Par festivālu "Rīgas Ritmi 2015"

Lelde Zaķe, 15.07.2015., 13:21

Jubilejas festivāls "Rīgas Ritmi" veiksmīgi noslēdzies, bet ārzemju medijos turpina parādīties labas atsauksmes par to.

"Alaska Dreamers"Nupat plašu atskatu uz festivālu publicējusi arī pasaulē zināmā džeza mūzikas interneta vietne allaboutjazz.com. Rīgā paviesojās un arī paneļdiskusiju Latvijas Radio 1. studijā vadīja raksta autors Brūss Lindsejs.

Prominentais mūzikas profesionālis uzsvēris pārdomāto festivāla norisi, izceļot gan stilu daudzveidību un dažādās norises vietas, gan zvaigznes un vietējos mūziķus. Īpaši plaša sadaļa atvēlēta Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē notikušajiem dubultkoncertiem, atzīmējot ne tikai zvaigžņu sniegumu, bet arī daudzskaitlīgās publikas atsaucību un izpratni par mūziku. Kā viena no festivāla virsotnēm minēta Raula Midona enerģijas pilnā uzstāšanās, jaucot kopā īpatnējo ģitārspēles tehniku, perkusiju ritmus, plūstošas melodiskās līnijas un emocionālo vokāla spēku. Izcelta arī Alana Harisa uzstāšanās kopā ar Latvijas Radio bigbendu. "Bigbends nospēlēja spēcīgi gan ansambļa, gan solistu kvalitātes ziņā," raksta Lindsejs. "Tāpat, kā iepriekšējos gados, bija prieks to dzirdēt."

Neliela sadaļa rakstā veltīta arī brīvdabas koncertiem, īpaši paslavējot spēcīgo "Bunch of Gentlemen" un arī Ralfa Eilanda sniegumu atpūtas parkā "Egle". Lielāka raksta daļa atvēlēta latviešu mākslinieku "showcase" programmai, izceļot atkal jau "Bunch of Gentlemen", kā arī Kristīnes Prauliņas un draugu projektu "Alaska Dreamers". "Kad instrumentāciju veidoja tikai ģitāras, bungas un balss, kā tas bija tādās blūza saknēs balstītās dziesmās kā "Finally Free", skanējums atgādināja T-Bone Burnett – īpaši atmosfērisks bija ģitārista Mārča Vasiļevska purvainais, bagātais "Les Paul" tonis," tēlaini recenzē Brūss.

Ļoti liels uzsvars likts arī uz meistarklašu sadaļu. "2015. gada meistarklašu programma bija labākā, kādu esmu pieredzējis, katrai meistarklasei piešķirot savu garšu," sajūsminās raksta autors. Uzsvērta gan Ramona Vajes saspēle ar meistarklašu apmeklētājiem, gan Alana Harisa dubultlekcija par dažādiem uzstāšanās aspektiem un sava mūzikas stila veidošanu. Tāpat paslavēta Sirila Emē un Rauls Midons.

"Mūzika ir un paliek smags bizness, bet tādi festivāli kā "Rīgas Ritmi" un jaunie mūziķi, ko satiku un dzirdēju Rīgā, liek uz nākotni skatīties cerīgi," rezumē Lindsejs.

Viss raksts angļu valodā lasāms: www.allaboutjazz.com/rigas-ritmi-2015-by-bruce-lindsay.php?&pg=1.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties