Trešais Jauniešu mūzikas festivāla "Avanti!" koncerts

Nataļja Sujunšalijeva, 16.04.2015., 14:30

2015. gada 18. aprīlī plkst. 19.00 Mākslas muzeja "Rīgas Birža" (Doma laukumā 6, Vecrīgā) Lielajā izstāžu zālē Trešā Jauniešu mūzikas festivāla "Avanti!" ietvaros uzstāsies klavesīniste Darja Ziemele.

Trešais Jauniešu mūzikas festivāls "Avanti!"Koncerts ir veltīts muzeja itāļu kultūras sezonas noslēgumam.

Ar moto "Zvaigznes cilvēkiem izgaismo ceļus, cilvēki izklāj ceļus jaunām zvaigznēm" Jauniešu mūzikas festivāls "Avanti!" (no itāļu valodas – Uz priekšu!) jau trešo gadu savos koncertos pulcina Latvijas mūzikas skolu un koledžu audzēkņus, Mūzikas akadēmijas studentus, kā arī ārzemju viesus. Nozīmīgu lomu festivālā ieņem koncertu cikls "Mūzika muzejā", kura ietvaros jau kopš festivāla dzimšanas 2013. gadā māksliniekus savās telpās uzņem arī Mākslas muzejs "Rīgas Birža" (MMRB).

Šogad "Rīgas Biržā" uzstāsies klavesīniste Darja Ziemele, kuras izpildījumā varēs dzirdēt baroka laikmeta komponistu mūziku. Koncerts norisinās izstādes "Itāļu portreta glezniecības divi gadsimti. 1580–1780" izskaņā, aicinot apbrīnot 16.–18. gadsimta mūziķu un gleznotāju talantu, tehnisko meistarību un individuālā rokraksta oriģinalitāti.

Talantīgajai klavesīnistei Darjai Ziemelei ir 24 gadi. Viņas ceļš uz iemīļotā instrumenta apguvi nav bijis vienkāršs. Meitene savu studiju sākumā mācījās klavierspēli Emīla Dārziņa mūzikas skolā, Maskavas Centrālajā mūzikas skolā, Jūrmalas mūzikas skolā un pēc tam Amsterdamas konservatorijā līdz piepeši apjauta, ka nevis klavieru, bet gan klavesīna spēle ir viņas aicinājums. Darja ir piedalījusies izcilu mūziķu meistarklasēs, mācījusies privāti Latvijā, Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Francijā, Lielbritānijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. Kopš 2012. gada viņa studē klavesīna spēli Latvijas Mūzikas akadēmijā un Lionas Valsts konservatorijā. Neraugoties uz to, ka mūziķes karjera ir tikko sākusies, Darja jau ir spēlējusi pirmos solo koncertus Rīgā, Cēsīs, Jūrmalā un Rēzeknē, uzstājusies Korsikā, Bāzelē un atkārtoti Parīzē. Viņa pastāvīgi piedalās gan Jauniešu mūzikas festivālā "Avanti!", gan citos Hermaņa Brauna fonda projektos.

18. aprīļa koncerta apmeklētājus Mākslas muzejs "Rīgas Birža" aicina, uzrādot ieejas biļeti pasākumā, visas dienas garumā no plkst. 10.00 līdz vakara koncerta sākumam iepazīties ar izstādi "Itāļu portreta glezniecības divi gadsimti. 1580–1780" Lielajā izstāžu zālē 1. stāvā.

Koncerta ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā Hermaņa Brauna fonda mājas lapā www.hbf.lv, SIA "Biļešu Serviss" kasēs, kā arī Mākslas muzejā "Rīgas Birža" stundu pirms koncerta sākuma. Biļešu cena: pieaugušiem – EUR 10,00; skolēniem, studentiem, senioriem – EUR 5,00.

Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 100 sēdvietas). Sēdvietas nav numurētas.

Papildu informācija par pasākumu pie Daces Krīgeres, zvanot pa tālruni (+371) 67 226467 vai rakstot uz e-pastu Dace.Krigere@lnmm.lv.

Informācija par visiem Trešā Jauniešu mūzikas festivāla "Avanti!" koncertiem, kas norisināsies no 2015. gada 9. līdz 26. aprīlim, atrodama Hermaņa Brauna fonda mājas lapā www.hbf.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties