"Saulkrastu ērģeļmūzikas dienas 2015"

Vija Skudra , 11.08.2015., 08:02

No 21. līdz 23. augustam Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks "Saulkrastu ērģeļmūzikas dienas 2015".

"Saulkrastu ērģeļmūzikas dienas 2015"Jau vairāk kā desmit gadus augusta vidū Saulkrasti iegrimst ērģeļmūzikas skaņās. Arī šogad trīs brīnišķīgas iespējas, trīs dienas ikvienam būs iespēja ieklausīties ērģeļmūzikā un vokāla vilinošajā skanējumā. Inga Šļubovska, Jolanta Strikaite, Artis Sīmanis, Ilona Birģele un Kristīne Adamaite, un Ilze Barlo – šie vārdi uzrunās mūzikas pazinējus un, iespējams, arī tos, kuri vēl nav tik tuvi ērģeļmūzikai.

21. augustā plkst. 20.00 Saulkrastu Pēterupes ev.lut. baznīcā koncertā "Dziesmas par laimi" balsij un ērģelēm muzicēs ērģelniece Ilona Birģele un soprāns Inga Šļubovska. Programmā tiks iekļauti lielākoties latviešu komponistu ērģeļu skaņdarbi solo un vokālās dziesmas ar ērģelēm, tajā skaitā Indras Rišes dziesmu cikls "Dziesmas par laimi" ērģelēm un soprānam ar Raiņa tekstu.

22. augustā plkst. 22.00 īpaši izgaismotā baznīcā skanēs koncertprogramma "Lāsojiet, debesis", ko izpildīs jaunā dziedātāja Jolanta Strikaite (soprāns), saksofonists, kura vārds neprasa komentārus, – Artis Sīmanis un ērģelniece Kristīne Adamaite. Šo nakts koncertu apmeklētājiem būs iespēja redzēt un dzirdēt arī ārpus baznīcas, jo baznīcas dārzā tiks izvietots lielformāta ekrāns un notiks koncerta tiešraide.

23. augusta rīta dievkalpojumā, plkst. 10.00, muzicēs ērģelniece Ilze Barlo, kura izpildīs vairākus J.S.Baha, F.Lista, F.Mendelszona un Z.Karg – Elerta skaņdarbus ērģelēm.

Jāpiebilst, ka Saulkrastu ērģeļmūzikas dienu apmeklētājiem ieejai baznīcā 21. un 22. augusta koncertos būs pieejami īpaši bezmaksas ielūgumi, kurus jau iepriekš varēs saņemt kultūras namā "Zvejniekciems" (Atpūtas 1b) un Saulkrastu sporta centrā (Smilšu 3) pie administratoriem, kā arī kursēs bezmaksas autobuss Saulkrastu teritorijā.

Vairāk par par māksliniekiem un Saulkrastu ērģeļmūzikas dienu norisi: www.saulkrasti.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties