Noslēgusies ierakstu iesniegšana "Gada Balvai 2009"

Līga Markova, 18.12.2009., 23:24

No 2009. gada 9. novembra līdz 7. decembrim notika ierakstu iesniegšana vērtēšanai Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai 2009.

Pieteikt šajā gadā radītos un izdotos darbus tika aicinātas gan mūzikas izdevniecības, gan neatkarīgie producenti. Šobrīd ierakstu iesniegšana ir noslēgusies un,tos apkopojot, atklājušies arī vairāki iepriecinoši pārsteigumi.

Pretēji lielāko mūzikas izdevēju prognozēm, šis gads Latvijas mūzikā ir bijis visai ražīgs – kopā vērtēšanai iesniegti vairāk kā 120 ieraksti, un, atšķirībā no citiem gadiem, šogad nav nācies atcelt nevienu no nominācijām. Gluži otrādi – daudz darbu iesniegts pat tajās nominācijās, kurās parasti pietiekamu nominantu skaitu savākt ir sarežģīti (pēc nolikuma nominācija tiek slēgta, ja tajā iesniegti mazāk par 3 ierakstiem).

Lielo iesniegto ierakstu skaitu veicinājušas arī izmaiņas Gada Balvas nolikumā - šogad pirmo gadu darbus varēja iesniegt elektroniski, augšupielādējot tos uz ftp servera, ko izmantoja apmēram 30 % iesniedzēju, kā arī, izrādot pretimnākšanu neatkarīgajiem producentiem, ievērojami tika samazināta reģistrācijas maksa (No Ls 50 uz Ls 15 par katru iesniegto ierakstu katrā nominācijā).

Iespēju iesniegt albumus elektroniski izmantojuši galvenokārt hip-hop un alternatīvās mūzikas pārstāvji, pārējie tomēr palikuši uzticīgi datu nesējiem gan skaņas kvalitātes, gan albumu dizaina dēļ - kā minējām, vērtēšanā piedalās ne tikai albuma saturs, bet arī tā vizuālais noformējums. Pie dizaina šogad īpaši piedomājusi lielākā daļa mākslinieku – teju vai katra iesniegtā CD noformējumā padomāts par ko īpašu, atšķirīgu.

Šobrīd visi iesniegtie CD jau sasnieguši žūriju, kura, 50 locekļu sastāvā, ir sākusi izvērtēt katru iesniegto darbu. Vērtēšana notiks līdz pat Ziemassvētkiem, kad rezultāti tiks iesniegti apkopošanai auditorkompānijai BDO Invest Riga.

Joprojām iespējams arī pieteikt savus priekšnesumus Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvas ceremonijai, kas notiks 2010. gada 23. februārī, Latvijas Nacionālajā operā. Jebkuru no pieteiktajiem priekšnesumiem izvērtēs pasākuma radošā komanda, un iespēja kāpt uz lielās Gada Balvas skatuves tiks piedāvāta tiem izpildītājiem, kuru pieteiktie priekšnesumi būs visatraktīvākie, visaktuālākie un vislabāk atbildīs gaidītajai pasākuma gaisotnei.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties