"No klasikas līdz džezam"

Irbe Treile, 07.11.2015., 12:14

14. novembrī plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notiks koncerts "No klasikas līdz džezam".

"No klasikas līdz džezam"Jau ceturto reizi kamermūzikas koncertā tiksies LNO orķestra domubiedri mūzikā flautiste Guna Paula, čelliste Diana Ozoliņa un klarnetists Mārtiņš Circenis, kuriem arī šoreiz piebiedrosies pianiste Agnese Egliņa. Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Koncerta programmā skanēs Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena spraigais un koķetais "Trio klarnetei, čellam un klavierēm". Pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos amerikāņu komponista un džeza saksofonista Rasela Pītersena aizraujošais un austrumnieciskām noskaņām piesātinātais "Trio flautai, klarnetei un klavierēm", tāpat kā ukraiņu komponista un džeza pianista Nikolaja Kapustina "Trio flautai, čellam un klavierēm", savukārt pasaules pirmatskaņojums būs skaņdarbam "Gershwin-fantasy", ko īpaši šim koncertam radījis Andrejs Puškarevs. Mūziķi interpretēs arī Magnusa Lindberga krāsaino duetu "Steamboat Bill Jr. klarnetei un čellam".

Koncerts iekļauts Latvijas Nacionālās operas un baleta programmā "Opera tuvplānā". Šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski."Opera tuvplānā" ietver dažādus notikumus, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncertus, lekcijas operas pazinējiem un mīlētājiem, kā arī pasākumus bērniem un jauniešiem.

Biļetes: LNOB un "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī internetā: www.bilesuparadize.lv/events/perf/9985.

Latvijas Nacionālās operas un baleta koncertu patrons ir "Latvenergo". Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties