"Robotplant" izdod debijas albumu

Ilze Pleša, 17.05.2010., 18:33

Daugavpils alternatīvā roka grupa "Robotplant" 14. maijā laida klajā savu pirmo albumu "Seen and Felt", kura vienīgais prezentācijas koncerts notiks 19.maijā jaunajā klubā "Nabaklab".

Albumā iekļautas 9 dziesmas, starp kurām sastopamas gan instrumentālas interlūdijas, gan kompozīcijas ar post-punk, shoegaze un post-rock elementu sintēzi. Mēģinājums savienot "Robotplant"atmosfērisku un neskaidru ģitāras skaņu ar kopējo ģitāras spēku, kā arī harizmātiska, dziļi samtaina un vietām attālināta vokālistes balss raksturo šī albuma kopējo noskaņu.
Albums ir kā aizvadītā laika kopsavilkums. Dziesmas sacerētas 2 gadu laika posmā, un tās ir mainīgas kā garastāvoklis. Arī nosaukums "Seen and Felt" klausītājam dod vienīgi norādi ieklausīties savā pārdzīvojumā un ļauties savām sajūtām.

Robotplant pašreizējā sastāvā kopā darbojas kopš 2008. gada, kad debijas koncerts tika sniegts vienā no zināmākajiem Lietuvas festivāliem "Roko Naktys". Kopš tā laika grupa ir ar panākumiem piedalījusies gan jauno grupu konkursos "Emergenza", "Flashlight", "Nissan Urban Playground", "Chemical Reaction", gan uzstājusies uz daudzām Daugavpils, Rēzeknes, Rīgas un Liepājas skatuvēm un tādos Latvijas mūzikas festivālos kā "Sarkasms 2009", "Fifth Ocean" u.c.

Debijas albums ierakstīts un apstrādāts Valmierā, studijā "Hodila records", Ģirta Laumaņa vadībā.

Albuma prezentācijas koncerts sāksies plkst. 21:00. Koncerta īpašo viesu statusā uzstāsies grupas Gaserata un Новое Имя, otrajā zālē – DJ Arturs Mednis (Jaffa Riga). Koncerts ir ne tikai jaunā albuma prezentācija, bet arī grupas pēdējā uzstāšanās pirms aktīvās koncertēšanas pārtraukšanas uz pašlaik nezināma ilguma periodu.

Albums pieejams brīvai lejuplādei.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties