Siguldā viesosies dziedātāja no ASV Laila Saliņa

Laila Baumane, 01.09.2010., 07:28

4. septembrī plkst. 18.00 Siguldas koncertzālē "Baltais Flīģelis" būs iespēja baudīt Amerikā dzīvojošas latviešu dziedātājas, mecosoprāna Lailas Saliņas koncertprogrammu Tango Balādes.

Programma tapusi sadarSiguldā viesosies dziedātāja no ASV Laila Saliņabībā ar Laikmetīgās operas centru Ņujorkā un ar panākumiem jau izrādīta Amerikā. Tās pamatā ir Latvijas tango aizsācēja Oskara Stroka dziesmu un instrumentālo skaņdarbu cikls, kā arī skaistas un populāras latviešu balādes. Programmu bagātinās arī Argentīnas tango klasiķa Osvaldo Puljēzes (Osvaldo Pugliese) skaņdarbi, dziesmas ar Bertolta Brehta dzeju u.c.

Dziedātāja priekšnesuma laikā arī runās, lasīs dzejoļus un spēlēs ģitāru. L.Saliņa muzicēs kopā ar profesionāliem un zināmiem mūziķiem – Evitu Dūru (akordeons), Līgu Veilandi (čells), Gidonu Grīnbergu (vijole) un Leonardu Antoņēviču (vijole).

Programmā izmantoti jaunā mūzikas teātra mākslinieciskie principi – performances māksla, operas un mūsdienu mūzikla elementi, veidojot klasiskā dziedājuma, instrumentālās mūzikas un teātra mākslas sintēzi. Šīs koncertprogrammas tapšanā iesaistījies amerikāņu mūzikas zinātnieks un komponists Ēriks Zalcmanis (Eric Salzman), kurš sadarbojies ar Lailu Saliņu gan kā komponists, gan programmas veidotājs.

Laila Saliņa (www.lailasalins.com; www.youtube.com/lailasalins) uzaugusi Ņujorkas debesskrāpju ēnā, kur viņas vecāki nonāca pēc II Pasaules kara bēgļu gaitām. Viņas dziedātājas ceļš ir vedis caur kamermūziku, operu, pasaules mūziku, džezu un kabarē. L.Siliņa ir apceļojusi pasauli, sniedzot koncertus Amerikā, Kanadā, Latvijā, Vācijā, Šveicē, Anglijā, Francijā, Zviedrijā un Austrālijā. The New York Times par viņu raksta: "Viņa apbūra publika ar savu iejūtīgo dziedājumu", savukārt Cīriches Laiks (Šveicē) viņu raksturo kā "vienreizīgu savā dziedāšanas spēju, stilu izjūtu un tēlojumu intensitātē."

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu servisa tirdzniecības tīklos un koncerta norises vietā.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties