienā, aicinām uz svētku koncertiem Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta", Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" un Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems".

"Par Latviju!"18. novembrī plkst. 14.00 Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta" aicinām svinēt Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, apmeklējot svētku koncertu "Ozols". Koncertā ar īpašu programmu uzstāsies Rīgas Saksofonu kvartets, dziedātāja Ieva Parša un Valdis Muktupāvels (balss, kokles, dūdas). Koncertprogrammai piemīt savdabīga noskaņa, ko veido akadēmisko instrumentu saksofonu kopskanējums ar koklēm un dūdām, kā arī akadēmiskās dziedāšanas pārstāves, operas solistes Ievas Paršas un tradicionālās mūzikas dziedātāja, izcilā tautas mūzikas interpreta Valda Muktupāvela balsu neparastā saskaņa šādu instrumentu pavadījumā.

Koncerta programmā iekļauti mūsdienu latviešu komponistu Līgas Celmas - Kursietes, Valda Muktupāvela un Jēkaba Nīmaņa darbi, kurus iedvesmojusi latviešu tautas mūzika un latviešu tautasdziesmu teksti, un tie vēsta par ozola simbolisko nozīmi latviešu kultūras mantojumā.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta" darba dienās no 9.00 - 17.00.

18. novembrī plkst. 15.00 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks svētku koncerts "Par Latviju!". Tajā piedalīsies Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, Orķestris "Rīga", solisti Ance Krauze, Aija Vītoliņa un Dainis Skutelis, diriģenti Romāns Vanags un Valdis Butāns. Koncertu vadīs aktieris Mārtiņš Egliens.

Koncertprogrammā skanēs gan tautas dziesmas, gan latviešu komponistu skaņdarbi un Dziesmu svētku repertuāra lappuses. Koncerta laikā atcerēsimies, cik drosmīgi ir bijuši Latvijas aizstāvji un neatkarības cīnītāji, cik skaista un mīļa Latvija allaž bijusi tās iedzīvotājiem. Programmā iekļauti daudzi pazīstami latviešu komponistu darbi – Helmera Pavasara, Jēkaba Graubiņa, Jāņa Norviļa, Elgas Īgenbergas un Ģederta Ramaņa dziesmas, Imanta Kalniņa mūzika kinofilmai "Pūt, vējiņi!" un Raimonda Paula mūzika kinofilmai "Vella kalpi", fragmenti no Raimonda Paula un Jāņa Petera cikla "Vecās Rīgas vitrāžas", kā arī divi latviešu klasikas instrumentālie darbi – Jurjānu Andreja "Ačikops" un Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis". Orķestris "Rīga" kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kori ielūkosies Dainu skapī. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt zēnu kora a cappella dziedājumā "Es bij’ puika" un "Jūriņ prasa smalku tīklu", bet kopā ar Orķestri "Rīga" skanēs tautā iemīlētā dziesma "Skaisti dziedi lakstīgala". Dziedātāja Ance Krauze interpretēs Raimonda Paula komponēto vokālo kompozīciju ar tautas dziesmas vārdiem "Maza, maza istabiņa".
Ieeja koncertā bez maksas.

18. novembrī plkst. 16.00 Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" Lielajā zālē notiks svētku koncerts "Ilgu zeme", kurā ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies operdziedātāja Evita Zālīte un dziedātājs Juris Vizbulis, kā arī pianiste Lelde Tīrele. Koncertu vadīs aktieris Madars Zvagulis.

Ieeja koncertā ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties