No šodienas pārdošanā Skaņu Meža biļetes

Viestarts Gailitis, 15.07.2010., 11:50

No 9. līdz 11.septembrim notiks ikgadējais starptautiskais mūzikas festivāls Skaņu Mežs, piedāvājot plašu spektru aktuālu neatkarīgo grupu komercijas nesamaitātas mūzikas cienītājiem – no laikmetīgās eksperimentālās mūzikas 9.septembrī līdz deju mūzikai 10.septembrī un roka un elektronikas novitātēm 11.septembrī.

Biļetes uz festivālu No šodienas pārdošanā Skaņu Meža biļetesir nopērkamas no šodienas, 15.jūlija.

Skaņu Mežā būs baudāmi karsti jaunumi kā ASV grupas Emeralds, Oneohtrix Point Never un Liturgy. Šo koncertu aktualitāti akcentē fakts, ka mūziķu nesen izdotie albumi ir izdaudzināti pazīstamākajos neatkarīgās mūzikas portālos – citu starpā, ietekmīgais mūzikas portāls Pitchfork Media tiem deva augstākos vērtējumus un Emeralds iekļuva kategorijā "Labākā jaunā mūzika".

Festivālā uzstāsies arī dinamiskais disko-džeza-metāla ansamblis Chrome Hoof, kas piedāvā vienreizēju skatuves priekšnesumu. Visu iepriekšminēto mūziķu klātbūtne dod iespēju baudīt noskaņas no tādiem pirmklasīgiem starptautiskiem festivāliem kā Primavera Sound Barselonā un All Tomorrow's Parties, kuros šie mūziķi ir bijuši vai būs viesi.

Atsevišķs vakars tiks veltīts inteliģentai deju mūzikai, ko kūrēs prominentā vācu audiovizuālās izdevniecība Raster-Noton, piedāvājot mūziķus Byetone, Aoki Takamasu un Grišu Lihtenbergeru. Tai pat vakarā publiku izklaidēs latviešu mūziķi, to skaitā instrumentālais hiphoperis Monkeymusician, Latgales ambient dub mūziķis dubna un rhythm-noise projekts Lehitkarnef, kā arī franču elektroniķis un saksofonists Etjēns Žomē no retrofutūristu dueta Zombie Zombie.

Ņemot vērā šīgada muzikālo ievirzi – pagātnes mūzikas stilus laikmetīgā interpretācijā un reiz rosīgās, bet tagad pamestās festivāla norises vietas, festivāla sauklis ir Aizgājusī godība. Festivāls noritēs bijušajā Preses namā Balasta dambī 3 un kādreizējās rūpnīcas Sarkanā Zvaigzne teritorijā, klubā Melnā Piektdiena Brīvības gatvē 193c. Kā vienā, tā otrā gadījumā tiks izcelts vietas raksturs – eleganti brutālais Preses nama padomju modernisms, kas ideāli sader ar elektroniku un Sarkanās Zvaigznes tuksnešainais postindustriālisms savienojumā ar zudušo nākotnes sapņu nostalģiju, kas būs dzirdama tādu mūziķu kā Emeralds un Oneohtrix Point Never mūzikā.

Kā solīts, biļešu cenas ir padarītas iespējami lētas – trīs dienu abonents, kas nopērkams tikai iepriekšpārdošanā maksā vien 10 latus. Savukārt vienas dienas biļetes iepriekšpārdošanā maksā 4 lati 9.septembrim (5 lati pie ieejas), 6 lati - 10.septembrim (8 lati pie ieejas) un 6 lati – 11.septembrim (8 lati pie ieejas). Biļetes ir nopērkamas Biļešu Servisā – www.bilesuserviss.lv

Programma (tiks papildināta!):

9.septembris, no 19:00, Preses Nams, Aktu zāle:

Šveices eksperimentālās mūzikas pērles:
Antoine Chessex
Sudden Infant
Alexandre Babel

Zviedru elektroakustikā mūzika leģendārās, 1933.gadā dibinātās izdevniecības Fylkingen režijā:
Jonatan Liljedahl
Lars Bröndum & Jamie Fawcus
Johannes Bergmark & Tippi

10.septembris, no 21:00, Preses Nams, restorāna un kafejnīcas telpas:

Etienne Jaumet (FR)
Grischa Lichtenberger (DE)
Aoki Takamasa (JP)
Byetone (DE)
Mārtiņš Roķis (LV)
Monkeymusician (LV)
dubna (LV)
Dubstep.lv prezentācija

11.septembris, no 22:00, Klubs Melnā Piektdiena (bijušās rūpnīcas Sarkanā Zvaigzne teritorijā)
Oneohtrix Point Never (US)
Emeralds (US)
Chrome Hoof (UK)
Liturgy (US)
Gas of Latvia (LV)
Astrowind (LV)

Informācija: www.skanumezs.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


ienāktreģistrēties