"Meditācijas skaņās. Džons Keidžs"

Baiba Kurpniece, Dace Krīgere, 25.09.2015., 08:05

Trešdien, 2015. gada 7. oktobrī, plkst. 19.00 Mākslas muzeja "Rīgas Birža" ātrijā (Doma laukumā 6, Vecrīgā) ar koncertu "Meditācijas skaņās. Džons Keidžs" uzstāsies pianists Juris Žvikovs, izpildot amerikāņu brīvdomātāja un konceptuālista Džona Keidža "Sonātes un interlūdijas".

Pianists Juris ŽvikovsJuris Žvikovs, pētīdams un atskaņodams Džona Keidža (John Cage, 1912–1992) mūziku, kļuvis par šī komponista skaņuraksta ekspertu. Viņš ir viens no nedaudzajiem pianistiem pasaulē, kurš iestudējis Keidža neparasti veidoto sonāšu un interlūdiju ciklu – "izvērstu meistardarbu ar klusinātu balsi", kā to nodēvējis kāds mūzikas kritiķis. Mums labi zināmais instruments – klavieres – šeit ieguvis krietni daudzveidīgāku un krāsaināku skanējumu, balansējot starp gari pludinātām, vijīgām un cieti aprautām, metāliskām saskaņām, atgādinot te Bali salu gamelāna orķestra nokrāsu, te atkal Dienvidaustrumāzijas meditatīvi netveramo skaņu audumu. Mākslas muzeja "Rīgas Birža" stiklotais ātrijs un Roberta Rubīna veidotie gaismas objekti radīs īpašu atmosfēru, kurā līdz ar Keidžu un Žvikovu ikviens varēs doties naksnīgā bezlaika ceļojumā.

Koncerts notiek VSIA "Latvijas koncerti" rīkotā Rudens kamermūzikas festivāla ietvaros. Aicināti visi interesenti!

Koncerta ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā VSIA "Latvijas koncerti" mājas lapā www.latvijaskoncerti.lv un "Biļešu paradīzes" kasēs. Biļešu cena: EUR 12,00. Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 100 sēdvietas).


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties