Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerti trīs lielākajās Kurzemes pilsētās

Iveta Vēvere, 17.09.2010., 09:31

Liepājas Simfoniskais orķestris jauno 2010./2011.gada sezonu atklāj trīs lielākajās Kurzemes pilsētās ar koncertprogrammu "Marta Sudraba un Rožu kavalieris".

Pirmais koncerts notiks Ventspilī 22.septembrī 19:00 teātra namā "Jūras vārti", tam sekos koncerts Kuldīgas Kultūras centrā 23.septembrī 19:00, un 24.septembrī 19:00 Liepājas Simfoniskais orķestris sezonas atklāšanu noslēgs Liepājas Latviešu Biedrības namā.

Marta SudrabaKoncerta soliste Marta Sudraba ir viena no izcilākajām latviešu čellistēm. Absolvējusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, tālāko izglītību papildinājusi Londonas Gildhola mūzikas un drāmas skolā, Bāzeles un Vīnes mūzikas akadēmijās. Muzicējusi pasaules slavenākajās koncertzālēs kopā ar vispāratzītiem orķestriem, kā piemēram, Izraēlas Filharmonijas, Berlīnes, Bāzeles, Milānas "La Scala", Kanasavas, Bernes un daudzi citi simfoniskie orķestri. Kā soliste Marta Sudraba uzstājusies kopā ar daudziem ievērojamiem mūzikas pasaules pārstāvjiem (Gidons Krēmers, Oļegs Maizenbergs, Tomass Kvastofs, Džošua Bells, Nikolajs Znaiders, Baiba Skride, Monika Mančīni u.c.).

Pie diriģenta pults Liepājas Simfoniskā orķestra jaunās sezonas atklāšanas koncertā stāsies Atvars Lakstīgala, kas nupat apstiprināts arī orķestra mākslinieciskā vadītāja amatā.

Programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta uvertīra operai "Dons Žuans", Antonina Dvoržāka koncerts čellam ar orķestri si minorā op.104 un Riharda Štrausa svīta no operas "Rožu kavalieris" op.59.

Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis norāda: "Mēs esam īpaši priecīgi, ka sezonu atklāsim trīs vēsturiski nozīmīgākajās Kurzemes pilsētās – Ventspilī, Kuldīgā un Liepājā. Ceram tā arī turpināt, lai Liepājas Simfoniskā orķestra koncerti būtu pieejamāki un tuvāki visiem Kurzemes iedzīvotājiem."

Biļetes uz koncertu var iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties