"Ziemassvētku festivālā" uzstāsies Raimonds Pauls, Ksenija Sidorova, Rīgas Doma zēnu koris

Mārtiņš Pučka, 22.12.2015., 13:29

No 16. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisinās pirmais "Ziemassvētku festivāls", šonedēļ tas aicina klausītājus uz koncertiem ar izcilu Latvijas mākslinieku piedalīšanos – leģendāro latviešu maestro Raimondu Paulu, Latvijas Radio bigbendu, šarmanto akordeonisti Kseniju Sidorovu, Rīgas Doma zēnu kori, vijolnieku Raimondu Ozolu un citiem māksliniekiem!

Ksenija SidorovaJau šovakar 22. decembrī plkst. 19.30 notiks spožs "Latvijas Radio Bigbenda" un pasaules atzinību guvušās Latvijas akordeonistes Ksenijas Sidorovas koncerts. Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskie panākumi pēdējo gadu laikā sasnieguši arvien jaunus apvāršņus, priecējot klausītājus ar spožiem koncertiem un izciliem skatuves partneriem. Šoreiz viņiem pievienosies šarmantā akordeoniste Ksenija Sidorova, kura savās radošajās izpausmēs ir atvērta visdažādāko žanru mūzikai. Johana Sebastiana Baha klavierkoncerts Re minorā šādā neparastā kombinācijā atklāsies īpaši žiperīgs, vietumis apcerīgs un majestātisks.

Tieši Ziemassvētkos 25. decembrī plkst. 19.30 uz koncertu "Mazā nakts mūzika" aicinās Rīgas Doma Zēnu koris un vijolnieka Raimonda Ozola stīgu kvartets. Zēnu balsu eņģeliskums un stīgu kvarteta siltums saplūst harmonijas skaistuma Olimpā jeb sešās Mocarta ''Noktirnēs''. Līdzās tam izlases zieds ar baroka mūzikas pērlēm, kur netrūkst gan dzirkstošs prieks par gaidāmajiem svētkiem, gan balts apcerīgums kā tikko zemi noklājusi sniega sega. Starp klasiķiem un populārām Ziemassvētku melodijām ieskanēsies arī latviska stīga – vitālā un sirsnīgā Valta Pūces mūzika. Tas viss gadīgajās diriģenta Mārtiņa Klišāna rokās, kam īpaši padodas repertuārs, kas uzbur svētku sajūtu. Koncertā piedalīsies Raimonda Ozola stīgu kvartets, Rīgas Doma Zēnu koris un Mārtiņš Klišāns – diriģents.

26. decembri plkst. 19.00 notiks viens no gaidītākajiem "Ziemassvētku festivāla" koncertiem - "Raimonda Paula un Gijas Kančeli kino mūzika", ar paša maestro Raimonda Paula piedalīšanos. Kino mūzikai piemīt nenovērtējams spēks un īpašs šarms: nereti tieši tā veido filmas panākumus un bieži kļūst tik pašpietiekama, ka turpina savu dzīvi arī pēc filmas aiziešanas aizmirstībā. Šī koncerta centrā – divi īsteni šī žanra lielmeistari, kuri līdzās Holivudas kino mūzikas grandiem radījuši savu ēru 20. gadsimta filmu mūzikas vēsturē – Raimonds Pauls un Gija Kančeli. Abu meistaru kino mūzikas sastapšanos vienā koncertā skaidrot viegli: viņu radošā draudzība ilgst teju 60 gadus un ja vēl zinām, ka 80. jubileju šogad svin Gija, bet nākamgad – mūsu Maestro, komentāri lieki! Koncertā piedalīsies Latvijas Radio bigbends un Sinfonietta Rīga stīgu grupa, bet pie klavierēm pats Maestro Raimonds Pauls!

Savukārt 27. decembrī plkst. 17.00 koncertā ar eņģeliskām skaņām uzstāsies neparasts kolektīvs no Igaunijas – zvanu ansamblis Arsis. Kad igauņu diriģents, tagadējais Igaunijas Nacionālās operas direktors Aivars Mē Amerikā pirmo reizi izdzirdēja, kā skan zvanu ansambļa mūzika, viņam radās ideja izveidot ko līdzīgu Igaunijā. 1999. gadā tika dibināta Arsis zvanu skola un 2003. gadā 12 jaunu, talantīgu mūziķu sastāvā savu darbību sāka Arsis zvanu ansamblis. Šobrīd kolektīvs jau uzstājies prestižās pasaules koncertzālēs un viņu repertuārā ir gan klasiskās mūzikas aranžējumi, gan orģinālmūzikā. Koncertā Dzintaru koncertzālē dzirdēsim Hendeļa, Grīga, Šūberta, Čaikovska, Sibeliusa un citu komponistu skaņdarbu interpretācijas.

No 16. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisinās pirmais "Ziemassvētku festivāls". Desmit festivāla tiksimies ar izciliem Latvijas un ārzemju māksliniekiem – leģendāro latviešu maestro Raimondu Paulu, Latvijas Radio bigbendu, šarmanto akordeonisti Kseniju Sidorovu, LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistaru Raimondu Ozolu ar stīgu kvartetu, Rīgas Doma zēnu kori, pasaulē ievērojamu atzinību guvušo latviešu kontrabasistu, Berlīnes filharmoniķu mūziķi, Gunāru Upatnieku, balsu virtuozus Latvijas Radio kori, dziedātāju Ralfu Eilandu, Nacionālo bruņoto spēku orķestri, čellistu Valteru Pūci, Zvanu ansambli "Primus", dziedātāju Anniju Putniņu un "Sinfonietta Riga" stīgu grupu. Vairāki koncerti "Ziemassvētku festivālā" ir īpaši veltīti arī bērniem.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties