Rudens kamermūzikas festivālu atklās pasaules atzinību guvušais stīgu kvartets - "Cuarteto Casals"

Rinta Bružēvica, 14.09.2015., 05:44

VSIA "Latvijas Koncerti" aicina uz Rudens kamermūzikas festivāla atklāšanas koncertu 18. septembrī Dzintaru Mazajā zālē pl. 19.30, kur klausītājus gaida tikšanās ar vienu no pasaulē vadošajiem stīgu kvartetiem, Spānijas mūzikas lepnumu - "Cuarteto Casals".

"Cuarteto Casals"Kvartets atskaņos Jozefa Haidna, Volfganga Amadeja Mocarta un Franča Šūberta mūziku.

"Cuarteto Casals" (Kazalsa kvartets) no Barselonas ir pirmais spāņu stīgu kvartets, kas ieguvis tik plašu atzinību un atpazīstamību pasaulē. Šis ir viens no tiem retajiem ansambļiem, kam bijis gods un lepnums Madrides karaliskajā pilī ieskandināt Stradivāri darināto un pērlēm rotāto stīginstrumentu kolekciju. Kazalsa kvartets regulāri muzicē arī savas valsts karaļnama diplomātiskajās vizītēs.

"Cuarteto Casals" mūziķi: Avels Tomass, vijole; Vera Martinesa, vijole; Džonatans Brauns, alts; Arnau Tomass, čells.

Kvarteta veiksmes zīme ir tā neordinārais skanējuma rokraksts – svaigs, viscaur izturēts un nevainojams. Neierasti, ka pirmā vijole reizēm ieņem otrās vietu un otrādi, taču tas vēl vairāk saliedē un tuvina mūziķus vienotam spēles garam.

Kazalsa kvarteta pirmsākumi meklējami 1997. gadā Karalienes Sofijas privātajā mūzikas koledžā Madridē, kur kvartets sāka strādāt profesora Antonello Farulli vadībā. Trīs no māksliniekiem ansamblī muzicē kopš pirmsākumiem, ceturtais – altists Džonatans Brauns tam pievienojies 2002. gadā.

Visai drīz pēc dibināšanas Kazalsa kvartets jau plūca laurus Starptautiskajā Londonas stīgu kvartetu konkursā (2000) un Brāmsa vārdā dēvētajā Hamburgas konkursā (2002), kas tam plaši atvēra koncertzāļu durvis daudzviet pasaulē.

Augstas atzinības un panākumus guvuši visi Kazalsa kvarteta mūziķi. Kazalsa kvartets ieskaņojis deviņus albumus, ko izdevis ievērojamais franču ierakstu nams "Harmonia Mundi". Nesen izdoto Volfganga Amadeja Mocarta stīgu kvartetu tvartu, no kura fragments skanēs arī festivāla atklāšanas koncerta programmā, žurnāls "Gramophone" ierindojis jaunāko Mocarta ierakstu pirmajā desmitniekā.

Rudens kamermūzikas festivāls, kura patrons ir komponists Pēteris Vasks, šogad notiks no 18. septembra līdz 16. oktobrim, piedāvājot kamermūzikas smalkumus pasaulslavenu mūziķu izpildījumā. Koncertos Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Ventspilī un Rēzeknē skanēs Vīnes klasiķu skaņdarbi, meditatīva klaviermūzika, latviešu komponistu kamermūzika un pirmatskaņojumi. Festivāla īpašais notikums būs unikāls koncerts Rīgas Domā, kurā varēsim klausīties mūziku no Arvo Perta albuma "Adam's Lament", kas saņēmis prestižo mūzikas ierakstu balvu - "Grammy".

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
турецкий сериал на языке онлайн

Tamie

porn videos

Vincent

Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

Robertunsab


ienāktreģistrēties