"Skaņu mežā" – ekskluzīva uzstāšanās

Viestarts Gailitis, 11.08.2010., 12:44

Viena no šīgada "Skaņu meža" intrigām ir divi sava žanra smagsvari, kas satiekas uz skatuves – Katrīna Neiburga no vizuālās mākslas pasaules un "Gas of Latvia" (jeb Andris Indāns jeb Andžons) no elektroniskās mūzikas.

Skatuviskā tikšanās 10.septembrī ir turpinājums jau vairākus gadus ilgajam kopdarbam mākslā. Gas of Latvia skaņa ir klātesoša vairākos Neiburgas darbos. Tagad Neiburga viņam "atmaksās" ar savu video.

Neiburga, kā zināms, ir viena no atzītākajām latviešu māksliniecēm un pirmās Purvīša balvas ieguvēja. Savukārt Indāns ir Latvijas elektroniskās mūzikas raženākais veterāns, kas savu mūziķa gājienu aizsāka postindustriālajā scēnā jau 1990.gadu sākumā.
Viņu piedalīšanās festivālā ir, tā teikt, "stratēģiska", jo Preses namā 10.septembra vakaru ievadošais priekšnesums, kas sāksies 21:30, ir turpinājums viņu K. Neiburga un A. Indānsaudiovizuālajam kopdarbam Preses nams. Pērnā gada novembrī, gaismas festivāla Staro Rīga ietvaros Neiburga izveidoja milzīgu gaismas instalāciju Preses nama logos, ievietojot 180 prožektorus, kuriem iedegoties un izdziestot veidojās ornamenti, kas tika sinhronizēti ar Andra Indāna mūzikas partitūru. Droši vien daudzi piekritīs, ka tas bija spilgtākais festivāla darbs.

Saturiski ne mazāka intriģējoša ir priekšnesuma pārējā daļa – tā ir veidota no Indāna neizmantotajiem vecajiem tehnomūzikas arhīviem, kas speciāli apstrādāti un pabeigti šim Skaņu meža koncertam, kas skanēs elektroniskajai un ritmiskajai mūzikai veltītajā naktī. Tas, ka Neiburga pavadīs Indāna uzstāšanos ar video, nav sakritība – viņa savas radošā ceļa sākumā bija vīdžejs.

Atgādināsim, ka Skaņu mežā tajā pašā naktī uzstāsies arī prominentās vācu audiovizuālās izdevniecības Raster-Noton pārstāvji Byetone, Aoki Takamasa un Griša Lihtenbergers, kā arī franču "emotronikas" virtuozs Etjēns Žomē (Etienne Jaumet) no dueta Zombie Zombie.
Savukārt 9.septembra gaidītākais viesis iespējams būs Sudden Infant - performances un mūzikas ikona Džoks Lancs (Joke Lanz), kas iedvesmojis tādus radošos prātus kā Aphex Twin, britu mākslinieci Sāru Lūkasu un Napalm Death vokālistu Lī Dorianu. Arī šis koncerts notiks bijušā Preses Namā, Balasta dambī 3.

Turpretim 11.septembrī festivāls pārcelsies uz otru pilsētas galu, kādreizējo mopēdu rūpnīcu Sarkanā Zvaigzne, kur kluba Melnā Piektdiena telpās būs baudāmi tādi karsti neatkarīgās mūzikas jaunumi kā ASV grupas Emeralds, Oneohtrix Point Never un Liturgy un skatuviski aizraujošais un burtiski vizuļojošais britu eksperimentālais orķestris Chrome Hoof, apvienojot disko, džezu un doom metālu.

Biļetes Skaņu mežā šogad ir padarītas iespējami lētas – trīs dienu abonents, kas nopērkams tikai iepriekšpārdošanā maksā 10 latus. Savukārt vienas dienas biļetes iepriekšpārdošanā maksā 4 lati 9.septembrim (5 lati pie ieejas), 6 lati - 10.septembrim (8 lati pie ieejas) un 6 lati – 11.septembrim (8 lati pie ieejas).

Biļetes ir nopērkamas Biļešu Servisā – www.bilesuserviss.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties