Sovvaļnīka aktualitātes

Aivars Līpenītis, 17.05.2010., 21:07

Latgaliešu melanholiskā rokmūziķa Sovvaļnīka aktualitātes - radīta jauna dziesma kā 1. singls jau veidot uzsāktajam jaunajam albumam (pirmatskaņojums Zviedrijā!), ģitārista trauma.

Sovvaļnīks uzsācis darbu pie jauna albuma, kas sekos pērn izdotajam, latgaliešu un arī starptautiski novērtētajam debijas albumam (Latgaliešu kultūras gada balvas pasniegšanā - gada albums, gada debija, Sovvaļnīks - starptautiska mūziķu konkursa "Liet Internationaal" dalībnieks, kā vienīgais pārstāvis no Baltijas valstīm). Jau radīts pirmais singls, kas sasniegs klausītājus labākajās radio stacijās un internetā jau maijā, turklāt piedzīvos pirmatskaņojumu arī Zviedrijas nacionālajā radio stacijā (Sveriges Radio, P2) - jau šonedēļ. Zviedrijas radio pārstāvji nesen paviesojušies pie Sovvaļnīka jeb Ingara Gusāna Rēzeknē, kur intervējuši viņu un Ingara ieteikto citu talantīgu latgalieti - Gunti Rasimu (Bez PVN, Daugavpils Oranžais koris), kā arī bijuši viesi Sovvaļnīka Sovvaļnīks grupas mēģinājumā. Radio pārstāvji ieinteresējušies par Sovvaļnīku pēc viņa priekšnesuma noskatīšanās konkursā Nīderlandē.

Pagaidām klausītāju vērtējumam joprojām pieejama jauna versija dziesmai no debijas albuma - "Pats Sevī Dzeivs" jaunā versijā Sovvaļnīks pirmo reizi dzied latviešu valodā, un dziesma jau vairākas nedēļas ir novērtēta Latviešu radio topā.

Diemžēl Sovvaļnīkam nāksies pārcelt iepriekš ieplānoto albuma ierakstu, tā kā aizvadītajās brīvdienās pie traumas un ieģipsētas rokas ticis grupas ģitārists Māris Lovniks (spēlējis arī grupā "Higinsoni" un citās). Šī ir jau otrā trauma, kas izmaina Sovvaļnīka plānus - rudenī kāju traumēja Sovvaļnīks jeb Ingars Gusāns, kā dēļ ziemā nācās piedzīvot operāciju, pēc kuras atlabšana notiek joprojām.

1. publiskā parādīšanās pēc rehabilitācijas šovasar paredzēta AC/DC fanu reisā kā vienam no vadītājiem. Fanu reisā palīgā Ingaram bija plānojis doties tieši ģitārists Māris. Šobrīd vēl nav zināms, vai viņš spēs piedalīties, taču Sovvaļnīks jebkurā gadījumā sola muzikālus priekšnesumus, arī ar citu mūziķu dalību.

Sovvaļnīka uzstāšanās Nīderlandē.

Vokāls un ģitāra - Ingars Gusāns, taustiņi - Gints Stankevičs, bungas - Raitis Aukšmuksts, ģitāra - Māris Lovniks.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties