Rock`n`Riga muzicē Dzelzs vilks un beidzas duelis

dravegigger, 16.06.2010., 09:39

Šonedēļ R`n`R skanēs eksperimentāls un mūsdienīgs metāls, pirmoreiz muzicēs grupa Dzelzs vilks, notiks Garāžas dueļa trešās sezonas fināls.

dzelzs_vilksTrešdien, 16. jūnijā, rokbāru tricinās eksperimentālā ņūmetāla apvienība Snobrand (http://muzika.draugiem.lv/snobrand).

Ceturtdien, 17. jūnijā, kā vēstīts, pēc otrdien mūžībā aizgājušā līva Jāņa Groduma piemiņas koncerta Vērmanes dārzā vakars turpināsies Rock`n`Riga, kur pulksten 23.20 ar pusakustisku programmu viesosies grupa Dzelzs vilks un klātesošie būs aicināti pieminēt J.Grodumu, kopīgi skandējot viņa sacerētas un atskaņotas dziesmas.

Piektdien, 18. jūnijā, R`n`R Garāžas dueļa 3. sezonas finālā par naudas uzkrājumu, kas sasniedzis 512 latus, sacentīsies Rīgas stoner rock/ grunge apvienība Pūķa gars un hārdroka iedvesmotais jegavnieku kolektīvs Blacksmith. Mājasdarbos šoereiz- pa oriģinālkompozīcijai un kaverversijai pēc izvēles, J.Groduma Ziņģe par bailēm, kas abu grupu sniegumā skanēs arī ceturtdienas vakarā koncertā Vērmanes dārzā, kā arī Queen hita Show must Go on un heavy metal apvienības Manowar dziesmas Warriors of the World United versijas.
Sarīkojuma vadītājs un vakara dīdžejs būs Kaspars Bindemanis.

Sestdien, 19. jūnijā, R`n`R muzicēs laikmetīgā metāla apvienība Thursday 12th (http://www.myspace.com/thursday12th) un gluži jauns blūzroka trio Strong Mint (http://www.draugiem.lv/strongmint), kura augstais vokāls, raupjā skaņa un reizēm arī pieeja dziesmu sacerēšanai brīžiem klausītāju, iespējams, var ievilināt minējumos par to, kādi varētu būt bijuši Detroitas garāžroka dueta The White Stripes pirmie soļi mūzikā.

Norišu sākums- pulksten 21, piektdienās un sestdienās- pulksten 23. Ieeja uz visiem sarīkojumiem Rock`n`Riga ir bez maksas.


Līdz 22. jūnijam vēl var pieteikties R`n`R Ģitāristu dueļiem, kas sāksies 15. jūlijā un kuru galvenā balva no mūzikas preču veikala AT Trade būs Gibson Les Paul ģitāra. Ģitārists Pauls Kravalis jaunos atskaņotājmāksliniekus gaida AT Trade mūzikas salonā Matīsa ielā 65, kur var aplūkot galveno balvu un uzfilmēt videopieteikumu.
 

Sacensības notiks trīs raundos. Pirmais- kā ierasts- iecerēts blūza stilā, otrajā konkursanti improvizēs par klasiskiem rokstandartiem, un trešajā cīnīsies aci pret aci ar konkurentu.
Šīs sezonas cīņas ieroču klāstu reglamentēs daži jauni noteikumi. Pirmajā raundā konkursanta rīcībā esošā Rock`n`Riga Marshall pastiprinātāja iespējas papildinās viens ģitāras skaņas efekts. Savukārt otrajā raundā būs iespēja brīvi izvēlēties klasisku roka tēmu, par kuru improvizēt.
 

Kā jau vēstīts, dueļa norisi nodrošinās prominents mūziķu sastāvs. Jauno ģitāristu soloizgājienu ritma pulsācija būs bundznieka Viļņa Krieviņa un basģitārista Eduarda Glotova pavadošā dueta pārziņā, bet vakara vadītāja lomā iejutīsies Kaspars Bindemanis. Uzvarētāju, kā ierasts, noteiks publikas atbalsta skaļums, taču Latvijas populārās mūzikas veterānu trijotnei un dueļu patronam P.Kravalim būs iespēja koriģēt balsojumu, ja skaļākās ovācijas netiks, viņuprāt, meistarīgākajam konkursantam.
 

Turpinās pieteikšanās R`n`R Garāžas dueļa ceturtajai sezonai. Šoreiz arī priekšatlase iecerēta dueļa apstākļos: nevis grupām ievietojot informāciju interneta mājaslapā un atbalstītājiem balsojot elektroniski, bet kolektīviem kāpjot uz skatuves un klausītājiem jau konkursa pirmajā posmā ar atbalsta skaļumu klātienē izlemjot, kuras gupas 27. augustā piedalīsies duelantu pāru izlozē un no 3. septembra cīnīsies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā, kas paredzēts 10. decembrī. R`n`R Garāžas dueļa ceturtās sezonas priekšatlases cīņu sākums uz R`n`R skatuves plānots 2. jūlijā. Pretendenti aicināti pieteikties, sūtot mājaslapas, sociālā portāla profila adresi vai ierakstus mp3 formātā un e-pasta adresi, kā arī kontakttālruņa numuru uz e-pastu garaza4@rocknriga.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties