Fondam "Viegli" jauns albums "Loks paliek vaļā" un Ziemassvētku koncerti

Inga Zālīte, 09.11.2015., 15:07

9. novembrī klajā nāk Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" trešais mūzikas albums "Loks paliek vaļā".

"Loks paliek vaļā"Visu dziesmu iedvesmotājs un vārdu autors ir Imants Ziedonis. Atklājot jauno labumu, fonds "Viegli" aicina uz četriem Ziemassvētku koncertiem "Kāds esi, nāc", kas notiks 13., 14., un 15. decembrī Dzelzceļa muzejā, Rīgā. Biļetes pieejamas jau no otrdienas, 10. novembra plkst. 12.00 Ekase.lv.

Fonda "Viegli" dibinātāja un mūziķe Māra Upmane-Holšteine dalās savās sajūtās par jauno albumu: "Man pēdējā laikā vairākkārt ienācis prātā jautājums, vai skudriņai Tipai ir jāzina, kas ir saule? Un nejaušā saskriešanās tieši ar I. Ziedoņa dzejoli "Kukainītis" manī rezonēja ar līdzīgu sajūtu. Kukainītis nesatraucas par pagājušo, bet mēs, lielāki, gudrāki, tik daudz laika pavadām, dzīvojot pagātnē. Nekas nekad nenoslēgsies, kosmiskās enerģijas aplis ir vaļā. Mēs esam tā sastāvdaļa, un katras beigas ir jauns sākums, bet mūsu dzīve ir līdzīga kukainīša dzīvei. Un nav skumji to konstatēt - tajā ir liels gaišums. Rakstnieks Imants Ziedonis ir teicis: "Nekas nenoslēgsies, Tev zināmā daļā, vienkārši loks paliek vaļā"."

Jaunā albuma "Loks paliek vaļā" 12 dziesmas ar I.Ziedoņa vārdiem ir tapušas šī gada augustā fonda "Viegli" radošajā nometnē I. Ziedoņa vasaras mājās "Dzirnakmeņi" un dažādās vietās to apkārtnē. Dziesmas radās, iedzīvinot jauno pirtiņu, ieskandinot krastu pie Lojas upītes un strādājot ne tikai dienas laikā, bet arī augusta zvaigžņotajās nakts stundās.

Albuma "Loks paliek vaļā" dizainu veidojuši mākslinieki - Līga Kitchen un Jānis Birznieks. Albuma ierakstā piedalījušies Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs, Jānis Strapcāns, Kārlis Kazāks, viesmākslinieki un visi fonda "Viegli" veidotāji.

Albums "Loks paliek vaļā" jau tuvākajā laikā nopērkams mūzikas veikalos "Upe", "Upe TT", "Randoms", "WOM" (TC Spice), "ELPEE", "Mūzika Baltika", "Jāņa Rozes grāmatnīcās", veikalos "Globuss"", "Studija Telpa", "Riija", "Abra", "Paviljons", galerijā "Istaba" un kafejnīcā "Mierā". Internetā albums pieejams www.fondsviegli.lv (digitāli) un Ekase.lv.

Lai dzirdētu dziesmas no jaunā albuma "Loks paliek vaļā", kā arī jau iepazītas melodijas no albumiem "Viegli" un "Vakars. Pietura. Jasmīns", fonds "Viegli" aicina uz Ziemassvētku koncertiem "Kāds esi, nāc" 13., 14. un 15. decembrī Dzelzceļa muzejā, Rīgā. Biļetes pieejamas jau no otrdienas, 10. novembra plkst. 12.00 Ekase.lv. 13. decembrī koncerts sāksies plkst. 19.00, 14. decembrī – plkst. 18.00 un plkst. 21.30, 15. decembrī – plkst. 18.00. Ieeja 1 stundu pirms koncerta sākuma.

Koncertos uzstāsies mūziķi, kuri piedalījušies visu trīs albumu ierakstā. Koncertu režisors - Viesturs Meikšāns un scenogrāfe – Agnese Kaupere. Tāpat kā katru gadu, koncertos būs iespēja sarūpēt Ziemassvētku dāvanas un ar Latvijas Pasta atbalstu nosūtīt sveicienu pastkartes draugiem. Klubs "Piens" sagādās pašus garšīgākos siltos dzērienus un uzkodas, bet par radošiem pārsteigumiem, koncertu gaidot, rūpēsies "Zili brīnumi".

Koncerta apmeklētājiem ir pieejamas tikai stāvvietas.

No albuma izplatīšanas gūtie ienākumi tiks novirzīti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" mērķu īstenošanai.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties