Nepieradinātās mūzikas vakars kafejnīcā Taka

Kafejnīca TAKA, 11.08.2010., 19:09

14. augustā plkst. 21:00, TAKA aicina ikvienu interesentu uz nepieradinātās mūzikas vakaru, kurā uzstāsies Mārtiņš Roķis, Phonic Psychomimesis un viesi no Lietuvas - projekts Audio_Z.

MārtiņNepieradinātās mūzikas vakars kafejnīcā Takaš Roķis strādā ar skaņu dažādos kontekstos, veidojot abstraktas kompozīcijas – procesus, instalācijas un performances. Viņa atsvešināto un reizēm trokšņaini hiper-psihedēlisko skaņu pasauli vairāk iedvesmo zinātne, tehnoloģijas, laikmetīgā māksla un filozofija, nekā rietumu muzikālās tradīcijas un izteiksmes līdzekļi. Savas skaniskās idejas viņš pārsvarā sintezē, organizē, kontrolē un realizē digitālajā vidē, apvienojot plānotas ģeneratīvas stratēģijas ar improvizācijas elementiem. Viņa patreizējo interešu lokā ietilpst skaņas uztveres un interpretācijas mehānismi, telpas un skaņas attiecības, audio ilūzijas, nestandarta skaņu sintēze.

Pamazām apgriezienus uzņemošais divu filozofijas bakalauru abstraktās mūzikas projekts Phonic Psychomimesis jeb psihisko stāvokļu pamatatomu (psihomēma līdzīgi kā semēma) audiālie atveidotāji šoreiz piedāvās konkrēto skaņu improvizāciju, rodot sirreālus aspektus nevizuālā veidā. Tāpat arī neizpaliks konkrēto un muzikālo skaņu mimētiskas saskaņas brīži, kā arī maksimālu izejmateriālu sintezēšana kreativitātes meklējumos.

Audio_z ir Lietuvas eksperimentālās skaņu mākslas scēnas pārstāvja, mākslinieka un teorētiķa Tautvīdas Bajarkevičjus (Tautvydas Bajarkevicius) solo projekts. Audio_z skaņu eksperimenti līdzās abstraktiem ritma plūdumiem rada kinematogrāfisku skanējumu, un ar minimālu melodiju palīdzību veido savītas skaņu kolāžas.

Audio:
http://www.martinsrokis.com
http://www.last.fm/music/Phonic+psychomimesis
http://www.myspace.com/audiozmusic

Vairāk informācijas par kafejnīcu Taka un iknedēļas pasākumiem skatīt tīmekļa vietnē:
http://pataku.wordpress.com
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties