Sovvaļnīks aicina atgriezties bērnībā

Aivars Līpenītis, 04.06.2010., 07:59

Latgaliešu melanholiskais rokmūziķis Sovvaļnīks ierakstījis jaunu dziesmu, ar kuras palīdzību cer ikvienu padarīt nedaudz labestīgāku.

Latgalē, visā Latvijā un starptautiski atzinību guvušais solo mākslinieks Sovvaļnīks pēc debijas albuma izdošanas pērn vasarā uzsācis darbu pie jauna studijas albuma, kas būs veltījums aizsaulē aizgājušajam novadniekam un dzejniekam Antonam Kūkojam septiņdesmit gadu jubilejā. Vārdi visām dziesmām topošajā albumā - A.Kūkoja dzeja.

Sovvaļnīks klausītāju vērtējumam nodod pirmo skaņdarbu Sovvaļnīks ar dēlu Marekuar nosaukumu "Visums", tā ierakstīta latviešu valodā, ņemot vērā labās atsauksmes pēc dziesmas "Pats Sevī Dzeivs" jaunās versijas latviešu valodā prezentēšanas šajā pavasarī. Dziesmu mūzikas eksperti Skandināvijas valstīs raksturojuši kā trauslu, izjustu, smeldzīgu un sirsnīgu brīnumu. Tas ir aicinājums ikvienam atcerēties bērnību – gaišumu un vieglumu, ar kādu tika pavadīta ik diena. Sovvaļnīks: "Es neceru, ka ikkatrs, noklausoties šo dziesmu, kļūs labs, bet ceru, ka tā uzrunās dziļi un liks aizdomāties par labo un kaut nedaudz piemirst slikto. Cilvēks pēc dabas ir labs, tikai apkārtējā pasaule mūs sabojā. Ar šo dziesmu, kas tapusi romantiska stilā, izmantojot arī zvaniņus un čukstus, gribu palīdzēt domās aiziet no mūsdienu rūpēm un problēmām, un nonākt, piemēram, rasas pilnā pļavā agrā rītā. Pasapņojiet!"

Latgaliešu rokmūziķis Sovvaļnīks jeb mūziķis – ģitārists, solists un komponists – un klasiskais filologs Ingars Gusāns solo karjeru uzsāka pērn vasarā, izdodot debijas albumu latgaliešu valodā "Sūpluok" (blakus, līdzās). Tā dziesmas "Pats Sevī Dzeivs" (Pats sevī dzīvs), "Vysi Vieji" (Visi vēji) un citas novērtējuši klausītāji visā Latvijā un arī ārpus tās. Savā dzimtajā Latgalē Sovvaļnīks saņēmis Latgaliešu kultūras gada balvu par labāko debiju un labāko mūzikas albumu. Albuma mūzikas producents – Gints Stankevičs, izdevējs – magicFIB.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


ienāktreģistrēties