Grupa S.P.B. pieprasa reinkarnāciju– jaunā dziesma klāt

Jānis Eglītis, 16.06.2010., 11:03

Pēc nelielas koncertēšanas Latvijas klubos grupa S.P.B. nāk klajā ar jaunu dziesmu, kas tapusi, rakstot otro grupas albumu.

Nosaukums dziesmai visai izteiksmīgs – Request for Reincarnation (Pieprasījums pēc pārdzimšanas).

Dziesmas idejai nav nekādas saistības ar parlamenta vēlēšanu tuvumu vai reliģiju. Tā vēsta par cilvēku, par egoistisku vēlmi paštīksmināties un par maldinošo sajūtu, ka dzīve sāksies tikai rītdien vai pēc nedēļas, varbūt Jaunajā gadā.. Bet pasaule tanī pat laikā lēnām, lēnām brūk... "S.P.B."

Par dziesmas tapšanas procesu: lai cik arī mūsdienās tas neizklausītos savādi, bet visi instrumenti, izņemot vienu sintezatoru, ir ierakstīti "dzīvajā", bez kvantizatoriem, sampliem utt. Grupa vēlējās savam skanējumam piešķirt jaunas, dzīvākas un patiesākas krāsas, iespēju robežās samazinot ciparoto tehnoloģiju ietekmi. Lielākā daļa materiāla tika ierakstīti S.P.B. studijā, kuru savulaik izremontēja slavenais raidījums "Mājokļa jautājums", savukārt, lai ierakstītu vokālās partijas, grupa devās uz baznīcu, jo meklēja telpu, kur iegūt maksimālu plašu skanējumu un atbalsi. Pēc tam, ar visu ierakstīto materiālu, grupa devās pie Gata Zaķa, kurš grupas idejām pievienoja savu skatījumu un dzirdējumu. Gata vadībā dziesma tika veiksmīgi samiksēta, lai pēc tam to nosūtītu uz Ņujorku, māsterēšanai studijā Sterling Sound.

Dziesma tapusi pēc ilgākas muzikālās pauzes, kuras laikā grupa ir nodevusies iedvesmas un pozitīvisma meklējumiem, kā arī sacerējusi jaunus skaņdarbus. Tie tiks iekļauti gan vasarā paredzētajos koncertos, gan otrajā grupas albumā, kurš, arīdzan, lēnām, bet pastāvīgi top. Līdzīgi kā pirmais albums, arī dziesmas no jaunā albuma ieguls sociālo mediju vietnēs un tās varēs bez maksas iegūt ik katrs, kuram ir kaut neliels dators un pieeja globālajam tīmeklim.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties