"Roks ar cilvēcisku seju!" - perestroika bārā Rock`n`Riga!

dravegigger, 31.05.2010., 16:22

No jūnija regulāras muzikālas aktivitātes Rock`n`Riga plānotas ne vairs tikai no ceturtdienas līdz sestdienai, bet ik vakaru!

batm

Koncertviesu vidū jūnija pirmajā nedēļā - krāsaini atraktīvie pankroka improvizatori Tumors un melodiski dinamiskie death`n`roll novatori ZX Spectrum. Latvijas mūzikas veterāni uzņemas R`n`R jauno mākslinieku konkursu vadītāju un līzdzmuzicētāju lomu, bet Garāžas duelim tapis raidījums radio Naba.

Rokbārs sāk īstenot būtiski reformētu muzikālo norišu programmu. Pārbūves nolūkus var formulēt divās devīzēs- "Roks ar cilvēcisku seju" (parādīt rokmūzikas sejas vaibstu maksimālu dažādību) un "No skolas skola līdz pilnai koncertzālei" (piedāvāt topošajiem mūziķiem atbalstu visos profesionālās izaugsmes posmos- no pirmajiem soļiem instrumenta apguvē līdz veiksmīgai koncertdarbībai).

No 6. jūnija ik svētdienu durvis vērs R`n`R Ģitārskola, kurā speciālists- atkarībā no interesentu priekšzināšanām- ierādīs vai nu pirmos akordus vai slīpētus ģitārspēles knifus. Trešdienās vidēji reizi mēnesī plānotas džemsesijas. Pirmdienās grupas, kas īrētu pagrabiņu grib nomainīt pret bezmaksas mēģinājumu vietu ar bāru, gaida R`n`R Mēģu telpa. Lai spēlētu tajā, pa e-pastu megutelpa@rocknriga.lv var pieteikties jebkura vecuma un stila rokkolektīvs. Vienīgie noteikumi- jāspēlē pilnas kompozīcijas, un mēģinājums nedrīkst pārsniegt četras stundas. Grupas, kas R`n`R vēlas nevis mēģināt, bet koncertēt, tāpat kā līdz šim aicinātas dot ziņu uz rocknriga@rocknriga.lv.

Paplašinājusies arī R`n`R koncetdzīve- gan dienu skaita ziņā, gan stilistiski. Tagad koncerti notiek ne vien ceturtdienās, piektdienās un sestdienās, bet arī otrdienās un trešdienās. Nekur nepazudīs līdzšinējais hard&heavy, kam R`n`R programmā bijusi svarīga vieta kopš rokbāra dibināšanas, taču papildus vairāk uzmanības iecerēts pievēst arī, piemēram, punk/ post punk un citu ietekmīgu subkultūru izpausmēm.

Kopš maija nogales dzīvā mūzika R`n`R paredzēta arī otrdienās- Studentu dienās, kas izceļas ar atlaidēm studentiem bāra piedāvājumā (studenta apliecības īpašnieks, pērkot divus alus, par velti saņem vai nu trešo aliņu vai ķiploku grauzdiņus, bet, ņemot zirņus ar speķi, viens alus ir par brīvu). Ar vētrainām dejām pagājušotrdien Studentu dienu koncertdzīvi atklāja 21. Studentu folkfestivāla laureāti Trafi. Diemžēl solista pēkšņās slimības dēļ 1. jūnijā R`n`R nevarēs uzstāties grupa Mozart`s Revenge. Studentiski nebēdnīgs roks šo otrdien skanēs ierakstos, bet dzīvās skaņas izpalikšanu ar uzviju kompensēs norises pārējās dienās.

"Braucam ar velo!!!"- ar šādu no visa spēka izkliegtu aicinājumu trešdienas, 2. jūnija, vakaru R`n`R ievadīs kolorītais, neatkārtojamais un neatvairāmais hārdkora skatuves bards Zaķis, kas nu radis domubiedrus hc pirmsākumu enerģiju izstrāvojošajā, kā to sauc paši dalībnieki,- velopanka- grupā Bikes against the Machine. Pēc tam uz skatuves kāpt sola GhettoZloba, kuras izveidošanās pirms astoņiem gadiem arī bijusi saistīta ar hc skatuvi, bet kuras melodiskākās dziesmas adresētas daudz plašākam klausītāju lokam. Tādas viņu kompozīcijas kā Celiņš un Kam man? iekarojušas vietu arī daža radio regulārajā pleilistē.

Ceturtdien, 3. jūnijā, R`n`R viesosies grupa Tumors, kas jau kopš debijas albuma Ideoti iznākšanas laikiem pievērsusi sev plašākas publikas uzmanību ar asprātīgo, no stereotipiem brīvo pieeju pankrokam oriģinālkompozīcijās, kā arī latviešu un cittautu roka un popa skaņdarbu interpretācijām. Tumors arvien domājis arī par uzstāšanos vizuālo pusi, kāpēc viņu koncertus var saukt par nelielām krāsainām izrādītēm. Tāda gaidāma arī šoreiz. Pirms Tumora muzicēs viņu draugi- gluži jauna mūsdienīga roka apvienība Lie Lie Sister.

Piektdien jauno grupu Garāžas dueļa pirmajā pusfinālā sacentīsies rīdzinieki Relicseed un jelgavnieki Blacksmith.

Sākot ar ceturtdaļfināla noslēgumu, dueļu vadītāja lomā ik piektdienu uzstājas sava prominence. Pagājušajā sacensības reizē grupas spēlēt un publiku balsot iedrošināja vietējo thrash grandu Huskvarn nemainīgi harismātiskais līderis Urbix. Šopiektdien, 4. jūnijā, gaidāmā pirmā pusfināla konferansjē lomu uzņemsies ne mazāk nopelniem bagātais Latvijas post punk kultūras darbinieks Zig Zag solists Juris Lasinskis. Šā vakara sacīkstes uzdevumā tas atspoguļosies kaverējamās dziesmas izvēlē. Duelantiem uzdots sagatavot ne vien Boba Dilana Knockin` on Heaven`s Door, bet arī Zig Zag dziesmas Rīts kaverversiju.

Tāpat kā līdz šim dueli, tiešraidē translē Platforma un atspoguļo Latvijas Mūzikas kanāls. Tagad ar duelantiem iepazīstina arī raidījums radio Naba (93,1 FM), kur turpmākās trīs sestdienas pulksten 22 varēs dzirdēt pusfinālistu un finālistu spēlēto mūziku, kā arī īsas sarunas ar grupu dalībniekiem.

Pēc dueļa ar trakulīgu rokenrolu publiku karsēs dīdžejs Dāvis Balodis.

Sestdien, 5. jūnijā, R`n`R gaidāms melodiskā metāla vakars.
Līdzīgi kā Latvijas smagās mūzikas veterāni Sanctimony, arī gadsimta sākumā dibinātais jūrmalinieku kolektīvs ZX Spectrum savu daiļardi dēvē par death`n`roll, bet viņu rokenrola gara caurstrāvotajā ātrajā, melodiskajā metālā jūtamo jaunas skaņas meklējumu dēļ ZX Spectrum ieraksti izpelnījušies cildinošas atsauksmes Vācijas, Zviedrijas, Šveices un citu valstu presē, kur slavēta grupas spēja izkopt oriģinālu stilu un izteiksmīgas kompozīcijas. Pirms ZX Spectrum uzstāsies pērn Jēkabpilī dibinātā grupa Standing on my own, kuras mūzikā līdzās melodiska death un metalcore elementiem saklausāms arī šis tas no gotiskā metāla un, iespējams, pat tikko jaušamas blekmetāla atbalsis.

Pieredzējuši un pazīstami Latvijas mūziķi piedalīsies arī jūlijā gaidāmā R`n`R Ģitāristu dueļa norisē. Pavadījumu duelantu soloģitārizgājieniem spēlēs grupas Remix basģitārists Eduards Glotovs un bundzinieks Vilnis Krieviņš, bet vadītājs būs Kaspars Bindemanis, kas ceturtdienu vakarus noslēgs ar paša vadītām diskotēkām.
Turpinās pieteikšanās ģitāristu dueļiem, kas sāksies 15. jūlijā un kuru galvenā balva no mūzikas preču veikala AT Trade būs Gibson Les Paul ģitāra. Sacensības notiks trīs raundos. Pirmais- kā ierasts- iecerēts blūza stilā, otrajā konkursanti improvizēs par klasiskiem rokstandartiem, un trešajā cīnīsies aci pret aci ar konkurentu.

Dueļa patrons Pauls Kravalis ģitāristus gaida AT Trade mūzikas salonā Matīsa ielā 65, kur var aplūkot galveno balvu un uzfilmēt videopieteikumu.


2 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
endo, 02.06.2010. 06:29:51
Komentāra reitings: 0

cikos šovakar sāks "bikes against the machine" ?

dravegigger, 02.06.2010. 11:13:29
Komentāra reitings: 0

plkst. 21

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties