LR2 mobilajā lietotnē sāk skanēt plūsma "100 dziesmas"

Laura Elizabete Vanaga, 30.03.2015., 08:23

Tuvojoties Latvijas Radio 2 divdesmitās jubilejas koncertam "Arēnā Rīga" 11.aprīlī, Latvijas Radio 2 (LR2) mobilajā lietotnē piedāvā mūzikas plūsmu "100 dziesmas".

Jaunās plūsmas idejas autore ir LR2 programmu vadītāja Baiba Palkavniece, kura pārskatījusi dziesmu arhīvu un LR2 klausītāju vēstules. Rezultātā ir izveidots apkopojums par simts klausītāju iemīļotākajām dziesmām, kuras LR2 mūzikas programmās šo divdesmit gadu laikā skanējušas visbiežāk.

100 spēlētāko dziesmu sarakstā ir dažādu žanru dziesmas, sākot no tautiskas mūzikas līdz latviešu rokmūzikai, ieskaitot šlāgermūziku, kantrī, popu un deju mūziku. Dziesmu sarakstā nav pirmās un pēdējās vietas – LR2 lietotnes plūsmā iekļautās dziesmas ir dažādām auditorijām patikušas kompozīcijas, kas bagātinājušas latviešu mūzikas un tās klausītāju gaumi. Plūsmā iekļautās dziesmas, kuras var klausīties arī LR2 radio frekvencēs, ir papildinātas ar sirsnīgiem mūziķu stāstiem un atmiņām par to rašanos.

Viedtālruņiem un planšetēm veidotā LR2 mobilā lietotne "iPhone" un "Android" operētājsistēmām bez maksas ir lejupielādējama "App Store" un "Google Play" aplikāciju vietnēs. Līdzšinējiem mobilās aplikācijas lietotājiem jaunais dziesmu kanāls "100 dziesmas" būs pieejams, veicot aplikācijas atjauninājumu.

Jau iepriekš vēstīts, ka Latvijas Radio 2 divdesmito jubileju atzīmēs 11. aprīlī ar vērienīgu lielkoncertu "Arēnā Rīga". Koncertā vienkopus satiksies LR2 programmu vadītāji un latviešu mūzikas "leģendas". Uz skatuves kāps vairāk nekā 25 grupas un solisti – Viktors Lapčenoks, Daumants Kalniņš, Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Liene Šomase, Dons, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Normunds Rutulis, Anmary, Uģis Roze, Ieva Kerēvica, Ivo Fomins un Kristīne Kārkle-Puriņa, grupas "Musiqq", "Galaktika", "Sestā jūdze", "Tumsa", "Autobuss debesīs", "Apvedceļš", "Dzeguzīte", "Vintāža" un Slavenais Jersikas orķestris.

Koncertā piedalīsies arī izcilie latviešu komponisti Raimonds Pauls, Uldis Marhilēvičs, Zigmars Liepiņš, Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns. Jubilejas svinību turpinājumā visus apmeklētājus gaida lustīga balle ar Slaveno Jersikas orķestri, Andri Ērgli un grupu "Apvedceļš".

Biļetes uz Latvijas Radio 2 jubilejas koncertu un balli 11. aprīlī "Arēnā Rīga" nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

Plašāka informācija par Latvijas Radio 2 lietotni ir pieejama Latvijas Radio mājaslapā www.latvijasradio.lv/lv/aplikacijas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties