Trepanācija III

Ian Jansons, 02.11.2010., 10:25

Trepanācija ir skarbākām miroņmetāla muzikālajām izpausmēm veltīta koncertu sērija. Trešās daļas koncertā uzstāsies vietējās grupas - Malduguns, Diseim, Dislocation, somu Routakeha un pirmo reizi Latvijā, īpašie viesi – spāņu grupa Kathaarsys.

Kathaarsys – grupas Trepanācija IIIradusies mazā Spānijas pilsētā 2002. gada sākumā. Plašāku ievērību grupa piesaista jau ar pirmo albumu – "Portrait Of Wind And Sorrow" (2005), mūzikas cienītāji un kritiķi šo albumu novērtē ļoti atzinīgi, īpaši izceļot, ka Kathaarsys ir radījuši savu unikālo stilu un skanējumu – progresīvās mūzikas sajaukums ar ekstrēmo metāl mūziku, nezaudējot melodiskumu. Gadu vēlāk, grupas pozīcijas ļoti ātri nostiprinās arī Amerikā, pateicoties diska pārizdošanai amerikāņu tirgum.

Seko apjomīga koncertdarbība Eiropā – "Portrait Of Tour And Sorrow 2006", "Tour In The Black Abyss 2007" – Francija, Beļģija, Holande, Vācija, Itālija u.c.

Nākamais albums neliek sevi ilgi gaidīt – "Verses In Vain" ir klāt 2007. gada novembrī, uzreiz divu leiblu apgādībā - Silent Tree Productions (Eiropā) un Concreto Records (Amerikā). Šis albums ir nākamais solis grupas izaugsmē - albuma vāciņu veidojis mākslinieks, gleznotājs Kris Verwimps, (veidojis albumu vāciņus arī tādiem žandra grandiem, kā Immortal, Ancient Rites, Suidakra, Marduk) , albumu māsterējis Pīters Neibers (Peter Neuber) – zināmāks no sadarbības ar grupām - Callenish Circle, Dying Fetus un citām. Pati grupa albuma ieraksta laikā pārdzīvoja dažādas sadzīviskas un personiskas ķibeles, kā paši atzīst – "..Bezcerība un pesimisms, bet šī ieraksta galarezultāts ir diezgan pozitīva izaugsme grupas darbībā" , atzīst bundzinieks Adrians Hernandezs. Albuma izdošanai seko arī tūre Amerikā 2008. gadā.

"Verses In Vain" seko vēl divi albumi – "Anonymus Ballad" 2009. gadā un pats jaunākais "Intuition" 2010. gadā. Pauzes starp albumiem aizpilda atkārtotas koncerttūres pa Eiropu.
Paši mūziķi atzīst - "Kathaarsys mūzika ir grūti definējama viena specifiska mūzikas žanra robežās, jo tā ir ļoti personiska, esam ļoti daudz ietekmējušies no black, death, doom metāla stiliem, kā arī ļoti daudz progressive mūzikas piejaukumu, iespējams, pat rokmūzikas un jazz . Kritiķi allaž izdomā kādu jaunvārdu, lai raksturotu mūsu mūziku – vai tas ir progressive post black metal vai progressive extreme metal – lai izvērtē klausītāji!", bilst grupas ģitārists Džosē Luis Montīns.

Intresanti, ka grupa sastāv tikai no trim cilvēkiem un basģitāru spēlē sieviete, kura lieliski tiek galā ar sarežģīto tehnisko spēlēšanas manieri.

Grupa Rīgā viesosies pirmo reizi un prezentēs arī savu šīgada albumu "Intuition".
http://www.myspace.com/Kathaarsys
http://www.youtube.com/watch?v=6lmpLeaxkt4
http://www.youtube.com/watch?v=6q1lcni5Lo0

Routakehä – salīdzinoši jauna grupa, kas radusies 2007. gadā, mazā Somijas pilsētā – Laitila. Aktīvāka radošā darbība grupas dzīvē sākas 2009. gadā – sākas aktīvāka koncertdarbība un iznācis pirmais demo – "Ihmisyyden illuusiot". Jāpiebilst, ka grupa savā skanējumā izmanto tikai dzimto – somu valodu. Stilistiski – grupa savu skanējumu dēvē par melodisku thrash metal, par ietekmes avotiem minot sekojošās grupas - In Flames, Bullet For My Valentine un Mokoma.
http://routakeha.net  http://www.myspace.com/routakeha

Vērienīgs un kvalitatīvs arī pašmāju grupu atbalsts:
Malduguns - vokāli instrumentālais vecās skolas death metal ansamblis. Šī brīža līderi savā žanrā. Grupa sastāvā mūziķi no sevi jau pierādījušām grupām – Nekroterror, Frailty, Tabestic Enteron, Skyforger, Heresiarh.

Diseim - vecās skolas death metal ar sludge elementiem, vēl šogad gaidāms debijas ieraksts. http://www.draugiem.lv/diseim http://www.myspace.com/diseim
Dislocation - Oriental death metal
http://www.draugiem.lv/dislocation http://www.myspace.com/banddislocation

Ieeja: 3 Ls

Sekot:
http://www.draugiem.lv/trepanacijaiii
http://www.myspace.com/p3licanmosh


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties