Progresīvā metāla vakars klubā "Melnā Piektdiena"

Klubs „Melnā Piektdiena", 25.08.2015., 08:22

Sestdien, 26. septembrī, klubā "Melnā Piektdiena" pasākuma "Progressive Metal Session vol.2" ietvaros uzstāsies Igaunijas progresīvā metāla vienība "Emphasis".

"Emphasis"Koncertā klausītāju asinis uzkurinās arī pašmāju 2015. gada "Wacken Metal Battle Latvija" uzvarētāji "Legacy ID", ekscentriskie latgalieši "Divine Fistfuck" un "thrash metal" grupa "Saintorment".

Kolektīvs "Saintorment" tika dibināts Daugavpilī 2013. gada pavasarī ar mērķi paspēlēt kopā kādus vecus labus "thrash metal" hītus. Pirmie koncerti tapa jau 2013. gada rudenī. Īsajā laika posmā "Saintorment" paspēja dalīt skatuvi ar tādiem Latvijas smagās skatuves pārstāvjiem kā "Rebel Riot", "Asthma" un daudziem citiem, kā arī piedalījās 2014. gada "Wacken Metal Battle" koncertā. Grupai tagad top pirmais ieraksts.

"Legacy ID" šobrīd ir viena no Latvijas metāla skatuves uzlecošajām zvaigznēm. Grupa izdevusi vairākus singlus, kā arī, 2014. gada vasarā savu debijas albumu "Genesis", kas guvis labas atsauksmes gan Latvijā, gan ārpus tās. "Legacy ID" ir Latvijas Metāla mūzikas gada balvas ieguvēji, kategorijā "2014. gada debija". Grupa "Legacy ID", sadarbojoties ar Nacionālā teātra aktrisi un solisti 2014. gada oktobra beigās uzstājās Mūzikas un mākslas festivālā "Bildes", šī sadarbība izvērtās ļoti veiksmīga, tāpēc ar lepnumu par darīto grupa prezentēja "Legacy ID" un Zanes Dombrovskas kopējo dziesmas "Ja Tu man esi" versiju (no izrādes "Adata").

2015. gadā izcīnīja absolūto uzvaru Latvijas "W.O.A. Battle" atlasē un pārstāvēja Latviju metālfestivālā "Wacken Open Air" kopā ar tādām grupām kā "Judas Priest", "Kataklysm", "Sepultura", "Cannibal Corpse", "Cradle of Filth", "Dream Theater", "Opeth", "Samael", "Queensryche" un pussimtu citām.
Grupa neturas pie konkrētiem žanra standartiem, tā nebaidās iziet ārpus tradicionālajiem rāmjiem un pārsteigt pat ilgstošus klausītājus ar jaunām, negaidītām niansēm skaņdarbos.

Apvienība "Divine Fistfuck" (industrial/death/metal) domāta, kā brutāls un provokatīvs joks par mūsdienīgas sabiedrības vērtībām un to attīstību. Lai parādītu cilvēcības kritumu ar visu to kroplību, izmantojot šokējošo imidžu, grupa pilnvērtīgi realizē priekšnesuma laikā šovu ar BDSM elementiem. Kā grupa pati izsakas – "Mūsu daiļrade ir naidīga karikatūra, greizais spogulis, kur var redzēt šausmīgas izmiršanas un personības zušanas procesus, kuri notiek mūsu grēku un strīdu pilnā planētā".

Par ceturto dalībnieku kļūst igauņu progressive metal apvienība ar sieviešu vokālu – "Emphasis". Viņu mūzika apvieno sevī klasiskas harmonijas, smagas ģitāru partijas un solistes Annas Ganinas (-x- Tramontana) jaudīgo operas vokālu. Anna pievienojās grupai 2013. gadā. Kopā ar viņi tika izlaisti divi singli: "On the Wings of Freedom" un singls "Hopeless" iegāja krājumā "Ladies First" vācu leibla "Metal Del Mundo" vadībā. Savas pastāvēšanas laikā "Emphasis" ir snieguši vairākus koncertus ne tikai Igaunijā, bet arī Latvijā un Somijā, piedalījās festivālos "Hard Rock Laager" un "Tallinn Music Week", iesildīja vienu no slavenākajām Krievijas "pagan/metal" grupām – "Arkonu" un aizvadīja kopējo turneju ar somu metāla grupu "Teardown". Šobrīd grupa gatavo jauno albumu un jauno programmu, kuru skatītāji varēs novērtēt 26. septembrī.

Klubs ir vaļā no 19.00. Sākums 19.30. Ieejas maksa pasākuma ir 4 eiro (ar speciāliem ielūgumiem ir bezmaksas).

"Emphasis" - www.youtube.com/watch?v=O62qwBfIN8o.

"Saintorment" - www.youtube.com/watch?v=pZUevUWKkbI.

"Legacy ID" - www.youtube.com/watch?v=J0BmZnxKQgw.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties